Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Eten en drinken Argentinië

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 26 april, 2022

Als je op reis gaat naar Argentinië, kom je ook in aanraking met de heerlijke gerechten van het land. Het eten in Argentinië is namelijk beter dan veel mensen verwachten. Maar wat eten (en drinken) ze hier zoal? Wij delen onze tips!

Het eten in Argentinië

Argentijnen houden van vlees. Althans, er is veel vlees te krijgen. BBQ’en is hier tot een soort nationaal erfgoed verheven.

Maar er is meer dan rundvlees. Hoewel het altijd het menu zal domineren is er naast rundvlees nog veel meer te krijgen. Door de komst van veel internationale toeristen, is werkelijk alles te krijgen.

Maar hoe is het eten in Argentinië nu eigenlijk? We gaan er wat dieper op in, zodat jij weet wat je kunt verwachten tijdens je reis door dit bijzondere land!

Eten in ArgentinieLekker!

Waar vind je het lekkerste eten

Het is goed om te weten waar je het beste eten vindt. Dat kan per regio, maar ook per reiziger verschillen. Je kunt namelijk overal terecht.

De restaurants

Voor Zuid-Amerikaanse begrippen is de kwaliteit van de restaurants in Argentinië best hoog. Het eten is zeker niet goedkoop, maar je krijgt wel vaak een goed eten voor de prijs die je betaalt.

Parrillas en marisquerías

Naast normale restaurantes, ook wel restoranes, heb je in Argentinië ook parrillas. Dit zijn de echte steak restaurants waar de locals graag komen. Je hebt ook nog marisquerías waar ze vooral schaal- en schelpdieren serveren.

Confiterias

Dit is een soort cafés waar je terecht kunt voor een kopje koffie, gebak, snacks en eenvoudige maaltijden. Verder heb je nog de goedkopere comedores, dat meer op een kantine lijkt.

Street food

Het lekkerste eten in Argentinië vind je op straat. Niet letterlijk uiteraard. De eet-kraampjes op straat, waar ze soms complete barbecues hebben staan, hebben de lekkerste snacks en maaltijden voor maar een paar euro!

Denk aan lomito, een broodje gevuld met biefstuk, vaak gemaakt met pitabrood. Of de chivito, een zelfde soort broodje dat letterlijk ‘kind’, of ‘baby geit’ betekent.

TIP ♥ – in Buenos Aires heb je veel Food Trucks en Street Food Market

Eten in Argentinië

Food Trucks in Buenos Aires

5 heerlijke gerechten

Zoals gezegd is rundvlees het hoofdingrediënt van veel gerechten, maar er is meer. Als je naar dit land gaat, probeer dan zeker dit eten in Argentinië!

Het zijn de bekendste lokale gerechten.

#1 Argentijnse steak

Oke, oke… het draait hier nu eenmaal om steak en in het lijstje met lekkerste eten in Argentinië, mag dit gewoon niet ontbreken. De echte vleesliefhebbers zullen een goede tijd tegemoet gaan. Uiteraard direct van de grill en écht vers!

#2 Asado & parrillas

Asado en parrillas, zijn niet echt gerechten, maar meer een stijl van eten. Parrillas zijn barbecues waar je de traditionele asado kunt proberen. Het is vooral populair bij de locaks die in weekenden met vrienden bij elkaar komen. Het draait vooral om chorizo en morcilla. Argentijnse worsten.

#3 Empanadas

Een van mijn favorieten. Niet echt een gerecht, maar meer een snack. Ze zijn overal verkrijgbaar, maar de lekkerste vind je bij de streetfood kraampjes. Het zijn een soort schelpen, krokant gebakken met vlees (vaak kip of rund) als hoofdingrediënt. Heerlijk!

#4 Choripan

De Amerikanen hebbende hotdog, de Zuid-Amerikanen de Choripan. Vernoemd naar de ingrediënten chorizo en pan (brood), is dit een mooi voorbeeld van de Argentijnse street food. Ook dit is niet echt een gerecht, maar meer een snack. En een hele lekkere!

#5 Fainâ

Liefhebber van pizza? Probeer dan de Argentijnse versie van een pizze: fainâ. Het lijkt op de pizza’s die wij kennen, maar net iets anders.

Een fainâ is een dunne flatbread, gemaakt van kikkererwtenmeel. Eigenlijk is het gewoon een pizza alleen iets minder vet en groot.

TIP ♥ – probeer bij een gerecht ook eens dulce de leche, een lekkere karamelsau

Budget voor Argentinië

Lokaal eten in Argentinië

Drinken

Frisdranken (gaseosas) zijn populair in heel Argentinië. De bekende merken zoals Coca Cola en Fanta zijn overal verkrijgbaar samen met lokale frisdranken als Paso de los Toros.

In restaurants vragen ze  vaak of je mineraal water wil. Zonder prik (agua sin gas) en met prik is (agua con gas).

Kraanwater

Kraanwater is op de meeste plekken gewoon drinkbaar, maar als je het risico niet wil nemen is het beter om flesjes water te kopen in de supermarkt.

Alcohol

Als een bekende wijnproducent valt het bier hier een beetje tegen. Quilmes domineert de markt en Heineken is natuurlijk overal in het land verkrijgbaar. Verwacht echter geen wonderen.

Meer lezen over Argentinië?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU