Hoofdmenu
reis expert header

Vervoer Colombia

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 2

Bijgewerkt op 25 maart, 2020

Het vervoer Colombia is verrassend toed geregeld. Je kunt eigenlijk overal wel komen met het vliegtuig of de bus. Opvallend is wel dat bussen, en met name langeafstandsbussen, soms duurder zijn dan het vliegtuig. Over het algemeen is het vervoer Colombia vrij goedkoop.

Vervoer Colombia

De bus wordt veruit het meest gebruikt in Colombia. Niet alleen door toeristen maar ook door locals. Als je meer wil weten over het vervoer en wat de makkelijkste opties zijn, lees dan deze pagina waar we je alles over de mogelijkheden om van A naar B te komen. We vertellen je over;

Bus Colombia

Busvervoer is het meest gebruikte vervoersmiddel in Colombia. Bussen rijden naar elke uithoek van het land en het bussysteem zit goed in elkaar. Je hebt in Colombia de lokale bussen, die vaak erg goedkoop zijn, en de luxere bussen die grotere afstanden afleggen.

TIP ♥ – buskaartjes koop je makkelijk bij het busstation, bij je accommodatie of touroperators

De lokale bussen worden vaak gebruikt in de steden zelf of voor kleinere afstanden. De luxere bussen (climatizado) worden vaak ingezet op langere afstanden. Deze bussen hebben wat meer beenruimte, een wc aan boord en ze stoppen iets vaker.

Tussen de bekende plekken rijden heel frequent bussen. Als je naar afgelegen gebieden reist waar weinig bussen rijden kan het geen kwaad om te reserveren. 

Reserveren

Op populaire routes tussen bekendere plekken rijden heel frequent bussen.

Vooraf een buskaartje kopen is vaak niet nodig omdat er genoeg bussen rijden. De enige periode dat je wel vooraf moet boeken is tijdens Kerst en Pasen of Colombiaanse feestdagen.

bus Colombia

Een gekleurde chiva bus. Deze lijken op de jeepneys in de Filipijnen. Foto by @javarman / Shutterstock.com

Vliegtuig Colombia

Colombia heeft een uitgebreid en goed werkend netwerk van vluchten die gebieden met elkaar verbinden. Binnenlandse vluchten worden steeds populairder binnen het vervoer Colombia.

TIP ♥ – de meest gebruikte luchtvaartmaatschappijen in Colombia zijn Avianca, Copa en LAN.

Eigenlijk kun je met een vlucht in elke middelgrote stad komen. Door de toenemende concurrentie voor luchtvaartmaatschappijen en locals en toeristen die steeds vaker vliegen zijn prijzen voor tickets vaak bijzonder goedkoop. Soms betaal je voor een langeafstandsbus meer dan €50, dan is een vliegticket goedkoper. Zo vlieg je van Bogota naar Medellin al voor €31. 

Viva Colombia

VivaColombia is een relatief jonge luchtvaartmaatschappij in Colombia. Het lijkt een beetje op de Zuid Amerikaanse versie van Ryan Air. Ze hebben super goedkope vluchten binnen Colombia.

Boot Colombia

De boot wordt niet heel veel gebruikt door toeristen maar het is wel een leuke manier om je door Colombia te verplaatsen. Colombia heeft een kustlijn van meer dan 3.000 kilometer lang. Daarnaast stromen er behoorlijk wat rivieren door Colombia.

De kans dat je in een bootje komt te zitten is dus wel aanwezig. Zo is de route naar Capurgana en tussen San Andres en Providencia alleen met de boot af te leggen. Het is wel wat duurder dan de bussen.

Dit zijn niet de standaard ferries of boten die in de Amazone varen. Maar het ziet er wel lekker uit toch? 🙂

Auto Colombia

Een auto huren in Colombia is mogelijk. Het wordt de laatste jaren wel populairder maar het wordt nog door weinig mensen gedaan. Dit heeft te maken met het feit dat het in bepaalde delen van het land nog niet heel veilig is.

TIP ♥ – je Nederlandse of Belgische rijbewijs zou voldoende moeten zijn om een auto te huren, maar neem haal voor de zekerheid een International Driving Permit (IDP) bij de ANWB

Daarnaast is het huren van een auto behoorlijk prijzig. Zeker als je het vergelijkt met prijzen voor taxi’s, bussen en binnenlandse vluchten.

Wat wij vinden:
8/10

Samenvatting

Het vervoer Colombia is verrassend toed geregeld. Je kunt eigenlijk overal wel komen met het vliegtuig of de bus. Opvallend is wel dat bussen, en met name langeafstandsbussen, soms duurder zijn dan het vliegtuig. Over het algemeen is het vervoer Colombia vrij goedkoop.

Meer lezen over Colombia?

2 comments

 1. Kints dirk

  Heeft men een 4 x. 4 nodig om Colombia te bereizen Bogota -popayan-San Augustin-Tatacoa-Cali-Medellin-Bogota?
  Welke wegenkaart kan je aanraden?
  Met dank.

  1. Sjoerd - Reis Expert

   Hi Dirk,

   Dat is lastig te zeggen. Het hoeft niet maar als je onherbergzame delen van het land wil bereizen is het waarschijnlijk wel aan te raden.
   Een wegenkaart zou ik niet weten. Ik zou eerder voor een app als Google maps gaan.

   Happy Travels,
   Sjoerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU