Hoofdmenu
reis expert header

Visum Argentinië

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 2

Bijgewerkt op 24 maart, 2020

Een van de eerste dingen die je moet checken voor je reis is het visum Argentinië. Gelukkig ben je dan voor Argentinië snel klaar. Alle Nederlanders en Belgen kunnen namelijk 3 maanden (90 dagen) in Argentinië blijven zonder visum.

Visum Argentinië

Zodra je in Argentinië aan komt (waarschijnlijk in Buenos Aires) krijg je op het vliegveld een toeristenstempel in je paspoort voor een verblijf van 90 dagen. Dit ‘visum’ is verlengbaar met nog eens 90 dagen. Hoewel je geen visum Argentinië nodig hebt, krijg je naast de stempel wel een toeristenkaart. Deze dien je ten alle tijden bij je te houden en moet je bij vertrek uit Argentinië ook weer inleveren.

Bewaar dit document dus goed! Als je de toeristenkaart niet kunt overleggen kan je vertrek uit Argentinië namelijk geweigerd worden.

TIP ♥ – alle Nederlanders en Belgen kunnen zonder visum Argentinie 90 dagen in het land blijven

Cordoba

Wat heb je nodig

Bij aankomst op het vliegveld (bijv. Rio de Janeiro) krijg je een gratis stempel waar je 90-dagen mee door het land mag reizen, dien je wel een aantal dingen op orde te hebben voordat je een stempel krijgt. Dit zijn;

  • je paspoort moet minimaal zes maanden geldig zijn bij aankomst in Argentinië
  • één lege visumpagina voor de stempel van de douane

Visum Argentinië verlengen

Je kunt je visum, of toeristenstempel, verlengen met nog eens 90 dagen. Dit kost je 300 ARS. Je moet je dan melden bij een migraciones (immigratie kantoor). Deze vind je in elke grote stad. Regel dit wel voordat je visum verloopt!

Kopie

Maak voor vertrek een kopie van je paspoort en ticket. Neem een geprinte versie mee en stuur een ingescande versie naar je eigen e-mail adres.

Zo heb je altijd je documenten bij je als je ze verliest.

Grensovergang

Je kunt Argentinie binnen komen, of verlaten, via verschillende landsgrenzen. Er zijn een aantal grenzen die je over kunt zoals die met Bolivia, Paraguay, Brazilië, Uruguay en een hele hoop met Chili.

Over het algemeen is de grens oversteken in Argentinië niet heel lastig mits al je documenten in orden zij.

Wat wij vinden:
  • 7.3/10
    Reis-Expert - 7.3/10
7.3/10

Samenvatting

Zodra je in Argentinië aan komt (waarschijnlijk in Buenos Aires) krijg je op het vliegveld een toeristenstempel in je paspoort voor een verblijf van 90 dagen. Dit ‘visum’ is verlengbaar met nog eens 90 dagen. Hoewel je geen visum Argentinië nodig hebt, krijg je naast de stempel wel een toeristenkaart. Deze dien je ten alle tijden bij je te houden en moet je bij vertrek uit Argentinië ook weer inleveren.

Meer lezen over Argentinië?

2 comments

  1. Dion

    De 300 pesos is tegenwoordig geen 18 euro meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU