De 5 beste tours in Guatemala

Mocht je nog een vakantiebestemming zoeken, dan is Guatemala zeker een aanrader. Dit is een van de leukste landen die wij hebben bezocht. De natuur, de cultuur, de koloniale steden, vuurspuwende vulkanen en toffe tours maken dit een van de leukste landen in Midden-Amerika. Dit zijn de leukste tours in Guatemala!

Acatenango beklimmen

Als je naar Guatemala gaat, is het beklimmen van de Acatenango vulkaan een must. Dit is een van de beste tours in Guatemala, misschien wel de beste. Binnen een dag klim je naar base-camp op de Acatenango vulkaan.

Vanaf base-camp heb je een prachtig uitzicht op de Fuego vulkaan die 20 minuten met zwaar geroffel een berg lava de lucht in spuwt. Het is een van de meest indrukwekkende dingen die ik ooit gezien heb!

Acatenango vulkaan
Acatenango vulkaan

Naar El Mirador lopen

Tikal is de bekendste tempel van het land, maar El Mirador is de meest uitdagende. Je moet 2,5 dag heen en 2,5 dag terug lopen om hier te komen. Je loopt dwars door de jungle om uiteindelijk bij een van de grootste oude Maya steden ter wereld te komen.

De naam El Mirador, wat zoiets betekent als ‘uitzicht’ staat bekend om het spectaculaire uitzicht over de jungle van Guatemala. Het is niet goedkoop (reken op US$350 p.p.), maar het is het geld en de moeite zeker waard!

El Mirador
El Mirador

Yaxha tour

Yaxha ligt dicht bij Tikal. Vanuit het eilandje Flores in Guatemala gaat iedereen naar Tikal. Een van de meeste geboekte tours in Guatemala. Begrijpelijk, want Tikal is erg mooi, maar persoonlijk vond ik Yaxha veel mooier.

Yaxha is ligt midden in de jungle, aan het water en de zonsondergang vanaf de top van Structure 216 is prachtig. De zon zakt langzaam achter de boomtoppen, met hier en daar een oude ruïne en het gebrul van de brulapen op de achtergrond.

tours in Guatemala
Yaxha

Pacaya sunset tour

Pacaya is een van de meest toegankelijke vulkanen van het land. De tour naar Pacaya is dan ook een van de meest geboekte tours in Guatemala. In Antigua boek je eenvoudig een tour naar deze relatief kleine vulkaan.

De vulkaan zelf is niet heel boeiend, hoewel je hier wel stromend lava kunt zien.

Wat mij vooral bij is gebleven is de zonsondergang. Je kijkt vanaf Pacaya namelijk uit op Fuego en Acatenango terwijl je zelf boven het wolkendek staat. Een van de mooiste zonsondergangen die ik heb gezien. En dat voor maar US$15!

tours in Guatemala
Pacaya

Hike van Quetzaltenango naar Lake Atitlan

Een van de beste tours in Guatemala is de hike van de stad Quetzaltenango naar Lake Atitlan. In 3 dagen loop je dwars door het prachtige landschap van Guatemala om uiteindelijk via Indian’s Nose bij Lake Atitlan uit te komen.

Onderweg kom je van alles tegen. Lokale dorpjes, bergketens, graslandschappen en nog veel meer. De hele tocht is zo’n 40 kilometer.

Lake Atitlan
Lake Atitlan

    Meer lezen over De 5 beste tours in Guatemala?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven