Hoofdmenu
reis expert header

El Cocuy National Park

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 26 maart, 2020

TIP ♥ – check onze nieuwe digitale reisgids van Colombia

El Cocuy National Park wordt ook wel Parque Nacional Natural El Cocuy genoemd. Het is een groot nationaal park dat erg populair is onder wandelaars die Colombia bezoeken om lange wandeltochten te maken. Het wordt niet heel druk bezocht hoewel er tussen december en maart best wat toeristen zijn.

Ga je naar dit park? Lees dan verder op deze pagina waar we je zo veel mogelijk op weg proberen te helpen naar dit park. We vertellen je over onder andere:

Het ongerepte El Cocuy National Park

Veel mensen die Colombia bezoeken, komen helemaal niet in El Cocuy National Park. Het is geen toeristisch gebied van Colombia en dit heeft te maken met meerdere dingen. Ten eerste is het niet zo gemakkelijk om dit park te bereiken vanuit andere delen van Colombia. Een andere reden is dat je er niet veel anders kunt doen dan wandelen.

Wil je prachtige wandelingen maken en zoek je hier het ideale gebied voor, dan is dit de perfecte plek voor jou. Heb je niet zo veel met wandelen? Dan heb je (naast de prachtige natuur en mooie uitzichten), niet zo veel redenen om naar El Cocuy National Park te gaan.

TIP ♥ – je hebt twee opties voor hikes: een day hikes en de zes-day-trek. Check deze website voor meer info.

el cocuy

Het El Cocuy National Park is werkelijk prachtig

El Cocuy National Park is een echt natuurpark en dit betekent dat er niet veel invloeden van mensen te vinden zijn. Je kunt er bijvoorbeeld niet warm douchen, er zijn geen luxe hotels en het reizen naar El Cocuy National Park is ook zeker niet gemakkelijk. Dit klinkt als afzien, maar het is wel een goede manier om de natuurkant van Colombia te leren kennen.

Wat is er te doen in El Cocuy

Tijdens het wandelen in het park kom je vele bezienswaardigheden tegen. De belangrijkste bezienswaardigheden in het natuurpark, worden in onderstaande alinea’s beschreven.

#1 Ga naar Laguna de la Plaza

Laguna de la Plaza is de naam van een prachtig meertje dat middenin de bergen van El Cocuy National Park ligt. Op de achtergrond van het meer zie je prachtige bergen en als het een beetje koud en vochtig is, komt er een mooie mist over het meer heen. Een prachtig fotomoment, maar ook een goed moment om even te rusten, wat te drinken, wat te eten en van het uitzicht te genieten.

#2 Pulpito del Diablo

Pulpito del Diablo is een grote rots die je in een groot kaal veld vindt. Wat de Pulpito del Diablo zo bijzonder maakt, is het formaat van de rots en het feit dat de rots in een vrij lege omgeving staat. Het lijkt een beetje op een stenen muur, maar dan is de muur door de natuur gevormd door de jaren heen.

TIP ♥ – maak de wandeling in El Cocuy National Park met twee of meer dan twee personen, zodat je niet helemaal alleen de bergen in hoeft.  Ben je met meerdere mensen in het natuurgebied, dan is de kans ook kleiner dat je verdwaalt.

Koud

Kleed je warm aan als je naar El Cocuy National Park gaat. Je zit hoog in de bergen en dit betekent dat het flink koud kan worden. Houd ook rekening met allerlei soorten weersomstandigheden (hagel, sneeuw, regen, wind, et cetera) als je gaat wandelen en bereid je hier goed op voor.

el cocuy

Zorg dat je camera vol is 😉

De geschiedenis

El Cocuy National Park is niet veel veranderd onder de invloed van mensen, maar wel onder de invloed van de natuur. Bezoek je het park, dan zie je wat de natuur door de jaren heen voor bergen, meren en bossen kan vormen met brute natuurkracht.

De kleine dorpjes in de buurt van El Cocuy National Park laten je kennis maken met de locals in de buurt, maar veel toeristen zijn er niet. Het gebied rondom het park is nooit toeristisch geworden. De mensen die er in de buurt wonen, wonen hier vaak al jaren met hun hele familie.

TIP ♥ – houd rekening met hoogteziekte. Omdat je ineens vrij hoog in de bergen zit, kun je ziek worden. Merk je dat je ziek wordt, dan daal je snel af naar een lager gelegen dorpje.

El Cocuy

De natuur is hier erg divers

Hoe kom je er?

Het is niet eenvoudig om in El Cocuy National Park te komen. Er zijn diverse manieren om naar het park te reizen, maar de meeste mensen reizen via Bucaramanga of Bogota. 

Bogota

Bussen vanuit Bogota vertrekken twee keer per dag. Een in de morgen (7:00 uur) en een in de avond (19:00 uur). Tijden veranderen constant dus vraag het voor de zekerheid na bij je accommodatie. De trip duurt volgens de organisatoren 12 uur maar reken op 14 uur.

TIP ♥ – je kunt slapen in Guican of El Cocuy. In beide steden heb je genoeg accommodatie.

Bucaramanga

Bussen van Bucaramanga rijden niet helemaal naar El Cocuy. Je moet een bus naar Capitanejo nemen en daar overstappen. Er gaan twee bussen per dag van Bucaramanga naar Capitanejo, beide ’s morgens. Ook hier is het handig om bij je accommodatie actuele tijden te checken. Van Capitanejo naar El Cocuy is nog eens 3 uur. In het regenseizoen kan het wat langer duren.

el cocuy

Uitzicht in het El Cocuy National Park

Beste reistijd

El Cocuy National Park ligt in het noorden van Colombia en hier is het regenseizoen van mei tot en met november. Wil je niet in het regenseizoen naar El Cocuy National Park, dan raden wij je aan om buiten deze periode te reizen. In de bergen kan het flink regelen, hagelen en sneeuwen, dus het maken van de reis naar El Cocuy National Park buiten de regentijd is wel het beste.

December tot en met maart wordt gezien als de beste tijd om El Cocuy te bezoeken. Houd er rekening mee dat het een bergachtig gebied is. Sneeuw, regen en mist kunnen dus altijd voorkomen maar in december tot en met maart heb je het beste zicht.

Locatie El Cocuy

Wat wij vinden:
  • 8.6/10
    Reis-Expert - 8.6/10
8.6/10

Samenvatting

El Cocuy National Park wordt ook wel Parque Nacional Natural El Cocuy genoemd. Het is een groot nationaal park dat erg populair is onder wandelaars die Colombia bezoeken om lange wandeltochten te maken. Het wordt niet heel druk bezocht hoewel er tussen december en maart best wat toeristen zijn.

Meer lezen over Colombia?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU