Steden Maleisië

Maleisië is één van de makkelijkste en veiligste landen om in te reizen. De infrastructuur is goed en een groot deel van de inwoners spreekt Engels. Daarnaast is het land zelf prachtig. Naast schitterende stranden, bergachtige gebieden en jungle op Borneo, de beste duiklocaties ter wereld en een bijzonder open en vriendelijke bevolking herbergt Maleisië ook nog indrukwekkende steden en dorpen.

Steden Maleisië

Maleisië is voor veel Europeanen een erg onbekend en zelfs een beetje mysterieus land. Maleisië is echter een van de mooiste landen ter wereld en nog niet volledig overgenomen door toerisme. Met de steeds goedkoper wordende vliegtickets is het ook makkelijker om dit land te bezoeken. Er zijn een aantal steden in Maleisië die in aanmerking komen voor een mooie stedentrip. De internationale grootmacht Kuala Lumpur is zonder twijfel de meest bezochte stad maar ook sfeervolle steden als Melaka, Kuching, Ipoh en Georgetown zijn een must tijdens je reis door dit veelzijdige land. Al deze steden Maleisië bieden tal van bezienswaardigheden. Op deze pagina vindt je de mooiste en belangrijkste dorpen en steden Maleisië.

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur, ook wel KL genoemd, is de hoofdstad van Maleisië maar tevens veel meer dan een hoofdstad alleen. Kuala Lumpur is een stad die is uitgegroeid tot een metropool waar de hoogste en meest moderne wolkenkrabbers uit ZuidOost Azië zij aan zij staan met oude tempels en moskeeën.

Singapore

Hate it or love it, Singapore is bijna niet te ontlopen. Al is het alleen al omdat er veel tussenlandingen zijn in dit minilandje. Singapore is een klein staatje in het zuiden van het schiereiland van Maleisië. Singapore is een bijzondere mix van Chinese, Maleisische, Indische en Westerse culturen die samensmelten in een kleine, energieke regio.

Malakka

Melaka, Malakka of Malacca, hoe je het ook noemen wil, is een historische stad aan de westkust van het schiereiland van Maleisië. Het is één van de populairste bestemmingen in Maleisië vanwege de multiculturele samenleving, de schitterende architectuur en het heerlijke eten.

Georgetown

Georgetown is een bruisende stad vol met oude koloniale gebouwen, brede straten, smalle steegjes en talloze trishaws die zowel toeristen als de lokale bevolking rond rijden. Het is een stad waar oude ambachten zoals weven, houtsnijden en zelfs waarzeggen elkaar afwisselen met moderne wolkenkrabbers.

Kota Bharu

Wie een echte Maleisische stad wil bezoeken mag Kota Bharu niet missen. Het heeft de vibe van een stad maar voelt als een klein, vriendelijke dorp met een heerlijke sfeer. Je kan in Kota Bharu ook heerlijk eten. De stad is tevens het islamitisch centrum van het land. In de stad zelf vindt je veel cultuur en traditionele ambachten. Veel reizigers doen de stad aan om vervolgens door te reizen richting de Perhentians.

Kuantan

Kuantan is de hoofdstad van de provincie Pahang aan de oostkust van het schiereiland. Helaas stoppen de meeste reizigers hier alleen voor een ‘tussenstop’ tijdens lange busreizen. En hoewel het inderdaad geen stad is om een week te verblijven heeft de stad genoeg te bieden voor een dag of twee. Je vindt hier enkele van de beste restaurants van oostkust van het schiereiland. Daarnaast heeft het enkele mooie stranden waaronder Teluk Chempedak.

Sandakan

Sandakan is met 400.000 inwoners de tweede stad van Sabah. Het heeft niet de dynamiek van de grootste stad op Sabah; Kota Kinabalu. In tegenstelling tot deze stad voelt Sandakan als een klein sfeervol stadje. Het heeft geen bruisend centrum of een ongekend nachtleven. De stad dient meer als toegangspoort tot enkele schitterende natuurparken een paar prachtige eilanden

Ipoh

Ipoh is niet de grootste stad van Maleisië maar wel één van de mooiste. Ipoh staat vol met koloniale gebouwen en oude herenhuizen. De stad doet dan ook totaal niet Aziatisch aan en dat is juist wel even lekker. De stad dankt zijn elegante uitstraling aan de rijkdom die het had in de Kinta Vallei

Kuching

Borneo staat bekend om de schitterende natuur maar het herbergt ook enkele mooie steden. Kuching is één van de meest stijlvolle en veelzijdige steden van Maleisië! Je vindt hier een bijzondere mix van cultuur, architectuur, ambachten en gerechten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven