Auto huren in Argentinië

Argentinië is een schitterend land en tevens een behoorlijk groot land. Hoewel het openbaar vervoer goed werkt (al is het vrij prijzig), is het huren van een auto vaak een betere/leukere optie. De wegen zijn over het algemeen goed, ze rijden hier redelijk normaal (in tegenstelling tot andere landen) en je hebt meer vrijheid met een eigen auto. Wil jij een auto huren in Argentinië? Check dan hier onze tips.

Auto huren in Argentinië; hoe werkt dat

Een auto huren is lastig. Je moet een hoop dingen uitzoeken, kijken waar je wel en niet mag rijden, wat de regels zijn etc. Daarom kiezen veel mensen voor reizen met de bus of het vliegtuig. Zonde, want als er een land geschikt is voor een road trip, is het wel Argentinië. Onze tips:

Budget Argentinië

Dit soort wegen zou je zelf toch ook willen rijden?

Je rijbewijs en andere documenten

Wil je een auto huren in Argentinië? Dan zul je uiteraard een geldig Nederlands rijbewijs moeten hebben. Een International Driving Permit (IDP) die je bij de ANWB kunt aanvragen is niet nodig. Overigens is dit een IDP nergens nodig aangezien het, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, geen officieel document is. Het is slechts een vertaling van je rijbewijs.

Vragen verhuurbedrijven er naar?

Nee. Althans, niet bij ons en niet bij voor zover wij weten. Zo is een IDP voor Zuid-Afrika ‘verplicht‘ maar is er bij ons ook nooit naar gevraagd. Als je jezelf prettiger voelt mét IDP is deze makkelijk aan te vragen bij de ANWB (€19,95). Zolang jouw Nederlandse rijbewijs geldig is, een goede pasfoto heeft en voorzien is van de woorden ‘driving licence‘ (en dat is zo), zit je goed.

Als je een auto wil huren moet je 21 jaar of ouder zijn. Wil je een motor huren? Dan moet je 25 jaar of ouder zijn.

Groene kaart

Als je een auto huren in Argentinië zorg er dan voor dat je ten alle tijden de Tarjeta Verde (groene kaart) bij je hebt. Net zoals dit bij ons verplicht is, is dat in Argentinië ook zo. Het kan zijn dat je aangehouden wordt of een controle krijgt. Dan moet je de Tarjeta Verde altijd kunnen laten zien. Deze zit vaak standaard in het handschoenenkastje.

Verzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering is verplicht, maar deze zit bij bijna alle verhuurbedrijven inbegrepen in de huurprijs. Check dit wel voordat je gaat rijden!

Creditcard

Als je een auto wil huren heb je altijd een creditcard nodig. Vaak wordt de borg ingehouden op je creditcard. Dit wordt teruggestort op het moment dat jij de auto zonder schade weer in levert.

Auto huren Argentinie
Auto huren Argentinie

Hoe huur je een auto

Een auto huren in Argentinië is niet zo heel lastig. Wij raden wel aan om je auto van tevoren te reserveren en niet pas te regelen bij aankomst in Argentinië zelf. Je kunt vrij makkelijk online een auto huren. Je hebt hiervoor verschillende websites. De bekendste vergelijkingssites zijn;

Je kunt natuurlijk ook rechtstreeks bij een verhuurbedrijf je auto huren. De grootste bedrijven zijn Europcar, Budget of Hertz.

Online of bij het vliegveld huren?

Die keuze is aan jou, maar wij raden aan om je auto online te huren. Niet alleen is dit vaak goedkoper, het scheelt je ook een hoop stress als je aankomt. Zeker als je niet zo lang de tijd hebt in Argentinië is het fijn als je dit soort zaken alvast geregeld hebt.

Je kunt er ook voor kiezen om het pas te regelen op het moment van aankomst in Buenos Aires. Alle grote verhuurbedrijven zijn aanwezig op dit vliegveld.

TIP ♥ – wat je in ieder geval niet moet doen is een auto huren in de stad of andere plek dan het vliegveld. Dit is vaak duurder.

Wat kost een auto huren in Argentinië

De kosten van een auto huren in Argentinië verschillen nogal. Ten eerste per type auto, maar ook per seizoen, het aantal dagen en per aanbieder. De meeste reizigers komen voor ongeveer drie tot vier weken naar dit land. Als je van 30 dagen uit gaat kun je een normale auto huren voor €25 tot €45 per dag.

TIP ♥ – reken op minimaal €25 tot €45 per dag

Nogmaals, alles is afhankelijk van het aantal dagen en de auto. Het beste wat je kunt doen is veel vergelijken en zoeken op verschillende websites.

Bekijk de website van RentalCars voor de beste deals

Auto huren Argentinië

Voorbeeldkosten van een auto huren in Argentinië

Wat voor auto heb je nodig

Het type auto dat je nodig hebt in Argentinië is afhankelijk van je bestemming en de plekken die je onderweg wil zien. Als je rondom de bekende plekken zoals Buenos Aires, de Iguazu Watervallen, Mendoza, Salta, Cordoba, Bariloche etc. blijft is een normale auto prima.

Wil je richting de ruigere gebieden zoals Patagonië, El Chalten, Tierra del Fuego etc. dan heb je wel een 4×4 nodig. Sommige wegen hier zijn niet verhard en die gebieden kunnen met regen onbegaanbaar worden in een ‘normale‘ auto.

Als je niet richting Patagonië gaat hoef je geen 4×4 te huren

De verkeersregels in Argentinië

Ze rijden in Argentinië niet zoals in Nederland. Regels, verkeersborden en stoplichten zijn er wel, maar die worden veelal genegeerd. Dat betekent niet dat je hier niet kunt rijden. Het is slechts een kwestie van wennen. De belangrijkste verkeersregels zijn;

 • Ze rijden aan de rechterkant van de weg;
 • Iedereen is verplicht een gordel te dragen;
 • Je mag niet onder invloed rijden;
 • Op bergwegen hebben auto’s (of andere voertuigen) die omhoog komen altijd voorrang op degene die naar beneden gaan;
 • Binnen de bebouwde kom heeft verkeer van rechts voorrang;
 • Op snelwegen heeft degene op de hoofdweg voorrang.

De Ruta 40 is een van de bekendste routes in Argentinië en makkelijk met een normale auto te rijden

Is het veilig?

Een auto huren in Argentinië is ontzettend leuk, maar veel mensen hebben vragen over de veiligheid. Begrijpelijk want het is niet zo maar iets. Toch is de vraag niet zo 1-2-3 te beantwoorden. Veiligheid is een relatief begrip. Wat ik veilig vind, kan iemand anders als onveilig ervaren.

Algemene veiligheid

Argentinië is een veilig land. Er kan altijd wat gebeuren maar de ergste dingen die gebeuren zijn berovingen. En laten we eerlijk zijn; die hebben we in Nederland ook. Zolang je je gezonde verstand gebruikt is er niks aan de hand.

Je hoeft in Argentinië niet bang te zijn dat je overvallen wordt in de auto of dat ze je uit de auto trekken. Dit soort verhalen hoor je nog wel eens in Zuid-Afrika, maar dit is niet aan de orde in Argentinië. Nogmaals, 100% veiligheid kunnen we je niet garanderen, maar zolang je je gezonde verstand gebruikt is er niks aan de hand. Een aantal tips;

 • Probeer rijden in het donker te vermijden omdat er potholes (gaten) in de weg zitten en dieren en mensen op de weg lopen. Dit zie je niet want de meeste wegen zijn niet verlicht;
 • Laat geen waardevolle spullen zichtbaar achter (of liever helemaal niet) in je auto;
 • Neem altijd contant geld mee om tol te betalen, evenals je paspoort en reisdocumenten om aan politieambtenaren en douane te laten zien;
 • Controleer altijd of je deur op slot zit. Ook met een afstandsbediening;
 • Parkeer je auto het liefst op een bewaakt parkeerterrein en in het licht.

De staat van de wegen

Reizigers die een auto huren in Argentinië stellen vrijwel allemaal dezelfde vraag; ‘hoe zijn de wegen?‘. Gelukkig hoef je je daar weinig zorgen over te maken. De wegen in Argentinië zijn in perfecte staat. Iets dat in heel Zuid-Amerika het geval is.

De belangrijkste wegen in Argentinië zijn allemaal geasfalteerd

Uiteraard zitten er slechte(re) delen tussen. Zeker als je richting het zuiden naar Patagonië reist of in Tierra del Fuego reist, maar daar heb je ook een 4X4 nodig. In de rest van Argentinië zijn de wegen allemaal geasfalteerd en hoef je weinig problemen te verwachten op een enkele pothole na.

Auto huren Argentinie

De wegen 

Auto huren in Argentinië

De wegen rondom Salta

Naar Chili

Veel reizigers die een auto huren in Argentinië willen er uiteindelijk ook mee richting Chili. Dat is echter niet zo makkelijk als het lijkt. Ten eerste zitten hier een hoop kosten aan verbonden en ten tweede willen bijna alle verhuurbedrijven dat je de auto inlevert in het land waar je deze hebt gehuurd.

TIP ♥ – de meerprijs voor het overteken van de grens kan zomaar oplopen tot €300

Inleveren op andere plaats

Een andere optie is om je auto te huren in Buenos Aires en in te leveren in, bijvoorbeeld, Puerto Santa Cruz in het zuiden. Dan kun je heel Argentinië doorreizen met je huurauto, de grens oversteken naar Chili en daar een andere auto huren.

Nadeel; het is veel duurder. Het prijsverschil tussen een huurauto ophalen en inleveren in Buenos Aires of ophalen in Buenos Aires en inleveren in Puerto Santa Cruz is al snel zo’n €400! (zie foto hieronder)

Speciale papieren

Als je per se met je huurauto naar Chili wil rijden neem dan contact op met het verhuurbedrijf. Je moet namelijk speciale papieren hebben om de grens over te steken. Als je al in Argentinië bent en je besluit alsnog naar Chili te willen neem dan contact op met de verhuurder. Vaak zijn ze hier niet zo moeilijk in, maar je moet het wel melden.

Auto huren in Argentinie

Handige tips

Hopelijk heb je een aardig beeld gekregen over een auto huren in Argentinië. Om je verder op weg te helpen hebben we onze laatste tips op een rij gezet. Heb jij nog tips voor het huren van een auto in Argentinië? Neem dan contact met ons op.

 • Hou rekening met extra kosten (tol)
 • Benzine zit niet bij huurprijs. Reken op €1 per liter. Hier vind je de actuele benzineprijs.
 • Download de app maps.me en de kaart van Argentinië.

  Meer lezen over Auto huren in Argentinië?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven