Beste reistijd Argentinië

Argentinië is een gigantisch land. De totale lengte van het land bedraagt 3.500 kilometer dus de beste reistijd voor Argentinië is niet overal hetzelfde. Het is niet te doen om je reis, en elk gebied, zo te plannen dat je overal het beste weer hebt. De maanden september en november tot en met februari kun je beschouwen als de beste reistijd voor Argentinië.

Ties: “De beste reistijd voor Argentinië zijn de maanden september tot en met november (lente) en december tot en met februari (zomer)”.

Wat is de beste reistijd voor Argentinië?

Tijdens de Argentijnse lente heb je bijna overal mooi weer. Als je de toppen van de Andes wil beklimmen of lekker aan het strand wil liggen moet je hier in de zomer zijn. Dat zijn de maanden december tot en met februari.

Het is tevens de beste tijd van het jaar om naar Tierra del Fuego te reizen. Verder valt de beste reistijd voor Argentinië onder te verdelen in verschillende seizoenen.

Maand Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Temp. 29 27 26 22 20 17 18 19 22 24 27 28
Regen (mm) 145 135 95 55 35 30 35 35 35 65 80 110

Groen = beste reismaanden
Oranje = tussenseizoen
MOBIEL: swipe naar rechts voor meer maanden

De seizoenen van Argentinië

De beste reistijd van Argentinië heeft grotendeels te maken met het hoogseizoen, laagseizoen en tussenseizoen. Dat heeft niet alleen met het weer te maken maar ook met de drukte en prijzen in het land. Zo gaan de prijzen voor hotels en bezienswaardigheden in het hoogseizoen flink omhoog.

Hoogseizoen

El Chalten, Argentinie

November t/m februari + juli

Deze maanden zijn de zomermaanden in Argentinië. Temperaturen zijn het hoog, hoewel er ook veel regen valt. Beste tijd om Patagonië en de stranden te bezoeken. Houd er rekening mee dat het drukker wordt. Prijzen gaan omhoog. In ski resorts, zijn juni en augustus drukke maanden.

Tussenseizoen

Iguazu Falls

Spt t/m Nov & Mrt t/m Mei

In deze maanden is het lente en herfst in de hooglanden. Ideaal, omdat het wat minder druk is bij bezienswaardigheden, maar nog steeds mooi weer is. Dit is ook de beste tijd om Buenos Aires te bezoeken. Prijzen zijn lager, terwijl het weer nog steeds goed is.

Laagseizoen

Bariloche

Juni t/m augustus

De beste maanden om het noorden van Argentinië te bezoeken. Houd er rekening mee dat veel accommodatie en voorzieningen bij het strand en in de bergen dicht gaan vanwege het weer. Juli is wintersport seizoen, dus dan wordt het drukker.

Reistijd per maand

Weet je nog niet precies wanneer je naar Argentinië gaat, maar wil je wel weten welke maanden de beste maanden zijn voor jou? Lees dan de onderstaande maanden goed door. Er wordt per maand aangegeven hoe het weer is.

Zo kun je zelf bepalen wat de beste reistijd voor Argentinië voor jou is.

Weer in januari en februari

Dit zijn de warmste maanden van de zomer. Het zijn populair goede maanden om PatagoniëEl Calafate en Bariloche te bezoeken. Accommodatie is snel volgeboekt in deze tijd van het jaar. In januari kan regent het tevens veel in het noordwesten en is het behoorlijk warm in de noordoostelijke ‘wetlands’.

– 27/29°C
– 145 mm


Weer in maart

Een goede maand om door Argentinië te reizen. De zomer is dan net afgelopen in het hele land, maar Patagonië is nog steeds toegankelijk en trekking in de bergen zijn prima te doen (en goedkoper).

– 26°C
– 95 mm


Weer in april

De herfst is een mooie tijd om naar Patagonië en de wijnvelden van Mendoza te bezoeken. Grootste voordeel is dat er minder toeristen zijn, omdat je buiten de zomer reist. De veranderende kleuren van de bomen zorgen voor mooie foto’s.

– 22°C
– 55 mm


Weer in mei

Een goed moment om de moeras gebieden van Argentinië te bezoeken. Mei en juni zijn de koelere maanden dus zorg er voor dat je ook warme kleding mee neemt. Daarnaast zijn deze maanden goed om goede wildlife te spotten.

– 20°C
– 35 mm


Weer in juni

Onze zomermaanden, maar winter in Argentinië. Tijdens deze maanden kun je skiën in Argentinië. Er valt sneeuw rond Bariloche en omgeving. Dit zijn niet de maanden als je lekker aan het strand wil liggen. Het is wel een goede tijd om walvissen te spotten.

– 17°C
– 30 mm

Beste reistijd Argentinie

Weer in juli en augustus

Juli en augustus zijn tevens koude maanden, maar minder koud dan juni. Het zijn goede maanden voor een bezoek aan Buenos Aires. Houd er rekening mee dat het in de avonden en ochtenden redelijk fris kan zijn.

– 18°C
– 40 mm


Weer in september

September en oktober behoren tot de beste reistijd voor Argentinië. Het zijn de beste maanden om Peninsula Valdes te bezoeken. Zeker de natuurliefhebbers zitten in deze maand goed. Het zijn namelijk prima maanden om walvissen, zeehonden, pinguïns en veel vogels te spotten.

– 22°C
– 35 mm


Weer in oktober

Het is lente en vooral bij het Lake District en rond Bariloche is dit te merken met mooie bloeiende bloemen. Daarnaast is dit een goede maand voor activiteiten in de buitenlicht zoals hiken en fietsen. De temperatuur is namelijk nog niet te hoog.

Er kan wat regen vallen maar buien duren niet heel lang.

– 24°C
– 65 mm


Weer in november

De maand november is het begin van de zomer. Een bezoek aan Argentinië in november betekent ook dat het steeds drukker begint te worden en prijzen beginnen te stijgen. Het dorre landschap van Salta bloeit in deze periode goed op.

– 27°C
– 80 mm


Weer in december

December is zomer in Argentinië. Het is de drukste tijd van het jaar, maar biedt ook de beste mogelijkheid op warm en mooi weer. Zeker in Patagonië. De regen die in het Iguazu Falls valt, betekent dat de watervallen op het mooist zijn met hoge waterstanden.

– 28°C
– 110 mm

Buenos AiresSan Telmo in Buenos Aires

Beste reistijd voor Argentinië volgens ons

De beste reistijd voor Argentinië verschilt per regio en per maand. Over het algemeen is de lente, de maanden september tot en met november, de beste tijd om Argentinië te bezoeken. Je hebt dan het beste weer door heel het land.

November tot en met februari zijn de zomermaanden. Dan heb je het warmste weer, maar ook de meeste regen. Het noorden is daarom niet echt een goede regio om te bezoeken in de maanden november tot en met februari.

De regen zorg voor overstromingen en zware stormen.

Beste reistijd per regio

Argentinië is geen Curaçao waar het weer op het hele eiland ongeveer gelijk is. Dit zo’n gigantisch land, dat de beste reistijd per regio kan verschillen. Als het in Buenos Aires droog is, betekent dat natuurlijk niet dat het in Patagonië ook mooi weer is.

Daarom hebben we een overzicht gemaakt met de belangrijkste regio’s.

Beste reistijd noord Argentinië

Noord Argentinië is vooral bekend door de stad Salta en de Iguazú Falls. Het is hier over het algemeen tropisch met warm en vochtig weer, waardoor dit gebied het hele jaar door kan bezocht kan worden.

Met een gemiddelde temperaturen van rond de 17°C, is het hier ook prima vertoeven. Over de grens vind je ook de Atacama Woestijn (Chili). Een van de droogste plekken op aarde, maar ’s avonds ook vrij fris.

TIP ♥ – veel reizigers komen hier tussen september en januari.

Beste reistijd ArgentiniëBeste reistijd centraal Argentinië

Onder het centrale deel van Argentinië wordt meestal het gebied rondom Buenos Aires en Mendoza bedoelt. Ook hier ligt de gemiddelde temperatuur rond de 18°C  met december, januari en februari als warmste maanden van het jaar.

De regio rondom BA en Mendoza kun je ook het hele jaar door bezoeken. Mendoza is overigens dé wijnregio van het land en in februari of maart worden hier de druiven geoogst. Door de bergketens rondom het gebied valt er weinig regen.

Dit verklaart waarom er geen slechte tijd is om het gebied te bezoeken.

TIP ♥ – veel reizigers komen hier tussen september en april.

Beste reistijd ArgentiniëBeste reistijd Lake District (Bariloche)

Gezien de diversiteit in de regio rond Bariloche wordt het vaak gezien als een van de mooiste regio’s van het land. Daarnaast kun je in de wintermaanden (onze zomermaanden) goed skiën. Wat is dus de beste reistijd?

Dat verschilt per persoon. Als je wil skiën zijn de maanden juni tot en met oktober de beste maanden.

Ben jij meer op zoek naar zon en warme temperaturen dan kun je beter in de maanden november tot en met januari naar deze regio komen.

Beste reistijd BarilocheBeste reistijd Patagonië

Patagonië is een gigantisch gebied, maar we houden het hier even op het gebied rond El Calafate en El Chalten. Ook hier heb je relatief weinig neerslag in een jaar. Het is daarom een ​​goede bestemming om het hele jaar door te bezoeken.

Een ding is wel zeker. Het waait hier altijd vrij hard. De Patagonische winden zijn berucht. Er zijn een aantal maanden per jaar wanneer deze wind afneemt. Dat is rond de lente en herfst waardoor de maanden februari tot en met april en oktober tot en met december goed zijn om te reizen.

Tips voor Patagonie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven