Vigan is een oude stad op het eiland Luzon. Het is alsof je in Spanje loopt als je Vigan bezoekt. Deze mooie koloniale stad is één van de best bewaarde steden uit de tijd dat de Filipijnen bij Spanje hoorde. Het ademt één en al cultuur! Je kunt je vergapen aan schitterende gebouwen, mooie restaurantjes en de vriendelijke inwoners.

Het bijzondere Vigan

De stad ligt op z’n 14 uur rijden van Manilla en is een belangrijke trekpleister in het noorden. Het biedt veel vermaak voor de toeristen, omdat het een van de mooiste steden van het land is.

Naast de prachtige oude gebouwen kun je namelijk ook ontspannen aan het prachtige Mindoro Beach, de Calle Grisologo aflopen en je verbazen over de mooie bouwwerken of richting het Plaza Burgos gaan om de locals te leren kennen.

Op weg naar het noorden is het pittoreske Vigan een leuke stop.

ViganVigan en UNESCO

Het is lang niet altijd de sfeerrijke stad geweest die het vandaag de dag is. Voordat de Spanjaarden hier kwamen was het een nederzetting gelegen tussen de rivieren Abra, de Mestizo en de Govantes.

Vigan werd een belangrijke stad in het noorden van de Filipijnen en dat is nog altijd terug te zien in de vele mooie gebouwen. De binnenstad staat sinds 1999 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

De straat Calle Grisologo is één van de best bewaarde voorbeelden van de Spaans koloniale architectuur in Azië.

Wat is er te doen in Vigan

De stad heeft ontelbare prachtige bouwwerken in oude koloniale stijl. De binnenstad is de plek om te zijn. Er zijn een aantal plekken in de stad die je niet mag missen.

Dit zijn de belangrijkste.

#1 Verken het oude centrum

De reden om hier naar toe te komen is natuurlijk de stad zelf. En dan met name het centrum. Het doet een beetje denken aan Hoi An met de oude koloniale huizen. Het verschil is alleen dat de bouwstijl hier Spaans is en in Hoi An, Frans.

Een van de bekendste plekken is de St. Paul’s Cathedral op het Plaza Burgos. Dit is een levendig plein waar zowel locals als toeristen samenkomen om te eten en te drinken. Het is er heerlijk ontspannen!

Verder mag je Calle Crisologo natuurlijk niet missen. De belangrijkste straat van Vigan.

TIP ♥ meer over de Filipijnen lees je op de pagina highlights Filipijnen

Calle CrisologoCalle Crisologo

#3 Relaxen op Mindoro Beach

Dit strand ligt net buiten de stad en hoewel de Filipijnen de mooiste stranden ter wereld herbergt, is Mindoro Beach niet het mooiste strand. Dit is namelijk geen hagelwit zandstrand maar een beetje bruinig.

Toch is het een prima plek om te genieten van een dagje strand of een zonsondergang.

#4 Cruise op de Mestizo River

Vigan ligt aan de kust, maar je hoeft niet per se naar het strand om van het waterleven te genieten. De Mestizo River loopt namelijk dwars door de stad en een leuke manier om de stad (en de omgeving) te ontdekken is met een boottocht.

Net of je door Amsterdam of Delft vaart, alleen dan in de Filipijnen 🙂

Een boottocht kun je bij de meeste accommodaties boeken voor een paar euro.

#4 Bezoek de Bantay Church Bell Tower

De Bantay Bell Tower is een van de bekendste plekken van de stad. De toren hoort bij de Saint Augustine Parish Church, gebouwd in 1591. De toren is nagebouwd in 1950, omdat het door de oorlog beschadigd was.

Dit is het hoogste punt van de stad en dus heb je hier het beste uitzicht. Dat is ook de reden dat de toren is gebouwd. Het diende namelijk als wachttoren (bantay betekent beschermen).

Santa Maria ChurchBantay Bell Tower

#5 Bezoek een van de musea

Als je een wat meer wil weten over de geschiedenis van de stad kun je een van de musea bezoeken. Er is hier namelijk nogal wat gebeurd. Door de musea te bezoeken kom je meer te weten over wat er allemaal is gebeurd in deze stad.

De belangrijkste zijn:

 • Crisologo Museum
 • Leona Florentino House
 • Father Burgos Museum

Hoe kom je er?

Vigan ligt in het noorden van de Filipijnen, zo’n 400 kilometer boven Manilla. Je kunt hier op een manier komen en dat is met de bus. De makkelijkste manier is om de bus te pakken vanuit Manilla.

Met de bus vanuit Manilla

Er zijn twee busmaatschappijen die deze route afleggen. Farinas Trans en Aniceto Bus Lines. Beide busmaatschappijen rijden meerdere keren per dag van Manilla naar Vigan van 6:00 uur tot 23:3o uur.

De bus doet er ongeveer 8 tot 9 uur over en kost rond de €18 p.p.

TIP ♥ – kaartjes kun je online reserveren

Vigan

Opties qua overnachten

Vigan is de laatste jaren een stuk populairder geworden. Dat heeft geleid tot een flinke toename qua accommodatie. Er zijn heel wat goede mogelijkheden om te overnachten. Van low-budget hostels tot luxere hotels.

Een van de beste opties is ZEN Rooms Casa Marita Vigan. Het ligt midden in het centrum (dicht bij Calle Crisologo), is betaalbaar en heft goede recencies.

Andere opties vind je bij Booking.com.

Locatie

0 gedachten over “Vigan”

 1. Oeps, een beetje te snel op de de knop ‘verzenden’ gedrukt.
  Ik wilde nog zeggen: alvast bedankt voor jullie reactie.

 2. Hallo, hebben jullie ook informatie over de tabakshandel in de Spaanse tijd.
  Het schijnt dat de stad in eerste instantie daardoor welvarend is geworden.

  1. Hoi Inge,

   Wij concentreren ons voornamelijk op reis gerelateerde informatie. De geschiedenis van steden is voor onze bezoekers minder relevant.
   Misschien kan je die informatie ergens anders vinden?

   Groeten,
   Sjoerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven