Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Vakantie Japan

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Een vakantie in Japan is sinds kort ook steeds populairdere aan het worden. Logisch. Japan, het land van de reizende zon, de Samurai, de heerlijke sushi, sake en de bekende sumoworstelaars. Iedereen in de wereld lijkt wel wat te kennen van dit land. Maar zodra je landt is het net alsof je op een andere planeet terecht komt.

Bereid je voor op een reis je die nooit meer vergeet in een veelzijdig land waar moderne steden worden afgewisseld door rustige, traditionele dorpjes! Er zijn verschillende reizen te boeken naar Japan. Bekijk onze tips voor het boeken van een mooie vakantie Japan.

5 Tips voor een vakantie Japan

Japan ligt niet echt in de buurt van andere landen in Azië. Hierdoor is het lastig te combineren met andere landen in Azië. Er zijn gelukkig professionele reisbureaus die indrukwekkende vakanties of rondreizen naar Japan organiseren.

Tijdens een vakantie Japan zie je veel van het land. Van de unieke cultuur tot de indrukwekkende natuur en de vriendelijke mensen.

Als je zelf niet de tijd en zin hebt om dit te regelen, kan een je een vakantie Japan boeken. Met een georganiseerde reis hoef je zelf namelijk niks te regelen. Vergelijk ze goed en bekijk welke het beste bij jouw wensen past.

Waarom een vakantie in Japan?

Ondanks dat je Japan misschien niet direct associeert als vakantieland is het prima te doen. De belangrijkste reden dat veel mensen op vakantie gaan naar Japan is vanwege de prachtige cultuur. De oude cultuur die je op sommige plekken in het land nog dagelijks tegenkomt en de geschiedenis zijn boeiende onderwerpen.

De vakanties naar Japan boek je makkelijk bij één van de gespecialiseerde reisbureaus. Je kunt in Japan ook zelf op vakantie. Een ticket is snel geboekt en het vervoer is goed geregeld. 

vakantie Japan

Tip 1  boek op het juiste moment een vakantie Japan

Het is nooit helemaal duidelijk wanneer je nu een vakantie moet boeken. De een zegt zo ver mogelijk van tevoren, terwijl de ander weer roept dat je moet wachten tot het laatste moment. De waarheid zal ergens in het midden liggen.

Over het algemeen is het beter om een vakantie Japan vroeg te boeken dan te wachten op goedkope last minutes.

Het is niet altijd zo dat prijzen vlak voor vertrek zakken. Sterker nog, de prijzen worden vaak alleen maar duurder. Daarnaast heb je vaak vroegboekkorting als je van tevoren boekt. En als je een vakantie aan het plannen bent, weet je vaak ook al ver van tevoren wanneer je weg wil.

Daarnaast zijn de prijzen voor vakanties Japan vaak hetzelfde, ongeacht het moment dat je boekt. Last minutes gelden vaker voor vakanties naar landen als Spanje en Portugal. Niet voor Japan.

TIP ♥ – je zoekgeschiedenis op internet heeft geen invloed op de prijs van vakanties (of vliegtickets).

Tip 2  Vermijd het hoogseizoen

Een vakantie Japan in het hoogseizoen is altijd duurder dan in het laag of tussenseizoen. Dat heeft te maken met vraag en aanbod. In het hoogseizoen willen er meer mensen naar Japan dan in een tussenseizoen.

Nu is dat in Japan nog best lastig omdat het hoogseizoen in Japan niet zozeer het beste weer heeft.

Het hoogseizoen in Japan zijn de maanden april, mei en augustus. Dit heeft te maken met Golden Week (begin mei), O-Bon (midden augustus) en Nieuw Jaar.  Dan gaan de prijzen hard omhoog. Niet alleen voor vakanties, ook in Japan zelf.

Daarnaast heb je van eind maart tot begin april de kersenbloesems die bloeien. Daarnaast zijn ‘onze’ vakantiemaanden extra duur.

TIP ♥ – prijzen voor een vakantie Japan in juni, juli en augustus zijn het duurst.

Tip 3  Boek een rondreis

Je kunt zelf een vakantie Japan samenstellen, zelf je ticket boeken en zelf je accommodatie regelen. Dat kan goedkoper zijn, maar zeker in Japan is dat best veel werk. Op de bonnefooi door Japan reizen is sowieso niet goedkoper.

Wij spreken uit eigen ervaring. Veel Japanners gaan op vakantie in eigen land waardoor weekenden extreem druk en duur kunnen zijn als je niet van tevoren reserveert.

Een rondreis lijkt op het eerste gezicht duurder, maar dat is niet altijd zo. Vaak worden bij georganiseerde vakanties de tours, tickets en accommodaties vooraf met korting ingekocht. Daarnaast zijn rondreizen op maat te laten maken door

Reisorganisaties met veel ervaring in Japan. Dit maakt van jouw reis een unieke ervaring.

 

Ties op Vakantie in JapanDe bekende poorten bij Fushimi Inari in Kyoto

Tip 4  Denk na over je annuleringsverzekering

Dat klinkt wat gek, en we bedoelen het ook niet zo zwart/wit. Toch kan het lonen om goed na te denken over het wel of niet afsluiten van een annuleringsverzekering. We hebben het hier NIET over een reisverzekering, deze moet je altijd afsluiten.

Aan het einden van het boekingsproces krijg je soms de keuze of je wel of geen annuleringsverzekering wil hebben bij je reis. Bedenk voor jezelf goed of je dit wil. Hoe duurder je vakantie is, hoe duurder de annuleringsverzekering wordt. Voor een vakantie Japan kan het handig zijn, maar hoe groot is de kans dat je echt niet gaat?

Tip 5  Bepaal goed wat je wil

Japan is een gigantisch land en een van de meest veelzijdige landen ter wereld. Er is op zo’n kleine ruimte heel veel te zien. Het land biedt schitterende natuur, energieke steden, indrukwekkende cultuur en heerlijk eten. En dan hebben we het nog niet eens over de Japanners zelf gehad.

Niet elke georganiseerde vakantie is hetzelfde. De een is veelal gericht op mooie tempels, de ander richt zich juist weer op mooie natuut terwijl je met de ander misschien weer de mooiste eilanden bezoekt. Bedenk je van tevoren daarom goed wat je wil zien tijdens je reis. Vaak zijn de ‘Best Of…‘ vakanties het meest veelzijdig. Tijdens deze vakanties zie je het meeste van het land en combineren ze de beste highlights.

TIP ♥ – sommige organisaties organiseren informatiedagen over landen of werelddelen. Het kan geen kwaad om daar alvast wat info in te winnen.

vakantie Amami Oshima

5 vragen over het reizen in Japan

Om je vakantie zo goed en prettig mogelijk te houden is een goede voorbereiding volgens ons belangrijk. Met onze Reisgids Japan proberen we mensen in een korte en overzichtelijk reisgids zoveel mogelijk informatie te geven waarvan wij denken dat het belangrijk is om te weten.

Hieronder hebben we nog 5 vragen voor je uitgeschreven die we vaak van mensen krijgen. Inclusief onze antwoorden.

1. Wat moet ik absoluut zien in Japan?

Er is zoveel dat het lastig is om een kort lijstje neer te schrijven. De traditie van het land is iets waar van wij vinden dat je het absoluut meegemaakt / gezien moet hebben. Je vindt het in Kyoto (zoals de wereldberoemde Geisha), maar zeker ook in de rest van het land als je goed kijkt. S

laap bijvoorbeeld eens in een ryokan ipv een hotel.

Natuurlijk mag ook Tokyo ook niet op je lijstje ontbreken. Veel mensen ontkomen er ook niet aan, omdat de vlucht hier land. Je kunt er heerlijke sushi eten, geniet in het Yoyogi park, verwonder jezelf bij het Shibuya kruispunt (drukste kruispunt ter wereld), beklim Mount Fuji of bezoek het Imperial Palace.

TIP ♥ – lees op onze Tokyo pagina wat je nog meer kunt doen in deze geweldige stad.

Als laatste zouden we Kamikochi aanraden. De natuur hier is schitterend. De groene valleien, de kabellende beekjes in combinatie met het spectaculaire berglandschap is verbluffend. Als of je in de zwitserse alpen terecht ben gekomen. De regio van Kamikochi staat niet alleen bekend vanwege de schitterende natuur, ook vanwege de hotsprings die je hier hebt.

Lees hier meer over Kamikochi!

2. Is een vakantie in Japan duur?

Die vraag is voor iedereen anders natuurlijk. Maar ons antwoord zou zijn “nee”. Het hoeft absoluut niet duur te zijn. De kosten van Japan zijn vergelijkbaar met de kosten hier in Nederland of België.

Het is dus maar net hoe gek je het zelf wil maken.

Er zijn backpackers die er voor €40 euro per dag rond kunnen komen. Dat is bijna vergelijkbaar met “goedkope” landen als Indonesië. Alleen als je een Japan Rail pass nodig hebt voor 3 weken, slaapt in 4 of 5 sterren hotels en elke dag 3x uit eten gaat in dure restaurants.  Ja dan kan Japan best duur zijn.

Je zou i.p.v. de Japan Rail pass ook een camper kunnen huren. Dat scheelt in de kosten want je kunt er ook in slapen. Het kamperen in Japan is daarnaast nog goed geregeld ook, er zijn veel plaatsen waar je gratis kan overnachten.

Haal je eten in de supermarkt en maak je daar mee zelf je ontbijt en lunch scheelt dat natuurlijk ook in de kosten.

Camper huren in Japan

3. Hebben ze ook westers eten in Japan?

Ja zeker! Je vindt er alle gerechten die je maar bedenken kan. Natuurlijk is de Japanse keuken (Sushi) er erg goed en veel te vinden. Maar vrees niet als je niet zo van Sushi houdt. Japanners houden zelf ook heel er van lekker eten.

Je kunt er dus allerlei soorten  gerechten vinden, van westers tot Chinees, Japans of Indisch. Maar net wat jij lekker vindt.

4. Ik ben al in China geweest. Is Japan dan nog interessant?

YES. Absoluut. China en Japan zijn twee compleet verschillende werelden. Hoewel beide landen traditie en cultuur heel hoog in het vaandel hebben staan, lijken de landen totaal niet op elkaar. In Japan hechten mensen heel veel waarde aan beleefdheid, waar Chinezen in onze ogen wat onbeleefd kunnen overkomen.

In Japan lopen treinen tot op de milliseconde nauwkeurig waar het in China voor kan komen dat treinen uren vertraging hebben. En zo kunnen we nog wel even doorgaan over de verschillen :).

5. Spreken ze goed Engels in Japan?

Buiten Tokyo niet echt. En zelfs in Tokyo kan het soms lastig zijn om te communiceren. Gelukkig leert de jonge generatie Japanners steeds beter Engels. Maar laat je vooral niet afschrikken door een eventuele taal barrière.

Ten eerste zijn de Japanners ongekend vriendelijk en behulpzaam. Ze zullen altijd bereid zijn je te helpen ondanks de taal barrière. Ten tweede zijn er tegenwoordig super handige apps als Google translate die je een zin laten intypen en het ter plekke voor je vertalen.

TIP ♥ – Op zoek naar een leuke route inclusief super veel tips voor japan? Lees dan het blog over onze route door Japan.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

We need you!

Wij houden van reizen, maar niet van schreeuwerige websites. Reis-Expert is een onafhankelijk platform en dat houden we graag zo.

Het up-to-date houden kost echter wel veel tijd. Gebruik jij graag onze website en wil je deze gratis en advertentievrij houden? 

KOOP EEN PRODUCT!

of

DONEER!
Dan houden wij Reis-Expert gratis en advertentievrij!