De 10 mooiste stranden van Boracay

Het is geen geheim dat de Filipijnen mooie stranden heeft. Sterker nog, op de Malediven na, vonden wij de stranden in de Filipijnen de mooiste stranden in Azië. Mooier dan die in Indonesië, en niet onbelangrijk; rustiger. De Filipijnen heeft meer dan 7.000 eilanden en de meeste daarvan zijn gezegend met hagelwitte zandstranden, kristal helder water en wuivende palmbomen die voor wat verkoeling zorgen.

Stranden Boracay

Een van de mooiste eilanden in de Filipijnen is Boracay. Hoewel het vrij toeristisch is, vind je hier wel een paar van de mooiste stranden van het land. Speciaal voor jou hebben we de mooiste stranden Boracay op een rij gezet. Wees gewaarschuwd. De kans dat je gelijk naar Boracay wil is vrij groot 😉

1. White Beach

White Beach is meerdere malen uitgeroepen als ‘Mooiste Strand ter Wereld. Het is dan ook veruit het meest populaire strand op Boracay. Daarom helaas ook het drukste strand. White Beach dankt zijn naam aan het bizar witte zand dat je hier vindt. Het is het schoolvoorbeeld van een tropisch strand.

Je vindt hier ook alles wat je nodig hebt: hotels, restaurants, nachtleven en leuke activiteiten. Allemaal op of rond het strand. White Beach is ook een goede plek om te zwemmen, aangezien het water helemaal vlak is, er geen stroom staat en vrij ondiep is.

TIP ♥ – je kunt rondom Boracay goed duiken.

White Beach

White Beach, een van de mooiste stranden Boracay

2. Tulubhan Beach

Tulubhan Beach ligt aan de andere kant van White Beach, iets meer richting het zuiden van Boracay. Je vindt er een aantal lokale dorpen langs het strand. Het grootste voordeel van dit strand is dat het veel minder bekend is dan de andere stranden en daarom ook een stuk rustiger. Het geeft bezoekers de kans om echt van het strand te genieten. Het strand ligt in een baai met hier en daar een aantal resorts.

TIP ♥ – meer weten over Boracay? Lees dan onze pagina Boracay vol met tips en leuke dingen om te doen.

3. Ilig-iligan Beach

Dit strand in het noorden van Boracay heeft een indrukwekkend witte zandstrand en is tevens een geweldige plek om te snorkelen. Het witte zand is echter de reden dat mensen hier komen. Het is een rustig en klein strand dat veel minder bezoekers trekt dan White Beach. Het strand wordt omringd door palmbomen die schuin over het strand hangen en mooie groene bossen.

Om dit strand te bereiken, zijn er twee manieren: een island-hop-tour die hier een tussenstop maakt of gewoon via binnenland naar het strand lopen. Vanaf White Beach is het namelijk maar 5 kilometer.

Ilig Iligan Beach

Llig-iligan Beach

4. Lapus-Lapus Beach

Als je hebt hebt over de mooiste stranden Boracay mag dit strand zeker niet ontbreken. Dit prachtige stuk privé-eigendom van de Fairways & Bluewater Newcoast Resort is zonder twijfel een van de mooiste stranden die je ooit zal zien. Helaas is het alleen open voor gasten van het resort, maar die kunnen dan ook wel genieten van een indrukwekkend strand(je).

Het ligt in een kleine baai net onder Llig-iligan Beach en wordt omringd door rotsen wat het strand extra mooi maakt.

5. Bulabog Beach

We dalen verder af naar het zuiden. Onder Lapus Beach ligt namelijk Bulabog Beach. Voor de actieve reizigers is dit een van de beste stranden Boracay. Je kunt hier namelijk veel watersporten beoefenen zoals kitesurfen, parasailen en windsurfen. Zodra je hier aan komt merk je meteen die surfers-vibe.

Het is een super chill strand dat populair is onder de locals en toeristen gedaan. Mocht je van een actieve vakantie houden is dit the place to be!

Kitesurfen Filipijnen

Bulabog Beach

6. Tambisaan Beach

Tambisaan is populair vanwege de mooie, kleurrijke koraalriffen die vlakbij de kust liggen. Hiervoor hoef je geen dure duiklessen te boeken. Neem een snorkelsetje mee, of huur er een bij het strand, loop het water in en je wordt meteen omringd door het schitterende koraal. Je vindt het strand in het zuiden van Boracay.

TIP ♥ – meer weten over de Filipijnen? Lees dan ons blog ‘Filipijnen; all you need to know

7. Puka Shell Beach

Dit strand is vernoemd naar ‘Puka’-schelpen. Dit zijn schelpen van kegelslakken die normaal gesproken worden gebruikt voor het maken van armbanden en kettingen. Dit strand is een van de populairste stranden Boracay. Het wordt vaak vergeleken met White Beach toen White Beach nog niet zo toeristisch was.

TIP ♥ – met de scooter rij je binnen 20 minuten van White Beach naar Puke Shell Beach. Een scooter huren most rond de 1.500 peso p.p

Stranden Boracay

Puka Shell Beach

8. Punta Bunga & Banyugan Beach

Dit zijn de meest noordelijke stranden Boracay. Je kunt hier echter niet zomaar heen. Dit stukje strand is namelijk eigendom van de bekende Shangri-La Resorts keten. En dat is best jammer, want deze twee stranden zijn misschien wel de mooiste stranden van het eiland. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat Shangri-La het heeft gekocht.

Het is alleen toegankelijk voor gasten van het resort. En dat is niet weggelegd voor de budget-reizigers. Jammer!

9. Diniwid Beach

Dit strand ligt boven White Beach. Dit is hét backpackers strand van Boracay. Je vindt er vooral low-budget hostels en hotels en een super geezllige sfeer. Het strand is meer 200 meter lang dus lekker knus en alles bij de hand. Het mooiste van het strand is misschien wel de prachtige omgeving met steile kliffen en groene bossen.

Het water is kristal helder en met de palmbomen en hangmatjes op het strand is dit een van onze meest favoriete stranden in de Filipijnen.

TIP ♥ – zoek je je meer info wil over de mooiste stranden in de Filipijnen? Check dan onze pagina ‘Mooiste Stranden Filipijnen‘.

Boracay

Het backpackersstrand Diniwid Beach

10. Cagban Beach

Dit is het strand waar de meeste boten aankomen (vrijwel altijd vanuit Caticlan Jetty Port). Met witte zandstranden en helder water is hey meteen een goede binnenkomer als je naar Boracay reist. Je weet meteen wat je te wachten staat bij de andere stranden.

Hoewel de meeste reizigers vaak gelijk doorreizen is Cagban Beach de laatste jaren steeds populairder geworden. Je ziet er steeds meer reizigers en accommodatie.

Bonus ➜ Crocodile Beach

Crocodile Beach ligt niet op Boracay. Dit is een klein nabijgelegen eiland in het zuidoosten van Boracay. Tijdens de island-hopping-tours ga je bijna altijd naar dit eilandje. Het is een populaire bestemming voor onderwateractiviteiten, gezien de overvloedige en ongerepte koraalriffen in het gebied. Het strand op dit eilandje is een aanrader!

    Meer lezen over De 10 mooiste stranden van Boracay?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven