10x doen in Argentinië

Argentinië is een van de bekendste landen in Zuid-Amerika. Iedereen kent Buenos Aires of Patagonië. Maar veel mensen kennen het ook van ‘horen van’, niet omdat ze er geweest zijn. Landen als Peru, Brazilië en Colombia lijken de laatste jaren meer in trek. Vreemd, want Argentinië is een schitterend land! Het is niet het goedkoopste land in Zuid-Amerika, maar wel een van de mooiste en meest diverse.

10x leuke dingen om te doen in Argentinië

#1 Iguazu Falls bezoeken

Watervallen zijn altijd indrukwekkend. De Iguazu Falls behoren tot de mooiste en grootste watervallen ter wereld. De watervallen zijn zo’n drie kilometer breed en hebben een val van rond de 80 meter.

Ook bijzonder, ze liggen precies op het snijpunt van Argentinië met Brazilië en Paraguay. Je ziet ze dus van alle kanten.

TIP ♥ – meer weten over de Iguazu Falls? Bekijk onze pagina

Iguazu Falls
Iguazu Falls

#2 Patagonië bekijken

Een van de dingen die je moet doen in Argentinië is natuurlijk Patagonië bezoeken. Argentinië staat vooral bekend als een land van de zon, zee, strand, mooie steden en voetbal. Dat er echter ook een hele andere kant is, ontdek je in Patagonië. Daar vind je bijvoorbeeld ook gletsjers.

Patagonië is een van de mooiste stukjes natuur ter wereld en zou bij iedereen o zijn of haar bucketlist moeten staan. Dit is ook goed te combineren met buurland Chili.

TIP ♥ – bekijk onze tips over Patagonië

Patagonië
Perito Moreno Glacier, Patagonië, Argentinë

#3 Walvissen bij Puerto Madryn

Wanneer je dan toch Patagonië bezoekt, maak dan ook tijd in het schema voor Puerto Madryn. Niet zo zeer voor het stadje zelf, maar vooral om er de walvissen te gaan spotten.

Als je hier tussen juni en december komt heb je misschien het geluk om de walvissen te spotten want dit is namelijk het paarseizoen. Tours vertrekken regelmatig vanuit de stad en duren een uur tot twee uur.

Tips voor Patagonie
Puerto Madryn in Patagonie, Argentinië

#4 Teatro Colon bekijken

Of je nu een theaterliefhebber bent, of houdt van mooie architectuur, in alle opzichten is Teatro Colon één van de bezienswaardigheden in Argentinië die je gezien moet hebben.

Je vindt het theater in Buenos Aires, nog zo’n plek die je moet bezoeken. Boek een tour met een gids om de gehele geschiedenis van het gebouw en theater te leren.

Doen in Argentinië
Teatro Colon in Buenos Aires

#5 Nationaal park Los Glaciares

De natuur van Argentinië is zeer divers. Een plek waar je dit goed tot uiting ziet komen is het nationaal park Los Glaciares dat, zoals de naam al aangeeft, draait om gletsjers. Dat is echter slechts één kant ervan.

Je vindt hier de meest dynamische en toegankelijke gletsjers op aarde. Glaciar Perito Moreno is het indrukwekkende middelpunt in de zuidelijke sector. Het is een populair nationaal park onder toeristen van over de gehele wereld, niet alleen door de vele gletsjers die in het gebied te vinden zijn, maar ook vanwege de indrukwekkende natuur.

TIP ♥ – meer weten? Check deze pagina

Glaciares National Park
Los Glaciares

#6 Quebrada del Rio de las Conchas

Een van de minder bekende dingen om te doen in Argentinië is de Quebrada del Rio de las Conchas.

Een rivier met veel groen en okergele rotsen en vlaktes. Dat is wat je te zien krijgt als je in Argentinië tijd vrijmaakt om Quebrada del Rio de las Conchas te bezoeken. De kloof biedt je een bijzonder uitzicht.

Doen in Argentinië
Quebrada del Rio de las Conchas

#7 Wandelen door Recoleta

Een van de leukste dingen om te doen in Argentinië, of eigenlijk in Buenos Aires, is wandelen door de wijk Recoleta. Soms krijg je pas echt een goed beeld wanneer je niet voor een specifieke plek of gebouw gaat, maar voor een heel gebied.

Wandelen door Recoleta in Buenos Aires is daar een voorbeeld van. De wijk toont je alles. Een van de bekendste plekken hier is de begraafplaats waar Eva Perón ligt begraven. Je kent haar misschien van het nummer ‘Don’t cry for me Argentina‘ van Madonna uit de musical Evita uit 1978.

buenos aires
Recoleta

#8 Japanse tuin van Buenos Aires

We blijven nog even in Buenos Aires aangezien het zo’n leuke stad is. Plan tussen alle drukte een dag van rust in met een bezoek aan de Japanse tuin. De tuin is niet zo mooi als in Japan zelf, maar zeker de moeite waard!

De regels voor de tuin zijn gerespecteerd, met daarin ook Argentijnse invloeden.

Doen in Buenos Aires
De Japanse tuin

#9 Bezoek een voetbalwedstrijd

Een van de leukste dingen om te doen in Argentinië is het bijwonnen van een voetbalwedstrijd. Dit land is immers eeuwig verbonden met deze sport.

Voetbalwedstrijden in Argentinië zijn niet zoals voetbalwedstrijden waar dan ook op de wereld. De passie en hartstocht die hier over de tribunes golft vind je nergens anders. Daarvoor hoef je zelfs niet perse naar een grote club te gaan. Kies er één in de buurt voor optimale beleving.

Voetbalwedstrijd Zuid Amerika
Het stadion van Boca Juniors

#10 Skiën in Bariloche

Bij dingen om te doen in Argentinië denk je niet meteen aan skiën, maar het kan wel, en wel in Bariloche. Het heet eigenlijk San Carlos de Bariloche en het is een van de mooist gelegen steden in Zuid-Amerika. Dit, in combinatie met de vele zomer- en winteractiviteiten in het omliggende landschap maakt het de belangrijkste bestemming.

Je kunt hier niet het hele jaar door skiën. Niet het hele jaar door, maar van juni tot en met oktober. Cerro Catedral is de populairste ski-bestemming in de regio rondom Bariloche en ligt op een korte busrit van het stadscentrum.

TIP ♥ – meer hierover lees je op de pagina van Bariloche

Bariloche
Wintersport in Bariloche

    Meer lezen over 10x doen in Argentinië?

2 gedachten over “10x doen in Argentinië”

    1. Een Caps lock is een toets op je toetsenbord als die aan staat dan komen de letters er zo uit te zien: DIT IS CAPS LOCK.
      En als je caps lock nog aan heb en drukt op een cijfer komen de tekens!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven