Door deze foto’s wil je NU naar Salar de Uyuni

De zoutvlakteSalar de Uyuni is waarschijnlijk de bekendste highlight van Bolivia. Het is populair bij reizigers en fotografen vanuit de hele wereld. En dat is niet zonder reden.

Het landschap hier is namelijk zo ontzettend bizar. De gigantische zoutvlakte, een van de grootste ter wereld, zorgt voor een uniek landschap dat zich perfect leent voor spectaculaire foto’s.

Foto’s & Video’s Salar de Uyuni

Salar de Uyuni is een must-see tijdens je reis door Bolivia. Vergis je niet, er is hier veel meer te zien dan alleen de (fascinerende) zoutvlakte. Ook de omliggende omgeving met geisers, een trein-kerkhof, lagunes en meren is zeker een bezoek waard. Twijfel je nog om Salar de Uyuni te bezoeken? Bekijk dan onderstaande foto’s en video’s eens. Ik weet zeker dat je je plannen gelijk wijzigt!

Hieronder vind je de mooiste foto’s van onze 3-daagse-trip naar de zoutvlaktes. We beginnen met de zoutvlakte van Uyuni.

salar de uyuni

Je kunt een dagtrip doen naar de zoutvlakte, maar we raden aan een 3-daagse trip naar de zoutvlakte te maken. Dan kun je al het moois van de omgeving zien. Op onze pagina Salar de Uyuni lees je hoe je deze tour kunt boeken.

TIP ♥ – onze tour hebben we geboekt bij Quechua Connection 4wdHier ben je zeker van een onvergetelijke 3-daagse trip. Dit is 1 van de top organisaties!

salar de uyuni

Met de auto rij je drie dagen lang dwars door dit bijzondere landschap.

salar de uyuni

Als het windstil is en er ligt een laagje water op de vlaktes van Uyuni is het extra bijzonder.

Salar de Uyuni

Alleen op de wereld.

Zoutvlakte Bolivia

Het lijkt alsof je op een spiegel loopt, maar als je beter kijkt zie je wel degelijk de structuur van de vlakte.

De optische effecten

DE reden om naar Salar de Uyuni te komen is natuurlijk om die bijzondere foto’s te nemen. Google ‘Salar de Uyuni‘ en de kans is groot dat je foto’s tegen komt van reizigers die de meest bijzondere posities aannemen.

Het is ook de plek waar professionele fotograven zich helemaal uit kunnen leven. Geen pro? Geen nood, de gidsen die mee gaan hebben heel wat ervaring met het nemen van gekke kiekjes 😉

Salar de Uyuni

De zonsondergang is niet alleen een mooi natuurverschijnsel, het is ook nog eens een goede mogelijkheid om nóg mooiere foto’s te nemen!

Salar de Uyuni

De zoutvlakte van Salar de Uyuni zorgt voor bijzondere spiegeleffecten en dat levert hele leuke foto’s op.

Salar de Uyuni

Dit is slechts een kleine greep uit de verzameling foto’s die we hebben genomen. Er zijn nog honderden opties om leuke foto’s te nemen. Check daar voor de tips op onze pagina Salar de Uyuni.

De omgeving

De zoutvlaktes zijn DE reden dat reizigers hier komen, maar er is meer te zien dan alleen dit bijzondere fenomeen. De omgeving van Salar de Uyuni is namelijk ook erg indrukwekkend. Zo vind je onder andere een trein kerkhof waar in de middle of nowhere een paar oude treinen staan. Verder heb je hier nog mooie meren, bergen, lagunes, graslandschappen, geisers en een eiland!

Een klein overzicht van wat je kunt verwachten.

Rainbow Mountains

De Rainbow Mountains zijn ook niet onaardig als je het zo ziet.

Rainbow Mountains, Bolivia

Hoe verder je de omgeving in trekt, hoe meer Alapac’a je tegen komt.

Siloli Desert, Bolivia

Het lijkt op een book, maar het zijn stenen. Het wordt ook niet voor niets de Stone Tree genoemd.

Coral Valley

Een van de lagunes die je bezoekt tijdens de tour. Met het stille water levert dit ook prachtige plaatjes op.

De zonsondergang

Last but not least; de zonsondergang. Wij houden van zonsondergangen en hebben er ook al heel wat gezien. De bijzondere kleuren in de Malediven of de prachtige zonsondergang in Queenstown in Nieuw Zeeland… Maar de zonsondergang in Uyuni is zeker een van de mooiste. De hemel die langzaam oranje en paars kleurt in combinatie met de spiegelende vlaktes is iets dat je niet vaak ziet.

Salar de Uyuni

Prima plek om de zon onder te zien gaan.

salar de uyuni
Salar de Uyun
Salar de Uyun

    Meer lezen over Door deze foto's wil je NU naar Salar de Uyuni?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven