Vliegtickets Colombia

Colombia wordt steeds populairder onder reizigers. Het land laat een roerige tijd met drugsoorlogen en ontvoeringen achter zich. Eindelijk kunnen reizigers in relatieve veiligheid genieten van dit fascinerende land. Een bijkomend voordeel van het toenemende toerisme is dat de vliegtickets naar Colombia ook goedkoper worden. Als je goed zoekt, vlieg je voor minder dan €500 naar Colombia.

TIP ➜ vliegtickets naar Colombia boek je al voor €532 ➜ check vliegtickets

9x Tips voor goedkope vliegtickets Colombia

Colombia trekt steeds meer toeristen. Met de recente ontwikkelingen en betere veiligheid is het voor toeristen ook steeds makkelijker om hier te komen.

Zekerheid op de goedkoopste vliegtickets naar Colombia kunnen we je helaas niet geven. We kunnen je echter wel een aantal tips geven voor het boeken van goedkope vliegtickets naar Colombia.

TIP 1  Boek je ticket op het juiste tijdstip

Het klinkt zo simpel, maar wat is het juiste tijdstip precies? Helaas is er niet één vast tijdstip waarbij de vliegtickets naar Colombia het goedkoopst zijn.

De prijs van tickets is afhankelijk van van een hoop factoren en daarnaast kunnen organisaties de prijzen per daag aanpassen met ingewikkelde algoritmes.

Uit onderzoek blijkt dat 2 tot 6 maanden van tevoren boeken het goedkoopst is. Daarnaast kun je deze tips aanhouden;

  • Dinsdag is dé dag  op dinsdag maken de maatschappijen hun beste deals bekend. Een dag om de gaten te houden;
  • Vlieg niet in het weekend  dat is bekend natuurlijk. Vliegen op vrijdag, zaterdag of zondag is bijna altijd duurder;
  • Reis in januari  gelukkig is dit ook de beste reistijd voor Colombia. Januari is de goedkoopste vakantiemaand met vroegboekkortingen. Juli de duurste;
  • Boek je ticket tussen 18:00 en 24:00 uur  wij boeken onze tickets altijd ’s avond laat. Uit onderzoek blijkt dat vliegtickets het goedkoopst zijn tussen 18:00 en 24:00 uur.
Hike naar Ciudad Perdida in Colombia
Een aanrader: de hike naar Ciudad Perdida 

TIP 2  Vroeg boeken is niet altijd beter

Moet je vliegtickets naar Colombia ver van tevoren boeken? Dit is de meest gestelde vraag. Ook daar is geen eenzijdig antwoord op te geven.

Wat we wel weten is dat op het laatste moment boeken geen zin heeft. Zogenaamde ‘last minutes’ voor lange reizen bestaan er bijna niet.

We weten wel dat de prijzen pas 10 tot 12 maanden van tevoren bekend zijn. Een jaar van tevoren achter je computer kruipen om goedkope vliegtickets naar Colombia te boeken heeft dus niet zo veel zin.

Daarnaast is het zo dat vliegen in onze zomermaanden altijd duurder is, ongeacht of je een jaar van tevoren boekt of niet.

TIP ♥ – hou er rekening mee dat juli de duurste maand is en april en mei de goedkoopste maanden

TIP 3   Zoek met flexibele data

De beste tip die we je kunnen geven voor zoeken naar vliegtickets naar Colombia is door te zoeken met flexibele data.

Het is niet handig om je zelf ‘vast te pinnen’ op een specifieke datum voor de heen- en terugreis. Als je dan toevallig op duurdere dagen vliegt, kun je weinig kanten op.

De prijzen van vliegtickets naar Colombia variëren per dag en zelfs per uur. Daarom kun je beter je opties zo veel mogelijk open houden.

Het is helemaal mooi als je niet aan vakanties vast zit en je kunt reizen in elke willekeurige maand. Dan kun je op je gemak de goedkope maanden afspeuren.

TIP ♥ – bij CheapTickets kun je zoeken met  ‘± 3 dagen’. Super makkelijk!

Printscreen van Vliegtickets naar Colombia

TIP 4  Ga voor een lange tussenstop

Dat heeft natuurlijk geen zin als je 2 weken naar Colombia reist, maar als je voor een langere tijd naar Colombia gaat kan het lonen om voor een lange tussenstop te gaan.

Vluchten met een lange tussenstop zijn over het algemeen goedkoper dan goed aansluitende vluchten.

Wij zoeken op verschillende websites bewust naar vluchten met een lange tussenstop. Niet alleen omdat het goedkoper is, maar ook omdat je soms zo’n lange tussenstop hebt dat je nog een plek kunt bezoeken.

Zo hadden we ooit een tussenstop van 24 uur in New York toen we naar Panama vlogen. Gelijk een dagje New York meegenomen!

TIP 5  Zoek met de juiste zoekmachine

Dat is iets persoonlijks. De een vindt WTC.nl goed werken terwijl de ander liever tickets boekt bij CheapTickets.

In theorie maakt het niet zo heel veel uit welke zoekmachine je gebruikt omdat er geen verschil van honderden euro’s op de tickets zit. Het kan voorkomen dat de een iets goedkoper lijkt dan de ander omdat die toevallig de boekingskosten niet vermeld (die komen er later nog bij).

Daarnaast kan de ene zoekmachine iets goedkoper zijn doordat ze bepaalde acties hebben. Verwacht echter geen hele grote verschillen. Het zijn namelijk de luchtvaartmaatschappijen die de prijzen bepalen, niet de zoekmachines.

Dit zijn de beste vergelijkingssites:

Kleurrijke straten in Guatape
Typisch gekleurde straten in Guatape

TIP 6  Kijk naar andere landen

We bedoelen niet dat je je vakantieplannen om moet gooien en naar een ander land moet gaan, maar om je heen moet kijken.

Vliegtickets naar Colombia kosten je zo’n €550, maar landen als Ecuador en Brazilië liggen ‘om de hoek’. Wellicht kun je een land als Ecuador meenemen in je reis?

Dat betekent dan ook dat je kan kijken naar vliegtickets richting Quito. Misschien zijn die wel goedkoper. Nu wordt Colombia steeds populairder en dat betekent ook dat de prijzen steeds goedkoper worden. Maar om een voorbeeld te geven.

Wij vlogen in 2017 voor €515 p.p. van Amsterdam naar Bogota en van Quito terug naar Amsterdam! Goedkoper dan een retourtje Bogota 🙂

Ties: “Benieuwd naar onze reis door Colombia? Check ons blog ‘Route Colombia van 3 weken'”.

TIP 7  Stel een prijsalarm in

Als je eerder vliegtickets hebt gezocht of geboekt via Skyscanner ken je deze optie waarschijnlijk wel. Je hebt de mogelijkheid om een alarm in te stellen waarbij je via de mail een melding krijgt als vliegtickets naar Colombia goedkoper of duurder wordt.

Uiteraard is het een handige marketingtool van Skyscanner en de keren dat vliegtickets daadwerkelijk goedkoper werden zijn bij ons op 1 hand te tellen, maar er zullen momenten zijn dat tickets goedkoper worden.

En dan ben jij er als eerste bij!

Printscreen van Skyscanner
Prijsalarm van Skyscanner

TIP 8  Last minutes; de grootste fabel in de reiswereld

Nog een misverstand; de last minutes. Last Minutes zijn leuk als je richting Spanje of Italië vliegt. Je ziet dan wel eens stuntprijzen voorbij komen van €20 voor een retourtje met Ryan Air.

Dat kun je voor vliegtickets naar Colombia wel vergeten. Er is geen luchtvaartmaatschappij die op het laatste moment hun prijzen voor vliegtickets drastisch verlaagd.

Soms zijn er wel eens acties, maar extreem goedkoop naar Colombia? Vergeet het maar.

Op de bonnefooi naar Schiphol

Ook dat werkt niet. Het is een tijd hip geweest om met je koffer naar Schiphol te gaan en dan een goedkoop ticket scoren. Dat kan als je geen vaste bestemming hebt.

Als jij naar Schiphol vertrekt en dezelfde dag naar Colombia wil vliegen ben je duurder uit dan vooraf boeken.

TIP 9  Alternatieve luchthavens

Schiphol is een hele geode luchthaven, zeker als je het vergelijkt met luchthavens elders in de wereld. Maar het is niet altijd de voordeligste.

Het voordeel van ons kleine kikkerlandje is dat je binnen 2 uur rijden in het België of Duitsland zit, ongeacht waar je woont.

Het kan daarom geen kwaad om eens over de grens te kijken. Uiteraard heeft het geen zin om voor een prijsverschil van €50 naar Duitsland te rijden, maar soms zitten er goede deals tussen!

Check deze luchthavens;

  • Düsseldorf
  • Frankfurt
  • Brussel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven