De leukste bars in Antigua

Antigua is een van de leukste steden in Midden-Amerika en sowieso de meest bezochte in Guatemala. Het heeft een bijzondere mix van hippe hotels en bars en oude koloniale panden. Samen met de leuke markten, gezellige sfeer en aardige locals maken het de populairste stad van het land.

Waar vind je die bars in Antigua?

Het ‘probleem’ waar wij tegen aan liepen was dat er niet echt een handig overzicht was van de leukste bars in Antigua (en restaurants). En die zijn er wel degelijk! Echter, door de vele huizen en binnenplaatsen zijn ze soms wat lastig te vinden.

Daar liepen wij dus ook tegen aan, maar als er één stad is waar je een lekkere cocktail of biertje kunt drinken dan is het wel in Antigua. Daarom hebben wij de leukste bars in Antigua op een rij gezet. Doe er je voordeel mee 😉

#1 Cafe No Se

We beginnen gelijk met onze favoriet. Absoluut een van de leukste bars in Antigua. Het is een soort bruin cafe met chille live muziek, maar helaas ook niet te vinden als je niet van het bestaan weet. Het ligt namelijk een beetje buiten het centrum. Het is een bijzondere plek.

Kaarsvet druipt van de muren en tafels, de muren zijn vol gekliederd met teksten en verlichting doen ze niet aan. Toch is dit een geweldige plek. Vaak is hier (goede) live muziek. Een aanrader!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Café No Sé (@cafenose) op

#2 Fridas

Fridas was de enige bar die we op eigen gelegenheid vonden. De rest moet je weten of iemand moet er op wijzen. Wij liepen per toeval Fridas binnen. Een hippe bar en wat groter dan de rest. Je kunt hier ook boven zitten, maar helaas niet op het dak.

Ze serveren hier hele goede cocktails en je kunt er ook goed eten.

TIP ♥ – Fridas is niet te missen want het ligt in de straat van de Santa Catalina Arch

#3 El Ilegal

El Ilegal is vergelijkbaar met Cafe No Se. Het is een kleine bar met live muziek. Als je niet weet waar deze bar zit zou je het nooit vinden en dat is zonde want El Ilegal is een van de leukste bars in Antigua. De buitenkant is een beetje vervallen, maar de binnenkant is extra sfeervol.

Het is super klein en zeker op avonden met live muziek kan het hier snel vol zitten.

Bars in Antigua
Good times in Antigua bij El Ilegal

#4 Monoloco

Monoloco ligt verstopt in een smal straatje. Het is echter niet zo moeilijk te vinden aangezien het dicht bij het park ligt. Het is meer een sportsbar waar ook wel eens sportwedstrijden worden uitgezonden.

Van alle bars in dit lijstje vonden wij dit de minst leuke, maar dat is een persoonlijke kwestie. Wellicht vinden jullie het wel top!

#5 Por Que No?

Waarom niet! Wederom zo’n bar die je nooit zou vinden als je niet weet waar deze zou zitten. De bar zit verstopt in een hoek van een oud koloniaal gebouw. Het lijkt qua setting een beetje op No Se en Cantina Royal.

Ook hier kun je lekker op de muur krassen als je dat wilt. Als je heel goed zoekt, zie je vast nog wel ergens een stukje tekst van Ties!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Por Qué No? Café (@porquenocafe) op

De leukste rooftop bars  in Antigua

Rooftop bars verwacht je eerder in Bangkok, Kuala Lumpur of misschien in Panama Stad, maar niet zozeer in Antigua. Echt hoogbouw hebben ze hier namelijk niet. Toch heb je hier een aantal leuke rooftop bars waar je lekker wat kunt drinken met een prima uitzicht.

Dit zijn de leukste.

#1 Cafe Sky

Alle rooftop bars zijn vaak ook hotels of hostels. Cafe Sky niet. Dit is de enige échte rooftopbar in Antigua. Het is makkelijk te combineren met Cafe No Se want het ligt praktisch naast elkaar.

Vanaf hier, en alle andere rooftopbars heb je een mooi uitzicht op de stad. Het is een supergezellige bar met bamboe inrichting en chille stoelen. Je gaat hier niet snel meer weg 🙂

#2 Frank & Fre  

Frank & Fre is een hostel, maar wel een hostel met een rooftopbar. Niet alleen gasten mogen hier komen, ook niet gasten zijn hier welkom voor een biertje.

Het ligt bijna naast Cafe Sky dus samen met Cafe No Se kun je hier een soort mini-kroegentocht maken. Het is ook een leuke plek om te overnachten,

TIP ♥ – je kunt hier reserveren

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Frank&Fre ?? (@frankandfre) op

#3 Zoola

Wederom een hostel en bovendien uitgerust met een rooftop bar. Het is en hip hostel met zelfs een zwembad (niet zo heel groot). Wij hebben er zelf niet geslapen dus kunnen je niet vertellen of het een leuk hostel is, maar de bar is gezellig en daar draait het om 😉

TIP ♥ – als je wil reserveren of het hostel wil bekijken kun je hun website bekijken

#4 Los Tres Tiempos  

Om het lekker saai te houden. Ook Los Tres Tiempos is een hostel. Dit is echter wel een van de leukste rooftop bars in Antigua. In ieder geval een met een mooi uitzicht. Iets wat de rest overigens ook heeft.

Je kunt hier ook eten aangezien het ook een restaurant is. Je vindt Los Tres Tiempos dicht bij Fridas dus deze twee bars kun je nog mooi combineren.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Restaurante Los Tres Tiempos (@lostrestiempos) op

Bonus (pool) party op zaterdag

Als je zelf al in Antigua bent of fanatiek aan het Googlen bent geweest voor Antigua (bekijk hier onze tips) heb je vast wel eens gehoord van de welbekende poolparty op zaterdagavond. Het is dus niet echt een bar, maar wie op zoek is naar een van de meest bizarre feesten in Guatemala moet hier zijn.

Elke zaterdagavond wordt er 20 minuten buiten de stad een poolparty gehouden. En dat is niet wat je denkt. Je vindt er in ieder geval geen zwembad met water en luchtbedjes met drijvende bars. Dit is meer een raveparty in een oud, leegstaand zwembad. Heel bijzonder.

Het is echt een bijzondere plek. Als je hier lang genoeg blijft kun je zelfs de zon op zien komen bij de Fuego vulkaan!

Hoe kom je er

Het is ongeveer twintig minuten rijden met de taxi vanuit Antigua. Elke taxichauffeur weet waar het is want je bent niet de enige en zeker niet de laatste die hier heen gaat. Vertel anders dat je naar La Piscina wil.

Aangezien alle bars rond 1:00 uur sluiten en het hier tot 7:00 uur doorgaat is dit een mooie optie voor de échte party die hards!

TIP ♥ – het is wel een plek waar veel drugs wordt verkocht en gebruikt en er is geen politie. Het is dus geheel op eigen risico.

    Meer lezen over De leukste bars in Antigua?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven