Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Vakantie Argentinië

Door: Sjoerd lagraauw    |    Reacties: 0
 • Onze reisgidsen
  Reis-Expert reisgids
 • Bijgewerkt op 1 september, 2023

  Op vakantie naar Argentinië is iets wat nog niet veel Nederlanders of Belgen doen. Wij zouden daar graag verandering in zien komen. Het is namelijk een fascinerend land. Alleen Patagonië is al een wonder op zich. Een beetje afhankelijk van wat je zoekt in je vakantie is Argentinië wat ons betreft een prima vakantie bestemming. Het land heeft prachtige stranden, de traditie(s) van heerlijk eten maar ook prachtige natuur en cultuur om ook tijdens je vakantie Argentinië nog wat actiefs te kunnen doen.

  Vakantie Argentinië

  Heerlijk genieten van een goede Argentijnse steak met een glas wijn. Jezelf verliezen in de metropool van Buenos Aires of genieten van de cultuur en de prachtige omgeving van Ushuaia. Argentinië blijft verbazen. Je zult je ogen uitkijken in dit warme land. Een vakantie Argentinië is een ideale manier om het land te leren kennen en te verkennen. Door de enorme oppervlakte van het land is het klimaat in Argentinië divers, je kan dus aan het strand liggen maar ook de besneeuwde bergtoppen van het Tierra del Fuego bewonderen. Ontdek Argentinië op je eigen tempo want een ding is zeker, je zal deze reis nooit vergeten.

  Tierra del Fuego

  Tierra del Fuego

  Vakantie Argentinië; de beste periode

  Misschien wel de belangrijkste vraag van allemaal. Wat is de beste periode voor een vakantie in Argentinië? Hoewel dat natuurlijk voor iedereen anders is, afhankelijk van wat je wil gaan zien en doen, kunnen we wel zeggen dat over het algemeen de maanden oktober tot en met februari de meest aangename temperaturen hebben. Helaas valt er in die periode ook (iets) meer regen maar dat weegt wel op tegen de temperaturen die wat lager liggen in de rest van jaar. Natuurlijk is het wel belangrijk om in de gaten te houden welk deel van Argentinië jij wil bezoeken. Lees meer over de beste reis periode op onze beste reistijd Argentinië pagina.

  Op vakantie met kind(eren)

  Het is een trend die een aantal jaren geleden is ingezet en die nog steeds ieder jaar aan populariteit wint. Op (verre) vakantie met je kinderen. Waar mensen vroeger met hun kinderen naar de camping in Frankrijk of Spanje gingen nemen steeds meer mensen hun kind(eren) tegenwoordig mee op verre vakanties of rondreizen. Iets waar ik zelf ook aan mee doe 🙂

  Ik hoor het in mijn omgeving ook nog steeds. Is dat niet een enorm gedoe, met je dochter zo ver op vakantie? Mijn antwoord is altijd vrij direct. Nee! Niet meer dan dat het is om met je kind richting Frankrijk of Spanje te gaan. Alleen als je vliegt naar Spanje ben je er sneller, dat is het enige verschil. Maar ik heb geen nare ervaringen met het vliegen met kind. En of ik nu in Frankrijk zit of in Argentinië, voor mij maakt het geen verschil. Als je kinderen oud genoeg zijn om het te begrijpen en onthouden is het een unieke ervaring die ze meemaken. Zijn ze dat nog niet? Dan maakt het toch ook niet uit of je in Frankrijk zit of in Argentinië? Ze kunnen zich ook op vakantie in Argentinië prima vermaken. Ook daar zijn hotels met zwembaden of is er een strand waar we ons kunnen vermaken.

  Natuurlijk houden we rekening met het feit dat onze dochter mee reist. Je kan dus niet meer dag in dag uit de bus in en van hotel naar hotel. Je zal je vakantie of rondreis van te voren goed moeten (laten) plannen zodat je niet voor verrassingen komt te staan en niet teveel/ te lang achter elkaar in de bus hoeft te zitten. Maar dat maakt het reizen voor ons zelf eigenlijk ook wel wat relaxter. Als je er zelf positief in staat is het prima te doen om je kind(eren) op vakantie naar Argentinië te gaan.

  Tierra del Fuego

  Tierra del Fuego

  Is een vakantie in Argentinië veilig

  Veel mensen hebben nog steeds een beeld van Zuid-Amerika wat niet bepaald positief en/of veilig is. Dat komt voornamelijk door de berichtgeving in de media. Je hoort weinig tot niks over Argentinië (of de rest van Zuid-Amerika) tenzij het er iets fout gaat. Dan lezen we ineens dagen lang dat er iemand is omgekomen of beroofd. Naar onze mening niet helemaal een eerlijk beeld van het land / continent. Ja het kan er onveilig zijn, zeker als je de verkeerde delen van grote steden op zoekt of ‘s avonds laat in het donker de verkeerde steeg in loopt. Maar dat geldt voor Amsterdam, Den Haag, Parijs of Barcelona net zo goed. Steden die we allemaal klakkeloos bezoeken en waar we de vraag of het veilig is niet eens zouden stellen. Wat ons betreft het is een vakantie in Argentinië daarom zeker veilig, zolang je maar je gezonde verstand gebruikt en het risico niet onnodig opzoekt.

  Wat kost een vakantie in Argentinië

  Tja.. dat hangt helemaal af van hoe gek jij de vakantie Argentinië maakt. Je kan natuurlijk in 5* hotels slapen en restaurants eten maar je kan ook voor budget hotels kiezen en lokaal eten of zelfs zelf koken/boodschappen doen. Grofweg kan je wel een inschatting maken. Als je uitgaat van €50 tot €60 per dag per persoon moet je daar een mooie vakantie van kunnen hebben. Wil je wat uitgebreider informatie over de kosten van een vakantie Argentinië, lees dan onze budget Argentinië pagina.

  Meer lezen over Argentinië?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  NieuwsbriefN

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

  Onze ReisO

  Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

  Lees verder

  BOEK NU

  We need you!

  Sinds Corona is er wereldwijd een veel veranderd. Ondanks dat we ons uiterste best doen, is onze informatie niet overal up-to-date.

  Zie jij een foutje, of heb je recente informatie voor ons? Dan zouden we het supertof vinden als je ons een berichtje stuurt.

  Dan zorgen wij dat het z.s.m. online komt.

  CONTACT!