Reisinformatie Maleisië

Maleisië is als twee landen in een, gesplitst door  de Zuid-Chinese Zee. Op het schiereiland vindt je een multiculturele samenleving door de Chinese en Indiase invloeden, schitterende steden als Melaka, Georgetown en Kuala Lumpur maar ook prachtige natuur zoals het Taman Negara National Park. Borneo, wat grenst aan Indonesië, herbergt juist een wilde jungle, het leefgebied van de orang-oetans, de Mount Kinabalu en prachtige stranden.

Reisinformatie Maleisië

Je kunt ontspannen op één van de oogverblindend mooie eilanden of juist actief doen en schitterende wandelingen maken. Dit alles maakt Maleisië tot een veelzijdig land waar elke reiziger terecht kan.
Daarnaast is het land één van de best toegankelijke, veiligste en bereisbare landen in Azië. Alle benodigde reisinformatie Maleisië lees je hier, met onder andere:

Backpacken Maleisië

Maleisië is een van de makkelijkste landen om in te reizen. En het mooie is: Maleisië is nog niet volledig overgenomen door toerisme. Als je gaat backpacken door Maleisië zul je een compleet nieuwe wereld leren kennen. Een wereld met een schitterende natuur en indrukwekkende stranden.

En zoals de meeste Aziatische landen, is de bevolking hier erg vriendelijk.

Als je gaat backpacken zul je je reis hoogstwaarschijnlijk starten in Kuala Lumpur. Deze stad heeft maar liefst 2 miljoen inwoners. De bekendste highlight van de stad zijn de Petronas Twin Towers.

Deze wolkenkrabber van 450 meter hoog was zelfs een tijdlang het hoogste gebouw ter wereld. Daarnaast kun je in Kuala Lumpur heerlijk eten en je reis makkelijk vervolgen.

TIP ♥ – meer reisinformatie vind je ook op onze pagina Backpacken in Maleisië.

Reisgids Maleisië

Ga je binnenkort naar Maleisië of heb je plannen? Weet je nog niet precies welke route je moet volgen?

Check dan onze Reisgids Maleisië. Hierin staat een prachtige route door Maleisië uitgebreid beschreven. Bekijk de gids hier

Mabul eiland

Mabul Island

Beste reistijd

Bij reisinformatie Maleisië hoort natuurlijk ook de beste reistijd. Maleisië heeft een gunstig klimaat. Net als veel landen in Zuidoost-Azië heb je met deze hitte ook vaak regenbuien. Een poncho in je backpack kan ook zeker geen kwaad.

Let op dat tijdens het regenseizoen sommige delen van het land (met name eilanden) niet toegankelijk zijn.

De beste maanden om in Maleisië te reizen hangen een beetje af van waar je naar toe wil. Over het algemeen zijn onze zomermaanden, de maanden juni tot en met september de beste maanden om in Maleisië te reizen.

TIP ♥ – helaas verschilt dit nogal per regio. Kijk daarom voor meer info op onze pagina beste reistijd Maleisië.

Beste reistijd Maleisie

Budget Maleisië

In Maleisië betaal je met de Maleisische Ringgit. 50 Maleisische Ringgit (RM) is ongeveer €11. Hoeveel je per dag kwijt bent hangt grotendeels af van je eigen wensen en behoefte. De één slaapt graag in een hostel, de ander slaapt liever in een vier-sterren hotel.

Een privé kamer in bijvoorbeeld Kota Kinabalu kost je zo’n €5 – €10 per persoon.

Reken voor je budget zo’n €35 tot €40 per persoon per dag

In Sandakan betaal je al snel wat meer. Mocht je helemaal niet van hostels houden kan je uiteraard ook in hotels verblijven. Meer info vind je op de pagina budget Maleisië.

Cash

Wij raden altijd aan om wat cash mee te nemen. Amerikaanse Dollars zijn makkelijk te verkrijgen op luchthavens en je kunt er mee betalen in Maleisië.

Visum Maleisië

Als je reisinformatie Maleisië zoekt hoort het visum daar zeker bij. Bij aankomst in Maleisië krijg je een altijd een 90 dagen (3 maanden) visum. Je hoeft dus geen visum aan te vragen. Je moet wel onderstaande in orde hebben;

  • een paspoort dat geldig is gedurende het verblijf;
  • een retourticket of een ticket naar de volgende bestemming;
  • in het bezig zijn van vereiste documenten voor de eerstvolgende bestemming;
  • in het bezit zijn een visum voor het eerstvolgende visumverplichte land;
  • beschikken over aantoonbare financiële middelen van ten misten $500

TIP ♥ – voor meer informatie check je de pagina visum Maleisië.

Cameron Highlands

Cameron Highlands

Inentingen Maleisië

Ziek worden is een van de ergste dingen tijdens het reizen. Wij spreken helaas uit ervaring. Als je naar Maleisië gaat zijn er geen verplichte inentingen maar wel een aantal die worden aangeraden zoals DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en Hepatitis A+B.

We raden aan om je hier tegen te laten inenten. Vaak wordt het verzekerd door je verzekering.

Eten en drinken Maleisië

Het eten en drinken in Maleisië is zeer gevarieerd. Dit komt door de vele nationaliteiten in het land. Het eten is vooral gebaseerd op rijst. Daarnaast eten ze hier veel kip, vis, garnalen, rundvlees en geitenvlees.

Varkensvlees wordt veel minder gegeten aangezien moslims dit niet eten.

In Maleisië kun je geen kraanwater drinken. Je zult dus flessen water moeten kopen. Na een lange reis in Maleisië lust je vaak wel een biertje. Tiger bier wordt hier het meest gedronken.

TIP ♥ meer informatie over het eten en drinken vind je de pagina Eten en Drinken Maleisië.

Vervoer in Maleisië

Door de de scheiding tussen West-Maleisië en Borneo reis je eigelijk in twee landen. Als je beide delen wilt zien ontkom je niet aan een bootreis of een vlucht. Welk type vervoer Maleisië je daarvoor wilt gebruiken is uiteraard afhankelijk van jou tijdschema en budget.

Het goedkopere vervoer duurt vaak wat langer en het is minder comfortabel. Als je wat langer de tijd hebt is dit ideaal. Heb je wat minder tijd maar een groter budget? Dan kun je kiezen voor de snellere manieren van transport, deze zijn meestal ook duurder.

TIP ♥ – meer informatie over het vervoer vind je de pagina vervoer Maleisië.

Reisinspiratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven