10 redenen om Laos te bezoeken

Laos is een van de leukste landen in Zuidoost-Azië. Het is een prachtig land met eeuwenoude tempels, oogstrelende natuur, vriendelijke mensen en gezellige steden. Het land wordt vaak gecombineerd met Vietnam of Cambodja, maar Laos zelf heeft genoeg te bieden. Check daarom deze 10 redenen om Laos te bezoeken.

#1 De natuur

Indonesië, Maleisië en de Filipijnen staat bekend om hun prachtige natuur, maar ook Laos heeft qua natuur een hoop te bieden. Wandel door indrukwekkende rijstvelden, over hangbruggen, spot buffels in rivieren of vissers in hun bootjes en zie de zon onder gaan boven de machtige Mekong.

Je kunt bergen beklimmen, door de jungle ziplinen en kanotochten maken van meerdere dagen. Dit land is een paradijs voor liefhebbers van natuur.

Pha Daeng Peak
De Pha Daeng Peak in Nong Khiaw

#2 De mensen

Als je denkt aan redenen om Laos te bezoeken, denk je waarschijnlijk niet aan de inwoners. Toch hebben die grote invloed op je reis. Gelukkig zijn Laotianen ontzettend vriendelijk mensen. Er wordt wel eens gezegd dat de meest relaxte mensen op deze aardbol uit Laos komen.

In Vang Vieng, wat tot een aantal jaar geleden een echte backpackersdorp was, waren ze de reizigers even zat, maar dat is verleden zijn. Laotianen zijn nieuwsgierig en verwelkomen je graag in hun land.

Muang Sing
Happy in Muang Sing

#3 Het eten

Vietnam, Thailand en Indonesië staan bekend om het lekkere eten, maar onderschat Laos niet. Het eten is niet zo gevarieerd als in de eerder genoemde landen, maar wel ontzettend lekker. Zeker de streetfood is in Laos erg bekend. Markten in Vientiane, Luang Prabang en Savannakhet verkopen de meest lekker snacks.

Je kunt hier ook op veel plekken kooklessen volgen waarbij je leert koken met lokale ingrediënten. Ontdek je kookkunsten met kleefrijst of leer hoe je vis in bananenbladeren wikkelt om boven een houtskooloven te stomen.

Laos bezoeken
Luang Prabang night market

#4 De activiteiten

Een van de redenen om Laos te bezoeken, is de vele toffe activiteiten die je hier kunt doen. Het landschap leent zich uitstekend voor reizigers die wel van een uitdaging houden.

Ga kajakken in de Mekong, beklim bergen in het binnenland, wandel door schitterend groene rijstvelden, ga met vissers mee, fiets door dorpjes of stap in een luchtballon en vlieg over de jungle. Er is hier echt van alles te doen!

Huay Xai naar Pakbeng
Onderweg naar Pakbeng

#5 De tempels

Wie denkt dat er alleen tempels in Thailand of Indonesië staan, heeft het mis. De tempels in Laos mogen dan een stuk minder bekend zijn, daarom zijn ze niet minder indrukwekkend. In Laos vind je veel boeddhistische tempels en hindoeïstische tempels en je vindt zo overal.

Ze hebben hier tempels in grotten, bij watervallen, in de bergen en uiteraard midden in de stad. Een van de bekendste, en mooiste, is de Wat Phou, maar er zijn er veel meer. In Vientiane (Wat Si Saket en Pha That Luang) en Luang Prabang (Wat Mai Suwannaphumaham) vind je er veel.

Wat Phu Laos
De Wat Phu tempels (Wat Phou)

#6 De zonsondergangen

Een van de redenen Laos te bezoeken zijn de zonsondergangen. Zonsondergangen in het buitenland zijn altijd iets magisch. Ik heb er een hoop mee mogen maken, maar de zonsondergangen in Laos zijn magisch.

De zonsondergang in Si Phan Don lijkt zo uit een sprookje te komen, maar de zonsondergang die we hadden in Luang Prabang had van mij uren mogen duren. De rivier vissers, de bergen op de achtergrond waar de zon achter zakt… onvergetelijk!

Redenen om Laos te bezoeken
Deze zonsondergang in Luang Prabang

#7 De rust

Een van de redenen om Laos te bezoeken is de rust. Thailand, Vietnam, Indonesië etc. worden jaarlijks door miljoenen reizigers bezocht. In Laos zijn dat er een stuk minder. Het oogt hier daarom ook een stuk rustiger.

Daar komt bij dat de inwoners van Laos ook nog eens heel relaxt zijn. Go with the flow and take it slow is dan ook aardig van toepassing op reizen in Laos.

Rijstvelden in Laos
Rijstvelden bij Vang Vieng

#8 Het is betaalbaar

Laos is een populaire bestemming onder backpackers. Dat is niet heel gek, want het is een van de goedkopere landen in Zuidoost-Azië. Je kunt hier voor weinig geld veel zien.

Dat betekent niet dat je hier alleen maar budget accommodatie en crappy vervoer vindt. Reizigers met een groter budget kunnen genieten van prachtige hotels aan het water en eten in fancy restaurants.

Nong Khiaw
Nhong Khiaw, een bekende budget bestemming

#9 Het is makkelijk te combineren

Een van de grote voordelen van Laos is dat je het makkelijk kun combineren met Vietnam, Cambodja en Thailand. Je kunt ontzettend makkelijk de grens oversteken tussen de landen. Wij hebben een overzicht gemaakt met grensovergangen in Laos.

Een maand in Laos is voor de meeste reizigers genoeg, dus als je langer dan een maand de tijd hebt kun je je reis makkelijk uitbreiden met een van de andere omliggende landen. Genoeg te zien!

Huay Xai
Prima uitzicht in Huay Xai

#10 De watervallen

Watervallen, watervallen en nog eens watervallen. Als jij gek bent op watervallen is Laos een bestemming voor jou. Je vindt hier veel watervallen. Sommige toeristisch, sommige off the beaten track.

De regio rondom het Bolaven Plateau herbergt de mooiste watervallen. De Tad Fane waterval is de bekendste (en een van de grootste). Een andere, bekende waterval is de Kuang Si Falls in de buurt van Luang Prabang.

 

Redenen om Laos te bezoeken
Kuang Si Falls

    Meer lezen over 10 redenen om Laos te bezoeken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven