Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Rondreis Argentinië

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 2

Bijgewerkt op 15 december, 2022

Een rondreis Argentinië is een schitterende manier om het land te ontdekken. De natuur in het land is indrukwekkend, de steden zijn sfeervol en de mensen zijn ontzettend vriendelijk. Het is een fascinerend land. Als je niet op eigen gelegenheid door Argentinië kan, of wil reizen, is een rondreis misschien wel wat voor jou!

Rondreis Argentinië

Het rondreizen in Argentinië kan een behoorlijke uitdaging zijn. De mensen en de wegen, de bussen, treinen en vliegvelden zijn anders dan dat wij gewend zijn. Dat is zeker niet erg, het maakt het reizen juist leuk! Maar voor iemand met weinig reiservaring is dat best spannend. Of voor mensen die geen Spaans spreken, want dat is hier best belangrijk. Als je dat beide niet hebt is een rondreis Argentinië een prima uitkomst. Je kunt namelijk veel delen van het land zien waarbij veel voor je wordt geregeld. Jij hoeft dus alleen maar te genieten van je rondreis!

Er zijn verschillende websites waar je rondreizen kunt boeken.

Bariloche
Het landschap van Bariloche is prachtig.

Voor wie is een rondreis Argentinië?

Hier zouden we kunnen neerzetten “Omdat het land zo mooi is”. Maar dat is natuurlijk niet de enige reden. Het is ook sterk afhankelijk van wie jij bent. Wat voor soort reiziger ben jij. Een rondreis is voor veel mensen een ideale uitkomst.

Reizen met kinderen

Heb je (kleine) kinderen die je graag mee wilt nemen op reis, dan is een georganiseerde rondreis perfect. Alles is geregeld dus jij/jullie kunnen je aandacht volledig op de kinderen richten en genieten van je reis samen.
Voor de kids is het ook de ideale manier van reizen. Je weet zeker dat er plek is in bijvoorbeeld de bus die je moet nemen. Alles is goed geregeld en omdat je van te voren hebt aangegeven dat je met kinderen reist houden de mensen van het hotel of de reisorganisatie hier ook rekening mee. Zo kunnen ze bijvoorbeeld net dat hotel boeken met zwembad waar de kinderen nog even kunnen zwemmen.

Voor het eerst op verre reis

Ga je voor het eerst op reis buiten Europa? Ook dan is een georganiseerde rondreis door Argentinië een prima oplossing. Zo’n eerste keer ver weg kan best spannend zijn. Je weet niet wat je kan verwachten, hoe de mensen daar zullen zijn of hoe je van A naar B komt. Als een reisorganisatie dit allemaal voor jou kan regelen neemt dat een hoop onzekerheid weg. Zo ga je beter gemutst op reis en kan je ook beter genieten van het land zelf en al het moois dat het te bieden heeft.

Mensen met weinig tijd

Wil je graag Argentinië ontdekken maar heb je niet zeeën van tijd om alles zelf uit te zoeken. Of heb je nog maar twee weken vakantie over? Ook dan is een georganiseerde rondreis door Argentinië een ideale uitkomst.
Wederom wordt al het uitzoekwerk voor je gedaan. Alles wordt voor je geboekt. Je hoeft dus zowel van te voren als onderweg geen enkele tijd te besteden aan het uitzoeken van bezienswaardigheden in Argentinië of het zoeken van je volgende hotel. Dat maakt het reizen relaxt en op die manier kan jij het maximale uit je reis halen.

Patagonie Argentinie
Vergeet het prachtige Patagonië in Argentinië niet te bezoeken!

Algemene reisinformatie Argentinië

Heb je de knoop doorgehakt? Ga jij die rondreis door Argentinië dit jaar eindelijk maken? Dan is het goed om van te voren een aantal dingen te noten. Wat handige reisinformatie die je op weg kunnen helpen.
Bijvoorbeeld; wat voor budget heb ik nodig? Of wat is de beste tijd om Argentinië te bezoeken? Hier onder beschrijven we een aantal van deze onderwerpen. Meer informatie vind je op onze reisinformatie Argentinië pagina.

Budget Argentinië

Je kunt er van uit gaan dat hoe verder je naar het zuiden reist, hoe groter je budget Argentinië moet zijn. Houd minimaal rekening met zo’n €25 tot €40 per dag per persoon. Dan hebben we het over slapen in een dorm (slaapzaal), het eten van lokale snacks en het beperken van andere uitgaven.

Visum Argentinië

Zodra je in Argentinië aan komt (waarschijnlijk in Buenos Aires) krijg je op het vliegveld een toeristenstempel in je paspoort voor een verblijf van 90 dagen. Dit ‘visum’ is verlengbaar met nog eens 90 dagen. Hoewel je geen visum Argentinië nodig hebt, krijg je naast de stempel wel een toeristenkaart.

Beste reistijd Argentinië

De totale lengte van het land bedraagt 3.500 kilometer dus de beste reistijd Argentinië is niet overal hetzelfde. Het is niet te doen om je reis, en elk gebied, zo te plannen dat je overal het beste weer hebt. De maanden september en november tot en met februari kun je beschouwen als de beste reistijd Argentinië.

Meer lezen over Argentinië?

2 comments

 1. Cordula

  Hallo, Ik wil graag naar Argentinië maar heb idd ‘weinig’ tijd en wil veel zien. Ik reis alleen en overweeg een georganiseerde reis, maar zie niemand met echt een compleet rondreis aanbod. Altijd maar stukjes van Argentinië en vaak in combinatie met Chile of Brazilië. Hebben jullie tips?

  1. Ties Lagraauw Post author

   Hi Cordula,

   wij hebben helaas geen ervaring met georganiseerde reizen aangezien we altijd zelfstandig reizen.

   Happy travels,
   Ties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU