Backpacken Japan

Japan, het land van de reizende zon, de Samurai, de heerlijke sushi, sake en de bekende sumoworstelaars. Iedereen in de wereld lijkt wel wat te kennen van dit land. Maar zodra je land is het net alsof je op een andere planeet terecht komt.

Backpacken in Japan zal een reis zijn die je niet snel vergeet. Het land waar eeuwenoude tradities stand houden maar waar technologie zich sneller dan het licht ontwikkeld. Daarnaast maakt de vriendelijke en open bevolking jouw reis door Japan  er één om nooit te vergeten.

Het backpacken in Japan biedt je de vrijheid om dit unieke land geheel op je eigen manier te ontdekken!

Backpacken in Japan

Japan zal bij de meeste niet op het lijstje staan als backpackland. Het land is vrij duur in vergelijking met andere landen in Azië. Gelukkig is de overheid de laatste jaren hard bezig met een charmeoffensief en zijn prijzen voor vliegtickets en bezienswaardigheden verlaagd.

Japan is duurder dan andere landen in Azië

En dat is maar goed want Japan is een schitterend land. De cultuur is uniek en indrukwekkend, de natuur is sprookjesachtig mooi in zowel de zomer, herfst als winter en de Japanners maken je avontuur in Japan tot een absoluut hoogtepunt.

Toch zie je nog weinig backpackers in Japan. De afgelegen ligging van het land in combinatie met de hogere prijzen houden backpackers nog op afstand.

Geschikt

Is Japan dan niet geschikt om te backpacken? In tegendeel zelfs! Als je de tijd hebt en de moeite neemt om via Japan te vliegen zal je zien dat je terecht komt in een compleet andere wereld. Het openbaar vervoer is super efficiënt waardoor je snel en makkelijk in elke uithoek komt, de inwoners zijn ongekend behulpzaam en gastvrij en het land zelf is mooier dan je ooit had durven dromen.

Backpacken in Japan wordt steeds populairder en dat is goed want het land is te mooi om overgeslagen te worden. Het feit dat niet heel veel backpackers en reiziger het land aan doen zorgt juist voor een unieke ervaring.

Reisgids Japan

Weet je al dat je naar Japan wil, maar weet je nog niet welke route je wil volgen? Check dan onze reisgids voor Japan vol met super handige tips en routes.

Vakantie Japan

Ties in Kyoto

Overnachten Japan

Het leven in Japan is duurder dan in andere landen in Azië. Het overnachten in Japan kan in alle soorten en maten. Als je gaat backpacken zal je hoogstwaarschijnlijk in hostels slapen. De prijzen voor een hotel kamer kunnen variëren van €60 tot €100 voor een privé kamer per nacht afhankelijk van je wensen.

Je kan ook in dorms slapen voor €20-€30 per nacht. In Japan is het wel altijd zo dat mannen en vrouwen gescheiden slapen in dorms.

TIP ♥ – Het is aan te raden om, zeker in het hoogseizoen, accommodatie van te voren vast te leggen. Omdat veel Japanners zelf ook op reis zijn gaan kamers erg hard. Wat er overblijft zijn de duurdere kamers.

Highlight Japan

Japan heeft ontelbaar veel indrukwekkende highlights. Bij de Koyasan tempel vind je monniken, bij de Yaeyama eilanden verbaas je jezelf over de tropische stranden, Tokyo is een bizarre mix van cultuur en techniek en Mount Fuji is één van de bekendste bergen in heel Azië.

Dit is nog maar een klein deel van alle highlights van het land. Japan heet zo veel highlights dat het bijna niet te combineren is in één reis. Wij hebben daarom vier mooi highlights Japan naast elkaar gezet.

Tokyo

Een bezoek aan Tokyo is als het drinken van drie Redbulls. Tokyo bruist van de energie! Het leven gaat hier 24/7 door en alles waarvan jij denkt dat het nieuw is, is in Tokyo achterhaald. Maar het heeft ook een traditionele en culturele waarde die niet meteen opvalt.

Okinawa

Ben je de drukte in de hypermoderne steden zat? Dan is Okinawa dé plek om tot rust te komen. Japan staat niet zozeer bekend om zijn tropische eilanden. Voor een strandvakantie gaan mensen eerder richting Indonesië, Thailand of Maleisië. Toch hoef je Japan niet te verlaten als je wil genieten van een heerlijk weekje aan het strand en snorkelen in turquoise water.

Mount Fuji

Mount Fuji is de meest gefotografeerde highlight van Japan. Deze vulkaan ligt op het eiland Hoshnu en is met 3.776 meter het hoogst gelegen punt van Japan. Mount Fuji is gelukkig een slapende vulkaan. Kans op uitbarsting is daarom erg gering tijdens je bezoek!

Koyasan Tempel

Koyasan, of Koya-san is een berg ten zuiden van Osaka. De berg is 995 meter hoog en huisvest één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Japan; het Koya-san kloostercomplex. Het Koya-san kloostercomplex is het ‘hoofdkwartier’ van het Shingon-boeddhisme, een belangrijke stroom binnen het Japanse boeddhisme.

Vliegtickets Japan

Het is jammer dat Japan niet bij Zuidoost Azië ligt want het zou makkelijk in een populaire backpack route passen. De afgelegen ligging heeft er wel toe geleid dat het een uniek land is gebleven. De vliegtickets Japan zijn hierdoor echter wel duurder.

In het hoogseizoen betaal je zomaar €950 voor een retourtje Tokyo. Als je echter buiten het seizoen vliegt en ver van te voren je vliegticket Japan boekt kan je ook voor minder dan €400 vliegen. Prijzen variëren enorm.

TIP ♥ – lees onze tips over het boeken van goedkope vliegtickets Japan.

Beste reistijd Japan

Net als Europa kan je in Japan vier verschillende seizoenen onderscheiden. Eind maart begint het land uit de winter te ontwaken. De mooiste periode is dan ook de lente en herfst. In deze periode bloeien de bekende sakura (kersenbloesems). Heel Japan en inwoners zijn dan in de van ‘hanami’, ook wel bloemen kijken.

De mooiste periode is de lente en herfst

Het land is dan in de ban van dit prachtige fenomeen van moeder natuur. Persoonlijk vinden wij dit de mooiste periode, ook al is het in deze periode niet het warmst. Dit maakt het reizen echter wel prettiger aangezien de temperaturen dan zeer aangenaam zijn. Kijk eens op onze pagina beste reistijd Japan voor meer informatie hierover.

Beste reistijd Japan

0 gedachten over “Backpacken Japan”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven