Davao is een mooie stad in het zuiden van het eiland Mindanao. Het is de culinaire, culturele, economische en commerciële hoofdstad van het zuiden die bekend staat om zijn fruit. De stad groeit echter snel met de komst van meer verkeer, winkelcentra en bedrijven. Het is echter Mt. Apo op de achtergrond die de stad een onalledaags aanzicht geeft.

Het authentieke Davao

De stad is anders dan andere steden in de Filipijnen. Doordat het tot het midden van de 19e eeuw de Spanjaarden heeft buiten kunnen houden heeft het zijn eigen identiteit behouden. Hierdoor is de stad vandaag de dag een unieke mix van moslims, Chinezen, tribals en het heeft zelfs Japanse invloeden.

De stad heeft een redelijk heftig verleden achter de rug, zeker rond de jaren ’80 toen er veel opstanden waren in de stad.

Davao heeft een eigen vliegveld en is makkelijk bereikbaar.

Deze stad is daarnaast niet een typische stad met bijna geen hoogbouw. Dit is niet vanwege een bouwstop op hoge gebouwen maar vanwege het gevaar van aardbevingen in de regio. Het is daarnaast een heel groene stad en één van de veiligste steden in heel Azië.

Davao

Vandaag de dag is de stad een mooie stad met gezellige restaurantjes en cafés. Mt. Apo op de achtergrond staat symbool voor hoe de inwoners (de Davaoeños) in het leven staan. Stedelingen die hun verleden in het land niet vergeten zijn.

En hoewel dit een mooie stad is heeft het geen spectaculaire highlights en is het slechts een klein stukje rijden naar beboste bergen en witte zandstranden.

Omgeving Davao

Davao ligt in een mooie omgeving en staat vooral bekend vanwege het verse fruit wat hier in overvloed aanwezig is. Het heeft geen oude tempels zoals veel andere steden in Zuidoost-Azië en ook de Spaanse architectuur ontbreekt.

De echte highlights van Davao is de prachtige omgeving met tropische eilandjes, bossen, en uiteraard Mount Apo, de hoogste berg van het land. Een paradijs voor wandelaars en bergbeklimmers.

Locatie Davao

2 gedachten over “Davao”

  1. H.j. van Eerten

    Helemaal mee eens. Het is trouwens niet zomaar lekker eten daar maar ik durf te stellen dat je in Davao het beste eten ter wereld tegen komt. Ontzettend goede barbecue. Bijzonder lekkere fruitsoorten en overal die bijzondere gastvrijheid daar. Dit is met recht een andere wereld. De prachtige tropische bossen en parken bij mt Apo en de hagelwitte stranden die soms slechts een km van de stad afliggen of zelfs aan de rand vind je mooie stranden. Koraalriffen. En afgelegen eilandjes. Ook de stille oceaan met mooie hoge golven en azuurblauw water. Ligt op rij afstand. Ik kan niet wachten om weer naar dit paradijsje heen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven