Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Visum Japan

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Naast het regelen van sommige inentingen is het belangrijk om je visum Japan te regelen. Gelukkig is dit voor Japan bijzonder eenvoudig. Als je voor vakantie of rondreis komt en niet langer dan 90 dagen in het land blijft, kan je zonder visum het land in. Nederlanders en Belgen krijgen namelijk bij aankomst in Japan gratis een toeristenvisum voor 90 dagen.

Alle Nederlanders en Belgen kunnen zonder visum 90 dagen in Japan blijven

Visum Japan

Voor je verblijf in Japan heb je geen visum nodig. Bij aankomst, wat meestal in Tokyo zal zijn, krijg je een altijd een 90-dagen visum. Je hoeft dus niks te betalen of te regelen. Het enige wat je hoeft te doen is onderstaande punten in orde hebben;

 • een paspoort dat geldig is gedurende het verblijf;
 • een retourticket of een ticket naar de volgende bestemming;
 • in het bezig zijn van vereiste documenten voor de eerstvolgende bestemming;
 • in het bezit zijn van documenten die het doel van de reis aantonen.
uitzicht op Mount Fuj

Wat zijn de kosten

Aan je visum voor Japan zijn dus geen kosten verbonden! Let er wel op dat dit alleen voor vakantie, zaken, doorreis of kort familiebezoek is. Mocht je een ander doel hebben voor je reis naar Japan zoals werk, studie, sport, of als kunstenaars of artiesten heb je wel een visum nodig.

TIP ♥ – meer informatie hierover kan je vinden bij de Japanse Ambassade in Den Haag.

Visum langer verblijf Japan

Voor een reis heb je normaal gesproken dus geen visum nodig. Je kunt tot maximaal 90 dagen in Japan blijven als Nederland of Belg zonder dat je daar een visum voor nodig hebt. Als je langer wil blijven dan die 90 dagen, bijvoorbeeld voor een stage in Japan, studie of werk, dan heb je wel een visum nodig. Afhankelijk van wat je gaat doen en hoe lang je wil blijven kan je verschillende visa aanvragen. Je hebt keus uit de volgende soorten visa:

 • highly skilled visa;
 • Working visa;
 • General visa (studenten);
 • Specified visa;
 • Diplomatic visa;
 • Official visa;

Voor meer informatie over deze soorten visa kan je terecht op de website van het Japanse ministerie van buitenlandse zaken.

Meer lezen over Japan?

0 comments

 1. Anoniem

  Visitor Rating: 4 Stars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU