Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Ciudad Perdida

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 80

Bijgewerkt op 2 januari, 2024

De Verloren Stad, beter bekend als Ciudad Perdida, is gelegen op circa 1.200 meter hoogte in de Sierra Nevada de Santa Marta in Colombia. Deze stad is gesticht door de Tayrona indianen, die hier rond 650 na Christus leefden. Hiermee is Ciudad Perdida ouder dan het bekendere en meer toeristische Machu Picchu. Het is niet eenvoudig om de stad te bezoeken, hiervoor dien je een trektocht van 44 kilometer en een beklimming van circa 1.100 traptreden af te leggen door de dichtbegroeide wildernis.

De Ciudad Perdida is een van de bekendste bezienswaardigheden van Colombia en een van de mooiste hikes in Zuid-Amerika. Wij raden dan ook zeker aan om hier heen te gaan.

Ciudad Perdida; onze ervaring

Ciudad Perdida is zonder twijfel een van de mooiste hikes die wij ooit hebben gelopen. En dat zijn er nogal wat. Veel mensen zien Ciudad Perdida als een mooiere en rustigere variant van Machu Picchu, wat zeker onder toeristen een erg populaire bestemming is.

Daar is niks aan gelogen. De natuur, de hike en de ruïne die je uiteindelijk bereikt zijn heel erg indrukwekkend.

TIP ♥ – deze hike is gesloten in september. Dat doen ze zodat de natuur kan herstellen.

Ciudad Perdida zelf is veel minder toeristisch, doordat de stad erg lastig te bereiken is. Het centrum van de stad ligt op zo’n 1.200 meter hoogte, waarvandaan zo’n 150 terrassen naar de lager gelegen Buritaca vallei afdalen.

Lees over onze hike

Zoals gezegd zouden we na Tayrona de 4-dagen-durende hike doen naar Ciudad Perdida. We zouden nog één laatste nacht doorbrengen in Taganga voordat we ons terug zouden trekken in de jungle. We konden onze slaap dus goed gebruiken. Het was daarom extra jammer dat ik midden in de nacht wakker werd door geruzie op straat. En zo te horen….” ➜ LEES VERDER

Hike naar de Ciudad Perdida

The Lost City

Jungle Colombia

Onderweg

Lost City in Colombia

Het einddoel: the Lost City

Wat zie je onderweg?

Veel mensen brengen een bezoek aan Ciudad Perdida om de oude ruïnes van deze verloren stad te bekijken. Minstens net zo indrukwekkend als de stad zelf, is ook de hike die je naar Ciudad Perdida voert. Door de hoge luchtvochtigheid en temperaturen is de hike erg zwaar, maar je inspanningen zullen worden beloond met fraaie aangezichten tijdens de wandeltocht.

Denk aan verkoelende meertjes, prachtige watervallen en groen begroeide bergkliffen om je heen.

Het uitzicht (mits je geen regen hebt) is werkelijk spectaculair. Wij hebben in 4 dagen meer dan 500 foto’s genomen, de een nog mooier dan de ander.

Boek de tour vandaag nog!

Wij hebben deze tour zelf gedaan en waren zo enthousiast dat we een samenwerking hebben opgezet met een lokale partij. Sinds kort kan je de tour dus boeken via het Reis-Expert platform.

Een tour kost 2.150.000 COP per persoon voor vier dagen. Dat is incl. ontbijt, lunch en avondeten. Een hoop geld, maar het is het meer dan waard. Alle touroperators rekenen dezelfde prijs;

 • mis de tour niet en boek vandaag nog;
 • je betaalt dezelfde prijs als in Colombia;
 • de tour is met een Engelstalige gids(en);
 • de keuze om direct alles te betalen of eerst een aanbetaling te doen;
 • prijs is inclusief overnachting, eten en drinken.


BOEK TOUR

Ciudad Perdida

Het uitzicht onderweg is schitterend

Ciudad Perdida

Ciudad Perdida Colombia

Onze gids

De hike

De hike is zeker niet eenvoudig! Voor een bezoek aan de stad dien je een trektocht van 44 kilometer en 1.100 stenen traptreden af te leggen, waarbij je dwars door de wildernis gaat. De paden zijn vaak bemost en kunnen erg glibberig zijn als Het Woud geteisterd wordt door een tropische regenbui.

Daarbij is de lucht erg ijl, wat het zeker voor Westerse toeristen een hele uitdaging kan maken om boven te komen.

Je kunt verschillende tours boeken. De meeste reizigers kiezen voor een 4-daagse-hike, wij ook. Je kunt er ook 5 of 6 dagen over doen. Het is te allen tijde onder begeleiding van een lokale gids. Naar beneden gaat gelukkig iets sneller!

Het programma

Het programma is bij elke tour hetzelfde. Je eet en slaapt in dezelfde kampen en rust op dezelfde de rustpunten dus meestal kom je elkaar aan het einde van de dag weer tegen. Je loopt de hele dag met je eigen groep, onderweg zie je verder niemand tenzij je een andere groep in haalt of zij jou inhalen.

Dag 1

De eerste dag is de makkelijkste dag. Je wordt rond 8:00 uur opgehaald bij je hostel. Daarna ga je naar Santa Marta waar de groepen worden verdeeld. Daar maak je kennis met de groep (meestal een man of 10). Je vertrekt met je groep richting het beginpunt van de hike; Machete (El Mamey). Daar ga je lunchen om vervolgens naar het eerste kamp te lopen.

Deze dat is dus niet heel zwaar. Je loopt door een prachtig landschap. Zeker als je mooi, helder weer hebt, is dit echt genieten. Tegen 16:00 uur bereik je het eerste kamp; Rio Adan.

Afstand

De afstand is 7,6 kilometer. Als je denkt dat het gaat regenen neem dan een poncho mee en wandelschoenen! In de regen worden de paden heel glad.

TIP ♥ – er is in het eerste en derde kamp stroom aanwezig, maar de kans dat je een stopcontact vindt is klein. Er slapen zo’n 50 man in 1 kamp en iedereen wil zijn/haar spullen opladen. Zorg daarom dat alles is opgeladen en neem eventueel 2 batterijen voor je camera mee.

Ciudad Perdida trekking route

De route die je loopt

Jungle Colombia

Uitzichten onderweg

Jungle kamp Colombia

Het eerste kamp

Dag 2

Dag 2 is een stuk pittiger. Om 5:00 uur wordt je gewekt om te ontbijten en om 6:00 uur vervolg je je weg naar The Lost City. De tweede dag is 8 uur lang door de jungle lopen. Je loopt de hele dag omhoog dus voor velen is dit de zwaarste dag.

Het is echter wel weer een dag waar je prachtige dingen ziet. Onderweg kom je bovendien langs een traditioneel dorp dat ver in de jungle ligt.

Dit is een pittige dag die je wel voelt in de benen. Veel groepen vallen hier uit elkaar en ontmoeten elkaar weer bij de rustpunten. Tegen 15:00 bereik je het tweede kamp; El Paraiso Camp. Dit ligt op 1 kilometer van de Verloren Stad.

Afstand

Deze dag is ruim 14 kilometer lopen. Best pittig dus.

TIP ♥ – er lopen muilezels mee. Mochten er mensen zijn die het fysiek niet redden kun je met de muilezel omhoog (of omlaag). In onze groep moest er door ziekte iemand met de ezel (Donkey Steve) omlaag!

Bergen Colombia

Het uitzicht onderweg is zo mooi!

Lokaal dorp

Ciudad Perdida

Ezels dragen het eten en drinken

Dag 3

Dag drie is DE dag. Je moet weer vroeg op (4:30 uur!). Die moet natuurlijk niet, de gids laat de groep enigszins vrij om te kiezen of je vroeg of heel vroeg op wil. Wij raden aan om te kiezen voor heel vroeg omdat je de andere groepen dan voor bent zodat het de eerste paar uur bij de Lost City nog rustig is.

Het laatste stuk naar de Verloren Stad is niet heel zwaar. Als je er bijna bent moet je eerst nog een trap beklimmen van zo’n 1.100 treden. Vervolgens kom je bij de Lost City en vergeet je alle kramp in je benen want het is er echt adembenemend. Je bent midden in de jungle, hebt net 3 dagen gelopen om vervolgens op zo’n plek te komen. Een onvergetelijke ervaring.

Je blijft hier een paar uur voor foto’s. Vervolgens loop je terug naar het kamp waar je de eerste dag lunch hebt gehad; Wiwa Camp.

TIP ♥ – het hoogste punt van de trek is hier bij Ciudad Perdida op zo’n 1.200 meter hoogte.

Afstand

Deze dag is 13,5 kilometer lopen. Dit is de minst intensieve dag en bovendien de mooiste!

Rivier Colombia

Eerst nog even het water door

Ciudad Perdida

Happy people

ciudad perdida in Colombia

Made it!

Ciudad Perdida

Dag 4

Gek genoeg was dit voor mij persoonlijk de zwaarste dag omdat je grotendeels naar beneden gaat. Dit is behoorlijk pittig voor de benen. De laatste dag is niet alleen naar beneden. Af en toe moet je ook delen klimmen. Tegen lunchtijd bereik je het beginpunt waar je de laatste keer luncht en met de Jeep terug naar Santa Marta gaat.

Afstand

Het is 12.7 kilometer lopen en de zwaarste dag.

Kosten en inpaklijst

De kosten voor het lopen van de Ciudad Perdida hike zijn pittig. Een tour kost 2.150.000 Peso per persoon voor vier dagen. Dat is incl. ontbijt, lunch en avondeten. Een hoop geld, maar het is het meer dan waard!

TIP ♥ – onderweg heb je de mogelijkheid om hier en daar wat drinken/snacks te kopen dus neem cash mee!

Inpaklijst 

De meeste reizigers kiezen voor een 4-daagse hike. Tijdens die hike is een ontbijt, lunch en avondeten (plus drinken) inbegrepen. De rest dien je zelf mee te nemen. We raden aan om zo veel mogelijk lichte (en oude) kleding mee te nemen. Zeker tijdens het regenseizoen kan het namelijk modderig worden.

Je moet voor vier dagen alleen het broodnodige meenemen. Hierbij een voorbeeld van wat je mee moet nemen;

 • klein rugtas (max. 40 liter)
 • wandelschoenen (niet noodzakelijk, wel makkelijk)
 • anti-muggen spray
 • zonnebrand
 • zaklamp
 • 1 korte broek en 1 zwembroek (je kunt in rivieren zwemmen bij de kampen)
 • 1 lange broek (‘s avonds tegen de muggen)
 • een vest of trui
 • 3 t-shirts
 • cash geld
 • handdoek
 • toilet spullen (incl. WC papier)
 • plastic tassen voor vuile/natte kleding
 • camera

Backpack/koffer

Wij krijgen veel vragen over waar je je backpack/koffer moet laten tijdens de hike. Je kunt je bagage achterlaten bij onze partner om deze na de tour weer mee te nemen. Je kunt ook uitchecken bij je accommodatie en vragen of je je backpack/koffer mag achterlaten. Na de 4-daagse hike keer je weer terug naar je accommodatie waar je een nachtje kunt bijkomen om de volgende dag verder te reizen. Dit deden wij ook en dat beviel prima.

RESERVEER DE TOUR DIRECT

Ciudad Perdida trekking

Op de terugweg

Ciudad Perdida tour

Het begin van Ciudad Perdida

De geschiedenis van Ciudad Perdida

Nadat Ciudad Perdida in 800 na Christus door de Tayrona indianen werd gesticht, leek de stad na enige tijd verloren te gaan. Pas in 1975 werd de stad opnieuw ontdekt door lokale grafrovers, die Ciudad Perdida onder een dikke laag mos, bomen en lianen terugvonden.

Nog altijd is de begroeiing die destijds werd aangetroffen niet volledig verwijderd. Dit maakt Ciudad Perdida juist zo mooi! De ruïnes die nog overeind staan voelen als een vergeten en verloren stad, waar lange tijd niet naar op of om is gekeken.

TIP ♥ – hoewel de ruïnes zeker de moeite waard zijn gaat het hier vooral om de reis naar de ruïnes toe. Het landschap en uitzicht onderweg is adembenemend.

Ciudad Perdida

Het is net Jurassic Park

Beste reistijd

De beste tijd om Ciudad Perdida te bezoeken is het droge seizoen. Dit zijn de maanden december tot en met maart. Het regent dan het minst, de Buritaca River is dan op z’n laagst en de paden minder glibberig.

Je moet de Buritaca River zo’n 20 keer oversteken en soms staat het water tot je middel! Er zijn gelukkig wel touwen aangelegd om je te helpen.

TIP ♥ – deze hike is altijd (elk jaar) gesloten in de maand september.

Ciudad Perdida reistijd

Tips & veelgestelde vragen Ciudad Perdida

Hopelijk weet je nu alles over de hike naar Ciudad Perdida. We hebben de meest voorkomende vragen over deze hike nog verwerkt in een kleine lijst met aandachtspunten. Doe er je voordeel mee 🙂

Neem niet alleen WC-papier mee voor de WC

Neem niet alleen wc-papier mee voor de wc, maar ook om ‘s nachts in je wandelschoenen te stoppen als ze doorweekt zijn (bijv. door de regen). Kranten zouden nog beter zijn, maar dat ga je natuurlijk niet meenemen.

Vraag wandelstokken in het regenseizoen

Als je zelf niet zo stabiel op de benen staat kunnen wandelstokken in het regenseizoen handig zijn. Het wordt extreem glibberig. Wij hadden gelukkig 4 drogen dagen, maar in het regenseizoen worden de paden hier onbegaanbaar!

Was je kleding

Iemand gaf ons de tip om natte kleding te wassen onder de douche en te laten drogen tijdens de hike in de ochtend/middag als het zonnig is. Scheelt gewicht: je hoeft minder kleding mee te brengen en je hebt niet veel natte, zware kleding in je tas.

Goede wandelschoenen

Goede schoenen zijn belangrijk! We hebben het niet over échte bergschoenen, stevige gympen kan ook. Zorg er in ieder geval voor dat er profiel op de schoenen zit en dat ze in goede staat zijn. Iemand uit onze groep had oude schoenen en na de eerste dag liet de zool los. Dat is niet prettig lopen de rest van de dagen.

Moet je met een gids gaan?

Je kunt de trek alleen met een gids/touroperator doen. Ga niet zelf. Dit is ten eerste verboden en ten tweede loop je op gebied van inheemse stammen;

Hoe is het weer onderweg?

Helaas is het weer niet te voorspellen. Wij hadden 4 dagen droog weer, maar in de regen wordt het zwaar! Controleer de weersverwachtingen voordat je weg gaat.

Hoe moeilijk is de hike?

De tocht is niet zwaar, maar wel lang. Op sommige punten ga je steil omhoog. In de regen is dit behoorlijk zwaar, maar maak je niet te druk. Wij hebben onderweg gezinnen, ouderen, kinderen en volwassenen gezien. Met een beetje conditie is het prima te doen;

TIP ♥ – de afstand is ongeveer 44 kilometer. De maximale hoogte is bij Ciudad Perdida zelf op 1.150 meter.

Ciudad Perdida tour 

Hoeveel dagen is de hike?

De hike wordt meestal gedaan in 4 dagen, maar is ook mogelijk in 5 dagen;

Waar slaap je en hoe zijn de kampen?

Er zijn (stapel)bedden in alle kampen. De regel “wie het eerst komt wie het eerst maalt” geldt hier. Hoe eerder je komt, hoe beter je bed. De kampen zijn basic. Er zijn douches (koud water) en WC’s aanwezig.

TIP ♥ – in 2 kampen is er stroom.

Hoe zit het met de veiligheid bij Ciudad Perdida?

We krijgen veel vragen over de veiligheid onderweg. Hoewel niemand 100% veiligheid kan garanderen is het zo dat deze hike al jaren wordt georganiseerd en dat er al jaren niets is gebeurd. Er is bij het eindpunt een legerpost die alle reizigers in de gaten houdt. Onderweg is het sowieso veilig.

De hike met kinderen?

De andere vraag die we veel krijgen is of deze hike goed te doen is met kinderen. Dat kun je zelf het beste inschatten, maar als kinderen een goede conditie hebben is deze tocht prima te doen. Wij zijn ook kinderen tegengekomen. Als ze in staat zijn om zo’n 6 uur per dag te lopen moet het geen probleem zijn.

Kan ik ergens worden opgehaald?

Dat kan, maar alleen als je in Santa Marta of Taganga overnacht. Overnacht je niet in een van deze twee steden? Dan moet je zelf richting Santa Marta komen op de dag dat je vertrekt.

Hoe laat ben ik terug?

Normaal gesproken zal je de laatste dag tussen 15.00 en 17.00 uur teruggebracht worden bij je hostel in Santa Marta of Taganga.

Van Ciudad Perdida naar Tayrona of Palomino

Machete is het dorp waar de trek eindigt en begint. Dit is NIET het eerste kamp, maar het begin- en eindpunt van de trek. Hier lunch je ook de laatste dag. Je wordt hier met de auto afgezet samen met je groep en gids.

Machete ligt op ongeveer 40 minuten rijden van La Aguacatera, het dorp wat aan de grote weg ligt. Iedereen wordt na de laatste lunch in Machete teruggebracht naar zijn/haar accommodatie in Santa Marta of Taganga.

Als je liever naar Tayrona of Palomino wil kun je dat aangeven aan de gids. Je wordt dan in La Aguacatera afgezet waar je de bus kunt pakken naar Palomino (30 minuten) of Tayrona (15 minuten). De gids zal je helpen met de juiste bus.

Locatie

 

Meer lezen over Colombia?

80 comments

 1. Jurgen Zoetekouw

  Met welke tour operator werken jullie voor de Cuidad perdida hike van 4 dagen in Colombia?

  1. Sjoerd lagraauw

   Hi Jurgen,

   ik verwijs graag naar mijn reactie op de ander blog waarop je gereageerd had met deze vragen.

   Happy Travels,
   Sjoerd

 2. Simone

  Hoi! Een vriendin en ik gaan de hier binnenkort doen en vroegen ons af of waterschroeven noodzakelijk zijn? Ze stonden namelijk wel op de pakkist van de tour agenda maar zie het verder in blogs enzo nergens terug. Hoe hebben jullie het gedaan met oversteken van rivieren? Thans alvast voor de hulp!

  1. Ties Lagraauw Post author

   Hi Simone,

   wij hebben ze niet nodig gehad en trokken gewoon onze schoenen uit tijdens het oversteken van de rivier. Dit is natuurlijk op eigen risico.

   Happy travels,
   Ties

 3. Es

  Hi, is een vaccinatiebewijs echt verplicht, of kan je ook deelnemen met een negatieve PCR test? In geval van vaccinatiebewijs, is 1 vaccinatie voldoende? Groetjes Es

  1. Sjoerd lagraauw

   Hi Es,

   Helaas wel. Hoeveel vaccinaties je precies nodig hebt om het geldig te laten zijn weten wij niet. Daarvoor kan je terecht op nederlandwereldwijd. Daar kun je per land de exacte inforamtie vinden.

   Happy Travels,
   Sjoerd

 4. Thijs

  Hey,
  Even een vraagje. Wij willen ook graag rond 4 augustus deze tour gaan doen. Alleen weten nog niet precies hoe onze reis gaat verlopen. Is het mogelijk dat we deze reis ook last minute te boeken?
  En kan je ook uit Minca vandaan opgehaald worden?

  Groetjes!

  1. Ties Lagraauw Post author

   Hi Thijs,

   je kan ook last minute boeken, uiteraard met de kans dat het vol zit 🙂 Je kunt niet in Minca worden opgehaald, wel worden afgezet.

   Happy travels,
   Ties

 5. Philine

  Hi,

  Wij willen in augustus heel graag naar Ciudad Perdida. Ik las ergens dat gele koorts vaccinatie verplicht is om naar binnen te mogen, klopt dat? We hebben Colombia vrij last minute geboekt en er is nergens meer ruimte om ons te laten vaccineren namelijk.. Dankjewel!

  1. Ties Lagraauw Post author

   HI,

   een vaccinatie voor gele koorts is alleen verplicht als je uit Angola, Brazilië, Congo (DRC) en Oeganda komt.

   Happy travels,
   Ties

 6. Leen

  Hey!
  Ik heb interesse om deze tour te doen in juli/augustus, maar heb een enorme angst van beesten. Aangezien deze tocht in de jungle is, vroeg ik mij af hoe het mee/tegen valt met het aantal beesten dat je tegenkomt (spinnen, slangen, …)?

  Alvast bedankt!

  1. Ties Lagraauw Post author

   Hi Leen,

   je gaat diep de jungle van Colombia in dus je zult wel veel beesten zien. Vooral ‘s nachts vliegen en kruipen er wel wat beestjes langs je bed 🙂

   Happy travels,
   Ties

 7. Barbara

  Hallo Ties, ik heb een 2 vraagje over de hike. 1) Liggen er op de stapelbedden schone lakens of moet je zelf lakens (hoezen) meenemen? 2) We willen in juli gaan met 3 oudere kids. Stel dat er alleen maar hele dagen regen voorspeld is (of zijn het vaak een paar harde buien?) tzt kan er dan nog geannuleerd worden? Groeten, Barbara

  1. Ties Lagraauw Post author

   Hi Barbara,

   Er liggen wel hoezen, maar deze zijn niet heel erg schoon 🙂 persoonlijk zou ik geen hoezen meenemen. De hike is best pittig en elke extra kilo is er een.

   Het weer is helaas geen factor voor annuleringen. Ik snap je vraag, maar wij hebben helaas ben invloed op het weer.

   Happy travels,
   Ties

 8. Rosanne

  Hoi,
  Ik wil deze hike heel graag gaan lopen. Wel een vraag: is het ook goed te doen met (enige) hoogtevrees? Smalle richels met diepe ‘afgronden’ aan beide kanten trek ik wat slecht 😅

  1. Sjoerd lagraauw

   Hi Rosanne,

   Volgens mij is het prima te doen met hoogtevrees. Het is natuurlijk wel lastig inschatten wat jij zou kunnen. Maar smalle richels langs diepe afgronden kom je niet tegen. Je gaat natuurlijk wel hier en daar omhoog en omlaag. Maar dat zou prima moeten lukken.

   Happy Travels,
   Sjoerd

 9. Stephanie

  Hoi! Bedankt voor jullie uitgebreide uitleg. Ik ben t/m 9 september in Colombia. Ik kwam dit net tegen en het lijkt me fantastisch maar ik heb dus nog maar een paar dagen om mee te kunnen doen. Ik wilde bestellen voor 1 persoon maar er staat dan niet bij voor welke datum je besteld. Ik wil natuurlijk niet betalen met het risico dat het al vol zit. Hoe zit dit precies? Ik hoor het heel graag! Groetjes, Stephanie

 10. Nic

  Dit lijkt mij ontzettend gaaf om te doen. We willen in augustus gaan, twee pubers van 15-17. Ik las ergens dat de tour ook in 5 dagen gelopen kan worden? Hoe ziet dat er dan uit?

  1. Ties - Reis Expert Post author

   Hi Nic,

   dit is zeker gaaf om te doen! Ik heb echter geen ervaring met de 5-daagse hike. Wij hebben zelf de 4-daagse gedaan 🙂 De 5-daagse hike is waarschijnlijk dezelfde route (er is maar 1 route) alleen dan verspreid over 5 dagen.

   Happy travels,
   Ties

 11. Marlen

  Hoi,
  Bedankt voor de tips! Heel handig. Wij willen dit in juli gaan doen. Moeten we dat nu al boeken of als we daar zijn?
  Groetjes, Marlene

  1. Ties - Reis Expert Post author

   Hoi Marlen,

   mooi om te horen!
   Hoe eerder je boekt, hoe beter natuurlijk want er bestaat een kans dat de tour volgeboekt is. Ik zou adviseren om ongeveer een maand van tevoren te boeken.

   Happy travels,
   Ties

 12. Sjoerd lagraauw

  Visitor Rating: 10/10

 13. simon

  hey,

  bedankt voor de tips , zeer leerrijk.
  wij zouden de 4 daagse tour willen doen , te vertrekken uit Santa Martha.
  na deze tour zouden we willen doorreizen naar Palomino om via daar naar Tayrona nationaal park te gaan.

  We vroegen ons af of er een mogelijkheid is om na de tour rechtstreeks naar Palomino te gaan en niet eerst terug naar Santa Marta te gaan.

  Alvast bedankt

  1. Ties - Reis Expert Post author

   Hoi Simon,

   dat kan, maar dan moet je dit wel zelf regelen. Onze partner kan je wel ergens afzetten wat op de route naar Santa Marta ligt, maar waarschijnlijk niet in Palomino.

   Groeten,
   Ties

 14. Lien

  Hallo!
  Bedankt voor jullie vele tips.
  Qua overnachting zit ik nog met een vraag. De laatste dag van de trek, tegen welk uur kom je dan terug aan in Santa Marta?
  We twijfelen of we die nacht een overnachting zullen boeken in Santa Marta of dat we die avond nog verder kunnen reizen richting Palomino.

  Alvast Bedankt!

  1. Sjoerd - Reis Expert

   Hi Lien,

   Je zal tussen 3 en 5 uur ‘s middags weer terug zijn bij je hostel in Santa Marta. Persoonlijk zou ik nog een nacht in Santa Marta doen.
   Het is best een pittige hike en ‘s avonds nog door maakt het een hele lange dag.

   Happy Travels,
   Sjoerd

 15. Yvette

  Hi Ties, dankjewel voor alle handige tips! Ik hoorde van iemand die net terug is dat het op dit moment wat onrustig is in het Tayrona gebied. Weet jij of dit ook impact heeft op het toerisme/de tours op dit moment?
  Thanks!
  Yvette

  1. Ties - Reis Expert Post author

   Hoi Yvette,

   wij hebben dagelijks contact met onze partner in Santa Marta die tours in dit gebied organiseert. Tot nu toe heeft het geen effect op het toerisme en we houden dit goed in de gaten. Mocht dit veranderen zullen wij ons advies uiteraard aanpassen op de website, maar voorlopig is dat niet nodig.

   Happy travels,

   Ties

 16. Renske Bronsveld

  Wij willen volgend jaar zomer naar Colombia. Wij hebben drie kinderen, die zijn dan 12, 10 en bijna 7. Ze hebben wel een hele goede conditie.
  Is dit te doen? We willen het wel graag, maar moet wel veilig zijn voor ze.

  1. Ties - Reis Expert Post author

   Hoi Renske,

   met kinderen is deze hike prima te doen. Afhankelijk van het tempo loop je ongeveer van 6:00/7″00 uur ‘s ochtends tot een uur of 15:00. Veiligheid is in orde. We kunnen dit natuurlijk nooit garanderen, maar als het niet veilig zou zijn hadden ze deze trek nooit georganiseerd.

   Groeten,
   Ties

 17. Dennis

  Hoi Sjoerd,

  Oke bedankt!

  Groet

 18. Dennis

  Hola!

  Is het ook mogelijk om ergens in Minca opgehaald te worden of moeten we zelf in de ochtend naar Santa Marta reizen?

  Alvast bedankt!
  Dennis

  1. Sjoerd - Reis Expert

   Hoi Dennis,

   Ophalen kan alleen vanuit Santa Marta of Taganga. Je zal dus zelf moeten zorgen dat je zelf op de ochtend van vertrek om half 9 in Santa Marta bent als je ergens anders verblijft.

   Groeten,
   Sjoerd

 19. Job

  Beste Ties,
  Mijn vriendin en ik reizen een aantal maanden door Midden- en Zuid-Amerika. We willen graag deze hike doen. We hebben alleen maar één daypack bij ons. Is het mogelijk om er een bij te huren?

  1. Ties - Reis Expert Post author

   Hoi Job,

   ik weet het niet zeker, maar de kans is vrij groot. Anders kun je in de stad zelf vaak tweedehands spullen halen.

   Groeten,
   Ties

 20. Melanie

  Weet je toevallig ook de hoogtemeters die worden afgelegd?
  Ik heb er mega veel zin in nu al!

  1. Ties - Reis Expert Post author

   Hoi Melanie,

   je loopt op ongeveer 1.200 meter op het hoogste punt.
   Leuk om te horen dat je gaat! Heb je via ons geboekt toevallig? 🙂

 21. Koen van Boxtel

  Hoi Ties,

  Vanaf welke “grotere stad” is het het makkelijkste om aan de hike te beginnen of opgehaald te worden?

  groeten,

  Koen

  1. Ties - Reis Expert Post author

   Hoi Koen,

   dat ligt er aan waar je boekt. Als je bij ons boekt, wordt je opgehaald in Santa Marta of Taganga 🙂

   Groeten,
   Ties

 22. Valentijn

  Dag Ties,
  Ik zie dat op jullie website alleen een voorschot gevraagd wordt om de tour te boeken. Is het echter ook mogelijk om ook ineens het gehele bedrag te betalen?
  Alvast bedankt!

  1. Ties - Reis Expert Post author

   Hoi Valentijn,

   dit kan. Je zult dan eerst de tour moeten reserveren voor het aantal personen in onze webshop (de aanbetaling). Zodra je dat gedaan hebt zullen wij contact met je opnemen wat betreft de restbetaling.

   Groeten,
   Ties

 23. Gertie

  Wat is de hoogte waarop gelopen wordt?

  1. Ties - Reis Expert Post author

   Hoi Gertie,

   dat verschilt waar je loopt, maar zoals de tekst vermeld is het hoogste punt zo’n 1.200 meter.

   Groeten,
   Ties

 24. Annemiek

  Hoi Ties,
  Half april willen we voor 3 weken naar Colombia reizen en deze trekking gaan doen voor 4 dagen.
  Is dat mogelijk in deze periode en hoe zijn de weersomstandigheden dan?
  We gaan met ons tweeën. Is het mogelijk om 1 rugzak in te pakken voor 2 personen of raad je voor beide een rugzak aan.

  Groet,
  Annemiek

  1. Ties - Reis Expert Post author

   Hoi Annemiek,

   wat de weersomstandigheden zullen zijn kan ik niet voorspellen 🙂 Wij hebben de trek eind maart gedaan en niet 1 druppel regen gehad, maar dat is natuurlijk nooit te voorspellen. April is ongeveer gelijk, maar hoe verder je richting onze zomermaanden gaat hoe groter de kans op regen is.
   Ik zou beide 1 day-pack meenemen. Je moet kleren voor 4 dagen meenemen, toiletartikelen en een handdoek. Het zou ook in 1 grote backpack kunnen, maar dat vind ik persoonlijk niet lekker lopen.

   Groeten,
   Ties

 25. Carola

  Beste Ties,

  Dank voor je snelle reactie en de info. We zijn ons nog aan het orienteren, gister pas de vliegtickets naar Colombia geboekt :). We gaan erover nadenken.

  Groet,
  Carola

  1. Carola

   Beste Ties,

   We hebben inmiddels geboekt, de “normale” tour. We hebben er super veel zin in.

   Groet,
   Carola

   1. Ties - Reis Expert Post author

    Hoi Carola,

    ik heb het gezien! Veel plezier alvast. Ik weet zeker dat het een geweldige tour wordt!

    Groeten,
    Ties

 26. Donald Kwint

  Dag Ties, goede info over Colombia en de Lost city trek. We willen deze zomer de 4-daagse trek graag met onze kinderen van 9 en 11 jaar doen. Ze zijn gewend om afstanden van rond de 10 km te lopen en fysiek fit. Weet jij of jullie partner dan wel andere touroperators kinderen van die leeftijd meenemen? Alvast veel dank voor je reactie.
  Vriendelijke groet, Donald

  1. Ties - Reis Expert Post author

   Hoi Donald,

   hiken met kinderen is geen probleem. Tijdens onze tour heb ik ook gezinnen gezien met kinderen. Ik zou het wel even melden bij het boeken. Je kunt ook een privé tour boeken. Dan loop je alleen met het gezin. Je slaapt wel in dezelfde kampen. Je kunt de tour overigens bij ons boeken. Ik kan ook voor je navragen wat een privé tour zou kosten.

   Groeten,
   Ties

   1. Donald

    Dag Ties, dat is mooi om te horen. Als je dat kan navragen, is dat fijn. Kan je dat naar mijn email sturen? Hartelijk dank. Groet, Donald

    1. Ties - Reis Expert Post author

     Hoi Donald,

     ik heb het bij onze partner neergelegd. Zodra ik hier antwoord op krijg zal ik dit mailen.

     Groeten,
     Ties

     1. Carola

      Hallo,

      Deze vraag wilde ik ook stellen. Wij willen deze hike ook deze zomer met onze 2 (sportieve) kinderen van 13 en 16 jaar doen. Graag ontvang ik dan ook het antwoord op de vraag hierboven. Alvast bedankt.

      Groeten,
      Carola

     2. Ties - Reis Expert Post author

      Hoi Carola,

      Een privé tour kost 1.485.000 COP per persoon (2019), dat is omgerekend €410,50 p.p. Een ’normale’ tour in groepsverband kost 1.100.000 COP (€305).
      Er moet 135.000COP/€37,35 p.p worden betaalt als aanbetaling bij ons. Je dient dan in Colombia bij onze partner het resterende bedrag van 1.350.000COP (€370) per persoon te betalen.

      Ik hoor graag of je hier interesse in hebt!

      Groeten,
      Ties

 27. Anoniem

  Visitor Rating: 9/10

 28. Anoniem

  Visitor Rating: 7/10

 29. Mares

  Goeie info! Een vraagje. Ik ga met mijn vriend een maand door Colombia reizen met een backpack. Maar dit is denk ik te zwaar om mee te slepen tijdens de tocht. Waar kun je die dan achterlaten? Zijn er kluisjes o.i.d?

  1. Ties - Reis Expert Post author

   Hoi Mares,

   ik zou geen backpack meenemen. Dat is een beetje teveel denk ik. Wij hadden een kleine daypack bij ons. Je kunt je backpack achterlaten bij onze partner waar je de tour boekt. Je kunt ook bij je accommodatie vragen of je je grote tas mag achter laten om na de 4-daagse hike weer terug gaan naar je accommodatie. Daar een nachtje slapen en de volgende dag verder reizen. Dit deden wij ook en dat beviel prima.

   Groeten,
   Ties

 30. Anoniem

  Visitor Rating: 9/10

 31. Anoniem

  Visitor Rating: 8.5/10

 32. Anoniem

  Visitor Rating: 9/10

 33. Ties Lagraauw Post author

  Visitor Rating: 9.5/10

 34. Sandra

  Beste,
  Het lijkt me ontzettend gaaf deze hike te doen als ik in oktober in Colombia ben, maar ik baar me een beetje zorgen over de heftige regenval in oktober. Is het dan nog wel leuk vraag ik me dan af. Ik ben verder in goede conditie, dus daar maak ik me niet druk om. Kun jij mij daar iets meer over vertellen?
  Groetjes, Sandra

  1. Ties - Reis Expert Post author

   Hoi Sandra,

   je loopt door de jungle en veelal over zanderige weggetjes (als het droog is 🙂 ). Wij hebben geen regen gehad, maar ik weet wel zeker dat de paden veel lastiger begaanbaar worden in de regen. Je kon ‘regen geulen’ zien en veel paden veranderen in modderbaden als het echt hard regent.
   Of het daadwerkelijk gaat regen of hoe hard is niet in te schatten, maar ik zou me niet te veel af laten schrikken door de regen. Je moet hooguit iets meer sokken meenemen 😉

   Groeten,
   Ties

 35. Irma

  Beste, In september reis ik samen met mijn vriend naar Colombia.
  Wij zouden heel graag de hike willen doen naar de ciudad perdida. Maar ik lees op hier dat ciudad perdida in september gesloten is. Voor de zekerheid wil ik toch vragen of dit ook dit jaar van toepassing is?

  Ik hoor graag jullie reactie.

  Groet, Irma

  1. Sjoerd - Reis Expert

   Beste Irma, de informatie die er staat is up to date, dus het klopt. De trail wordt elk jaar in september gesloten voor de inheemse stammen die er leven.

   Het is dus niet mogelijk on de hike te doen in september.

   Groeten,
   Sjoerd

 36. Leen

  Hallo!

  Bedankt voor deze leuke info!

  Weten jullie of het noodzakelijk is om de trekking op voorhand te boeken? Of kan je gewoon bij aankomst in Santa Marta een trekking plannen?

  Groet
  Leen

  1. Ties Post author

   Hoi Leen,

   goed om te horen dat de info duidelijk is!
   Wij hebben de trekking 2 dagen van tevoren in Taganga geboekt. Ik denk dat ze best plek hebben als je dezelfde dag op komt dagen en mee wil, maar ik zou het risico niet nemen. Zeker niet omdat een tour boeken binnen 5 minuten is geregeld. Ik zou een dag of twee dagen van tevoren even langslopen op het kantoor van Magic Tour (of een andere als je dat wil). Je kunt via internet contact opnemen met Magic Tour. Nog makkelijker 🙂

   Groeten,
   Ties

 37. Marcel

  Hallo,
  Is het ook mogelijk om deze hike zonder gids te doen?

  Groet,
  Marcel

  1. Ties Post author

   Hoi Marcel,

   je kunt deze hike niet zonder gids ondernemen. Dat is ten eerste niet toegestaan (zonder gids kom je de ruiïnes niet op) en ten tweede niet veilig. Het is 4 dagen dwars door de jungle en zonder gids is de kans op verdwalen aanzienlijk groter.

   Groeten,
   Ties

 38. silvia

  Hoi,

  Wij willen in december/januari naar Colombia. En de hike naar ciudad perdida staat ook op onze lijst.
  Je neemt maar een klein gedeelte van je totale bagage mee op de hike. Waar laat je de rest van je bagage?
  Zijn er op de kampen ook douches of iets dergelijks?

  Groetjes
  Silvia

  1. Ties Post author

   Hoi Silvia,

   je kunt je bagage achterlaten bij de touroperator waar je de tour boekt. Wij boekte onze tour bij Magic Tour. Wat makkelijker is om uit te checken bij je accommodatie en daar vragen of je je grote tas mag achter laten en na de 4-daagse hike weer terug gaan naar je accommodatie. Daar een nachtje slapen en de volgende dag verder reizen. Dit deden wij ook en dat beviel prima.

   Je hebt op de kampen ook douches en WC’s. Het is erg primitief allemaal en je hebt alleen koud water, maar je kunt gewoon douchen 🙂

   Groeten,
   Ties

 39. Liza

  Hoi, ten eerste bedankt voor de duidelijke tips. Ik wil deze zomer naar Colombia. Ik twijfel of ik de Ciudad wil doen omdat ik overal lees dat het best zwaar is. Moet je echt veel hike ervaring hebben of kan het ook zonder al te veel ervaring (heb in azie wel vaker hikes gedaan).

  Groeten,
  Liza

  1. Ties Post author

   Hoi Liza,

   leuk dat je de Ciudad Perdida wil doen! Het is prima te doen hoor. Wij zijn ook geen extreme hikers en zolang je in goede conditie bent (en aan sport doet) moet het echt goed komen. Ik raad het sowieso aan om te proberen, je kan altijd op een ezel terug 😉 Het was een van de mooiste, misschien wel de mooiste, ervaringen van onze reis in Colombia.

   Groeten,
   Ties

 40. Vito

  Hoi,

  Ik wil de toch lopen in maart 2018. Iemand enig idee wat het weer dan doet en of ik regenkleding mee moet nemen? Thnx!

  1. Ties Post author

   Hoi Vito,

   dat is zeker mogelijk. Wij hebben het in maart gelopen en dit is een van de beste maanden om te gaan (zie ook de tabel in de tekst). Naast je standaard kleding zou ik alleen een poncho meenemen en droge sokken.

   Groeten,
   Ties

 41. Kim

  Mooie foto’s en goede tips!
  Ik wil deze route ook lopen.. is het zwaar? Ik heb niet echt ervaring met zo lang hiken 🙂

  1. Ties Post author

   Hoi Kim,

   De tocht is niet heel zwaar, wel pittig 🙂 Het hangt ook af van het weer. Als het regent wordt het een stuk lastiger.. Er waren genoeg mensen die nog nooit een hike hadden gedaan en die redden het ook. Mocht je het echt niet meer redden kun je altijd nog op een ezel terug (echt waar).

   Veel plezier alvast!

   Groeten,
   Ties

 42. Roel

  Hoi,

  wat een super handige tips! Wij gaan volgende maand (september) naar Colombia en wilde deze tour gedaan. Nu lees ik dat het dan dicht is. Weten jullie of dit klopt?

  Groeten,
  Roel

  1. Ties Post author

   Hoi Roel,

   dat klopt. Deze info stond nog niet op deze site maar heb ik gelijk aangepast 🙂 In september wordt het gebied afgesloten zodat het kan herstellen.

   Veel plezier alvast!

   Groeten,
   Ties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU