Reisinformatie Japan

Japan, het land van de rijzende zon, de Samurai, de heerlijke sushi, sake en de bekende sumoworstelaars. Iedereen in de wereld lijkt wel wat te kennen van dit land. Maar zodra je land is het net alsof je op een andere planeet terecht komt. Bereid je voor op een reis je die nooit meer vergeet in een veelzijdig land waar moderne steden worden afgewisseld door rustige, traditionele dorpjes! Waar eeuwenoude tradities stand houden, maar waar technologie hoog in het vaandel staat.

TIP  bij CheapTickets.nl boek je voor €499 een retourtje Amsterdam – Tokyo

Reistips voor Japan

Daarnaast maakt de vriendelijke en open bevolking jouw reis door Japan er één om nooit te vergeten! Wat veel mensen niet weten is dat het land bestaat uit maar liefst 6.852 eilanden. En hoewel de meeste mensen Japan kennen vanwege de unieke en indrukwekkende cultuur, de natuur in Japan is net zo indrukwekkend. Het land heeft schitterende highlights die iedere reiziger weet te boeien. Wil je goed voorbereid op weg?! Lees dan hier onze reisinformatie Japan!

Kies voor backpacken in Japan

Backpacken in Japan. Dat zal niet bij iedereen boven aan het lijstje staan. Toch is het een heel mooie en geschikt lan om in te backpacken. Het is alleen iets duurder dan Zuidoost-Azië. Gelukkig investeert de overheid de laatste jaren veel in toerisme. Zo zijn prijzen voor vliegtickets en bezienswaardigheden verlaagd. Gelukkig maar, want Japan heeft veel meer te bieden dan mensen denken.

Japan blinkt uit in een unieke cultuur. En in combinatie met de sprookjesachtig mooie natuur word je backpackreis in Japan een waar avontuur in Japan. Toch zie je nog weinig backpackers in Japan. De afgelegen ligging van het land in combinatie met de hogere prijzen houden backpackers nog op afstand.

Mooie stranden

Japan staat er niet meteen bekend om, maar wist je dat ze in Japan veel mooie stranden hebben? Het kost je wat moeite om er te komen, maar als je er eenmaal bent ben je die lange reis snel vergeten. Bekijk ze hier!

een bootje op het meer van Mount Fuji
Mount Fuji, de heilige berg

Wat is de beste reistijd voor Japan

Een van de beste reistips voor Japan: check het weer! Qua weer kun je Japan het beste bezoeken in april, mei of augustus. Dan is het namelijk het warmst en in de maanden maart en april heb je ook nog eens de herfst wanneer de bekende kersenbloesems die uitbloeien. Ook wel sakura genoemd. Alle Japanners zijn dan in de ban van de hanami, het bloemen kijken.

Er zijn dan niet alleen veel Japanners op de been maar ook veel toeristen. Het is in deze maanden niet het warmst. Het tussenseizoen zijn de maanden juni en juli en september tot en met december.

Meer informatie over dit het weer van Japan vind je op de pagina beste reistijd Japan

Beste reistijd Japan

Wat kost reizen in Japan

Een budget is altijd persoonlijk. Waar de een wil slapen in dorms voor €15 per nacht, slaapt de ander graag in luxe resorts waar je minimaal €300 per nacht betaald. Hetzelfde geldt voor eten. Japan is een stuk duurder dan Zuidoost-Azië en als je een normaal budget aan houdt, ben je al snel zo’n €60 per dag, per persoon kwijt in Japan.

Van dat geld kunt je overnachten in een hostel, je eigen eten maken, van A naar B te reizen en een highlight bezoeken.

Als je meer wilt weten over het budget kun je kijken op de pagina budget Japan.

Kyoto
Kyoto, een van de mooiste plekken in Japan

Regel je visum voor Japan

Alle Nederlanders en Belgen hebben geen visum nodig voor een verblijf in Japan. De meeste reizigers komen aan in Tokyo waar je een 90 dagen-visum krijgt, mits onderstaande in orde is;

  • een paspoort dat geldig is gedurende het verblijf;
  • een retourticket of een ticket naar de volgende bestemming;
  • in het bezig zijn van vereiste documenten voor de eerstvolgende bestemming;
  • in het bezit zijn van documenten die het doel van de reis aantonen.

Meer informatie vind je op de pagina Visum Japan.

Geniet van het eten en drink n in Japan

Als je het hebt over reistips voor Japan, mag het eten niet ontbreken. Japan is het eten heel erg belangrijk. En dan niet eens zozeer het eten zelf, maar de hele happening er omheen en hoe het eten gepresenteerd wordt. Zelfs thuis maken de Japanners er altijd een feestje van. Ze zeggen ook niet voor niets dat de Chinees met de tong eet en de Japanner met de ogen.

Hete eten in Japan is vooral gebaseerd op rijst en vis. Dit is geen gebrek aan creativiteit, maar omdat er heel lang geen vlees is gegeten in Japan. Slachten van dieren deed men namelijk niet vroeger.

In plaats hier van at men vooral rijst en veel vis zoals tonijn, kabeljauw, forel, krab, makreel, inktvis, oester, zalm, zeebaars, tong, pijlinktvis en garnaal.

Vakantie Japan
Life in Japan

Reis met openbaar vervoer in Japan

Met het openbaar vervoer door heel Japan reizen is een ervaring als geen ander. Er zijn zoveel verschillende manieren om van plek naar plek te komen dat de opties eindeloos lijken! Of je nu op zoek bent naar een hogesnelheidstrein, een schilderachtige tocht met de veerboot of een gezellige stadsbus, het kan.

Door je route van tevoren te plannen, kun je gemakkelijker reizen en gebruikmaken van het goede openbaar vervoer. Er zijn namelijk maar weinig landen waar het vervoer zo efficiënt en op tijd rijdt als in Japan. In Japan kun je overal mee reizen. De trein, bus, het vliegtuig, minivans, de boot of de metro.

Het is allemaal mogelijk. Een van de beste reistips voor Japan is gebruikmaken van de shinkansen trein. Dat moet je een keer ervaren hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven