Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Eten en drinken Laos

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Doordat er veel met kruiden wordt gewerkt is het eten Laos bijzonder gevarieerd. De Laotiaanse vertoont veel overeenkomsten met die van Thailand. Het basisgerecht is uiteraard rijst, en dan met name kleefrijst, ook wel Khao Niaw genoemd. Het bekendste gerecht is Lap; een traditionele Laotiaans gerecht met vlees of vis, limoensap en pepertjes.

Eten Laos

De mensen in Laos eten met hun handen en niet met stokjes of bestek. Als er al bestek aanwezig is zal dat voornamelijk een lepel of vork zijn. Stokjes worden alleen gebruikt bij bijvoorbeeld noodlesoep. De Laotiaanse keuken is te vergelijken met die van de Thaise. De Laotianen eten niet zo veel buiten de deur eten en doordat het land wat minder ontwikkeld is dan Thailand heeft het veel invloeden uit Thailand. Om het eten Laos gevarieerder te maken voegen ze vaak kip, eend, varken, rund of vis toe. Dit wordt vaak van meer smaak voorzien door verschillende kruiden.

Een bekend gerecht in Laos is Lap. Dit is fijngehakt vlees of vis samengevoegd met kruiden als koriander, limoensap of mint. Het eten Laos is naast rijst gebaseerd op vis, groente, vlees en fruit. Mocht het bovenstaande niet jou voorkeur hebben is er overal in Laos noodlesoep verkrijgbaar.

Lokaal eten Laos

Wij adviseren om, net als in andere Aziatische landen, de echte traditionele gerechten te proberen. Als je goedkoop wilt eten kan je het beste wat eten op de markten en de kleinere restaurantjes. Een leuke markt is bijvoorbeeld de Talat Sao, de ochtend markt. Die gek genoeg de hele dag open is. Hier vindt je een breed scala aan eten.

Hoewel het eten Laos een bijzondere ervaring is willen we wel ergens voor waarschuwen. Laos is gemiddeld gezien nog iets armer dan bijvoorbeeld Cambodja. Er is hier niet overal stroom aanwezig en de kans op voedselvergiftiging is hierdoor iets groter. Laat je hier echter niet door afschrikken, dit is slechts een advies!

Drinken Laos

Net als veel andere Aziatische landen is thee hetgeen wat het meest gedronken wordt. Naast thee zijn frisdraken gelukkig in overvloed verkrijgbaar. Zeker in de hete maanden is dat geen overbodige luxe. Daarnaast kan je op elke hoek van de straat wel een verse vruchtensap krijgen. Mocht je een biertje willen kom je vooral uit bij Lao Beer, een prima biertje! Kraanwater is overigens niet drinkbaar!

Meer lezen over Laos?

0 comments

  1. Anoniem

    Visitor Rating: 3 Stars

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

We need you!

Sinds Corona is er wereldwijd een veel veranderd. Ondanks dat we ons uiterste best doen, is onze informatie niet overal up-to-date.

Zie jij een foutje, of heb je recente informatie voor ons? Dan zouden we het supertof vinden als je ons een berichtje stuurt.

Dan zorgen wij dat het z.s.m. online komt.

CONTACT!