3 dagen in Bogota

Bogota is vaak de eerste stad die reizigers zien als zo Colombia bezoeken. De meeste reizigers reizen gelijk weer door en zien vrij weinig van de stad. Zonde, want het is een onwijs leuke stad! Wij verbleven er drie dagen en we delen graag onze ervaringen en de dingen die we gedaan hebben in die 3 dagen in Bogota.

Onze tips voor 3 dagen in Bogota

Bogota heeft de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. Vroeger was dit een beetje een duistere stad waar je niet graag wilde blijven. Die tijd is wel geweest. De stad is in opkomst. Niet alleen onder reizigers, maar ook onder locals.

Check hier waarom Bogota de nieuwe hotspot is!

Wij zijn 3 in Bogota geweest en hebben in die drie dagen een aardig beeld gekregen van de stad. Natuurlijk zijn er nog steeds plekken waar je liever niet komt, maar dat is in Amsterdam of Den Haag niet anders. In deze blog nemen we je mee tijdens onze 3 dagen in Bogota.

Bogota

Dag 1  Plaza Bolivar en Museo de Oro

Onze eerste volledige dag in Bogota hebben we gelijk goed besteed. Nadat we eerst we eerst bij ons hostel hadden nagevraagd wat er allemaal te doen was, en met name welke tours, besloten we onze eerste dag in Bogota zelf op pad te gaan.

Er is echt gigantisch veel te doen in deze stad en 3 dagen in Bogota is veel te weinig om alles te zien, maar je komt een heel eind.

Plaza de Bolivar

De eerste dag hebben we vooral het centrum van de stad verkent. Het centrum komt neer op Plaza de Bolivar en alles wat je daaromheen vindt zoals leuke straatjes, martkjes en winkeltjes. Daarnaast vind je hier ook de Palace of Justice, de Mayor’s Office, het Congress Building en de Catedral Primada de Colombia (National Cathedral). Genoeg te zien dus!

Museo de Oro

Nadat we het Plaza de Bolivar en omgeving hadden bezocht hebben we de middag afgesloten met een bezoek aan Museo de Oro (Gold Museum). Dit is een van de bekendste musea’s van Colombia en hier wilde we graag naar toe.

Da dag hebben we afgesloten met een Corona in het oude centrum (La Candelaria) waar we tevens sliepen.

Overnachten in La Candelaria

Dit is het historische centrum met restaurantjes en cafe’s. Wij verbleven hier en hebben ’s avonds nooit problemen ondervonden. Er zijn genoeg hostels en hotels te vinden. Reken op zo’n $20 per nacht voor een tweepersoonskamer in een hostel. Een hotel is iets duurder, maar niet duurder dan $50 per nacht.

TIP ♥ – oBooking.com kun je makkelijk accommodatie vinden. Wij hadden goede ervaringen met Hostal Bakano.

Plaza de Bolivar

Plaza de Bolivar

Dag 2  Monserrate en La Candelaria

De tweede dag in Bogota hebben we een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad bezocht en vooral onze wijk (La Candelaria) verkent.

Monserrate

De berg Monserrate is dé plek voor buitenliefhebbers in Bogota. Het is een berg aan de rand van de stad. Officieel heet het ook Mount Monseratte. Van deze berg, die 3.152 meter hoog is, heb je een prachtig uitzicht op de stad.

De berg is niet alleen een belangrijke toeristische spot, maar ook een religieuze spot. Op de top van de berg vind je een grote kerk en een klooster. De naam is afgeleid van de berg Montserrat in de buurt van Barcelona in Spanje. Je kunt omhoog met een cable car of een treintje.

Treintje

De trein gaat van maandag tot en met vrijdag van 7:45 uur tot 12:00 uur, op zaterdag van 7:45 tot 15:00 en op zondag van 5:30 tot 18:00. Het kost je 14.000 peso (€4,60).

Cable Car

De cable car gaat van maandag tot en met vrijdag van 12:00 uur tot 24:00 uur, op zaterdag van 15:00 tot 24:00 en op zondag van 9:00 tot 17:00. Het kost je 14.000 peso (€4,60).

La Candelaria

De leukste wijk in Bogota (als je het ons vraagt) is La Candelaria. Het is een van de oudste wijken van de stad en je vindt hier ook het koloniale centrum met oude gebouwen en smalle straatjes. Wij sliepen in deze wijk. Iets wat de meeste reizigers doen overigens.

Het gedeelte is niet heel groot dus aan een halve dag heb je meer dan genoeg.

Mount Monseratte

Ties bij Monserrate

Mount Monseratte

De kerk op Monserrate

Bogota

Uitzicht vanaf Monserrate

Bogota

De wijk La Candalaria

Dag 3  Fietstour door Bogota

De laatste dag van onze 3 dagen in Bogota hebben we een fietstour geboekt. Het was een van de leukste tours in Colombia omdat je in korte tijd redelijk veel van de stad kunt zien. Daarnaast verteld de gids – die Engels spreekt – een hoop over de stad.

De fietstour duurde van 8:00 tot 17:00 uur, maar je kunt ook halve dagtours boeken

Er zijn verschillende fietstours te boeken. Wij hebben in een dag met de fietstour de graffiti ontdekt, koffiefabrieken bezocht, tejo gespeeld en markten gezien.

Graffiti

In Bogota vind je heel veel graffiti of street art. De stad ligt er letterlijk vol mee. Je kunt het op eigen gelegenheid bezoeken, maar tijdens een tour verteld de gids over het kunstwerk en de artiest. Super leuk én leerzaam!

Koffiefabrieken

De echte koffie regio vind je rond Salento en de Cocoravallei, maar in Bogota vind je een aantal koffiefabrieken die je kunt bezoeken. Hier leer je over het proces van de koffie en de bonen. Daarnaast krijg je een kopje échte koffie!

Tejo spelen en markten 

Het leukste deel van de fietstour is het ontdekken van de markten die je anders nooit zou vinden. We hebben er allerlei vreemde soorten fruit geproefd die ik zelf nog nooit had gezien. Daarnaast hebben we een potje tejo gespeeld. Hét spel in Colombia!

Streetart

Bogota

Koffiefabriek

Bogota

Helaas was het weer niet zo best

Tejo in Bogota

    Meer lezen over 3 dagen in Bogota?

2 gedachten over “3 dagen in Bogota”

  1. Hi Ties!

    Mocht het je leuk lijken om Tejo ook een keertje in Nederland te spelen, dat kan vanaf deze donderdag in Utrecht bij The Team Building! En dinsdag is er een officiële opening door de consul van Colombia, samen met pers, de Colombiaanse community en reizigers. Aangezien jij al fan bent willen we je graag uitnodigen 🙂 Colombiaanse biertjes, hapjes en natuurlijk het spel! Stuur me een berichtje voor de uitnodiging.

    Groeten Joelle

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven