Roadtrip door Argentinië

Argentinië: het land van de tango, het Andes gebergte, Patagonië en natuurlijk onze koningin Maxima. Er zijn oneindig veel redenen te bedenken om dit land eens te bezoeken. Een geweldige manier om het land te ontdekken is een roadtrip door Argentinië.

Roadtrip door Argentinië

Met een (huur)auto door het land reizen geeft je de vrijheid om alles op je eigen tempo te doen. Bovendien zijn de wegen in Argentinië over het algemeen vrij goed begaanbaar. Je kunt gaan en staan waar je wil.

Daarnaast is het huren van een auto vrij makkelijk. Zeker als je dat online doet. Er zijn tientallen verhuurbedrijven waar je een auto kunt huren om je roadtrip door Argentinië te beginnen.

TIP ♥ – autoverhuurvergelijkingssite Easyterra, waar je verschillende auto’s van verschillende verhuurbedrijven makkelijk met elkaar kunt vergelijken, is een goede optie.

Salta

Je hebt schitterende routes in Argentinië

De beste routes

Argentinië is qua oppervlakte het achtste grootste land ter wereld. Het hele land zien is dus helaas een onmogelijke opgave. Al zou je dat nog zo graag willen, want letterlijk elke regio is wonderschoon!

Om de keuze iets makkelijker te maken hebben we een aantal van de mooiste routes voor een roadtrip door Argentinië voor je geselecteerd.

#1 El Camino de las 365 Curvas

Oftewel de weg met 365 bochten. Deze route nabij de Chileense grens door het woeste rotsachtige Andesgebergte is misschien wel één van de mooiste ter wereld. Vergeet je fototoestel niet, want de wonderschone uitzichten zullen je versteld doen staan.

Wellicht kom je onderweg zelfs een kudde alpaca’s of een van de vele zeldzame vogelsoorten tegen.

#2 Ruta Nacional 40

De Ruta 40, Argentinië’s langste snelweg, is misschien het beste te vergeleken met Route 66 in de Verenigde Staten. De bijnaam van deze route is dan ook niet voor niets de ‘mythische route 40’.

De roadtrip over deze weg van meer dan 5000 km, van de grens met Bolivia in het noorden tot het Patagonië in het uiterste zuiden van het land, is iets dat vele avonturiers op hun bucketlist hebben staan.

Patagonië, Ruta 40

Ruta 40

#3 Ruta de los Siete Lagos

Een mooie roadtrip door Argentinië is de Ruta de los Siete Lagos, ook wel de Weg van de Zeven Meren of de RN 234, die loopt tussen Villa la Angostura en San Martín de Los Andes, is een prachtige route door het natuurschoon van Patagonië.

De RN 234 voert je langs meren met kraakhelder water worden afgewisseld met besneeuwde bergtoppen, watervallen, en bossen. Als natuurliefhebber moet je hier een keer geweest zijn.

#4 Van Salta naar Cachi

Op de route van de grote stad Salta naar het dorpje Cachi rijd je deels door het nationale park Los Cardonnes. Hier vind je een droog landschap begroeid met de kenmerkende huizenhoge cardón cactus.

Hierna rijd je van de vallei de bergen in over de Cuesta del Obispo, een berg van 3700 meter hoogte. Richting Cachi zie je een uiterst gevarieerd landschap aan je voorbijtrekken. Van subtropisch regenwoud tot rotsachtig steppelandschap.

    Meer lezen over Roadtrip door Argentinië?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven