Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Inentingen Colombia

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 2

Bijgewerkt op 26 april, 2022

Inentingen voor Colombia is voor veel mensen niet het meest favoriete onderdeel van de reisvoorbereiding. Er wordt nog wel eens bezuinigd op inentingen. Iets wat wij overigens niet aanraden. Ziek worden op reis is namelijk geen pretje.

Verplichte inentingen voor Colombia

Er zijn geen verplichte inentingen voor Colombia. Dat kan uiteraard wel veranderen. Wij adviseren daarom om de website van de website van de Rijksoverheid goed in de gaten te houden. Mochten de regels qua inentingen veranderen vraag dan altijd advies aan je dokter betreffende de inenting.

TIP ♥ – voor een reis naar Colombia zijn er geen inentingen verplicht

Aanbevolen inentingen

Op dit moment zijn er geen verplichte inentingen. Dat betekent niet dat er ook niks geadviseerd wordt. Er zijn namelijk wel een aantal aanbevolen inentingen voor Colombia. Dit zijn;

 • een vaccinatie tegen DTP;
 • vaccinatie tegen hepatitis A
 • vaccinatie tegen gele koorts (in gebieden oostelijk van de Andes en in het noordelijke kustgebied)

Ga je langer dan drie maanden naar Colombia? Dan worden de volgende inentingen voor Colombia aanbevolen:

 • vaccinatie tegen hepatitis B
 • vaccinatie tegen rabiës (hondsdolheid)

Guatape

Ties in Guatape

Malaria

In Colombia komt Malaria voor. Dit is wel iets om rekening mee te houden tijdens je reis. Er wordt aangeraden om malariatabletten (malarone of lariam) te gebruiken. Als je hier niet van houdt kun je in delen van Colombia ook anti-muggenspray gebruiken.

Muggen zijn vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend actief. Als je lange mouwen en lange broeken draagt is de kans op infectie dus kleiner. Daarnaast is het gebruik van een klamboe, DEET (met mate) een aanrader.

 • Roze = meestal malariatabletten aanbevolen
 • Groen = muggenwering
 • Grijs = geen malaria

Inentingen Colombia

Meer lezen over Colombia?

2 comments

 1. Pieter

  Ik lees hier dat er voor reizen naar Colombia geen inentingen verplicht zijn… Geldt dit ook voor vaccinatie tegen covid19? Geen QR-code of dergelijke onzin meer nodig?

  1. Ties Lagraauw Post author

   Hi Pieter,

   als je naar Colombia wil moet je of ingeënt zijn, of een COVID-test kunnen overhandigen. Je kunt hiervoor ook de website Nederlandwereldwijd.nl checken.

   Happy travels,
   Ties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

We need you!

Wij houden van reizen, maar niet van schreeuwerige websites. Reis-Expert is een onafhankelijk platform en dat houden we graag zo.

Het up-to-date houden kost echter wel veel tijd. Gebruik jij graag onze website en wil je deze gratis en advertentievrij houden? 

KOOP EEN PRODUCT!

of

DONEER!
Dan houden wij Reis-Expert gratis en advertentievrij!