Mount Mayon is een vulkaan op het eiland Luzon. De 2.462 meter hoge berg torent hoog boven alles en iedereen uit en is te zien vanuit Naga en Catanduanes. De naam van de vulkaan betekend iets als ‘beautiful single lady’ en mooi is het zeker! Het perfecte zicht op de (actieve) vulkaan met de prachtige omgeving is een must-see op Luzon.

Mount Mayon

Mount Mayon is de meest actieve vulkaan en de meest recente uitbarsting was in September 2014. De meest dodelijke uitbarsting was in 1814 toen er 1.200 mensen om kwamen. Het is dan ook niet gek dat de locals griezelige verhalen over Moun Mayon vertellen.

Een van de meest bekende is de vulkaan ontstond toen een jonge princes was weggelopen met een dappere krijger. De oom van de prinses, Magayon, was echter zo bezeten van zijn nichtje dat hij het koppel overal achtervolgde. Het paar smeekte de goden om hulp die daardoor een aardverschuiving lieten plaatsvinden waardoor de razende oom levend werd begraven. D

at is waar Mount Mayon nu staat en de uitbarstingen zijn woedeaanvallen van de oom.

Mount Mayon

Mount Mayon beklimmen

Door de aanwezigheid van Mount Mayon heb je in de regio rondom de vulkaan een bijzonder klimaat. Soms is het gebied bedekt met regen terwijl er in de rest van het land een heerlijk zonnetje schijnt. De beste tijd om de berg te beklimmen is tussen februari en april en zelfs in die tijd kan het nog koud zijn ’s nachts.

Om de top te bereiken ben je ongeveer twee dagen bezig. Onderweg kom je langs bossen, graslandschappen en woestijnen. Om de top te bereiken kan je drie routes kiezen. Via Legazpi’s Buyunan barangay; via Centennial Forest in Santo Domingo; en via San Roque barangay in Malilipot. Van al deze route’s is de laatste de meest gebruikte.

Het uitzicht onderweg is werkelijk spectaculair met uitzicht over heel Luzon.

Er wordt overal geadviseerd niet hoger dan 1.800 meter te gaan (en dus niet richting de top), hoewel sommige gidsen je meenemen richting 2.000 meter. Als je hoger gaat heb je kans giftige stoffen in te ademen.’

Locatie Mount Mayon

0 gedachten over “Mount Mayon”

  1. Echt een aanrader ben verschillende keren in legazpi geweest en heb de mayon voor een gedeelte beklommen, probeer ook eens de pinatubo vulkaan al gaat mijn liefde uit naar de mayon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven