Hoofdmenu

Bijgewerkt op 24 maart, 2020

Mendoza wordt ook wel Ciudad de Mendoza genoemd. Het is een stad in het westen van Argentinië en heeft iets meer dan 111.000 inwoners. Het is niet erg groot, maar wordt wel veel bezocht door toeristen. Dit komt voornamelijk omdat er vele wijnboerderijen in de omgeving van de stad liggen. Hier je heerlijke wijnen kunt proeven. 

Waarom moet je naar Mendoza

Je moet natuurlijk niks, maar Mendoza is erg belangrijk voor de wijnproductie van Argentinië. Maar liefst 80 procent van de Argentijnse wijnproductie komt uit deze streek. Op deze manier vormt Mendoza een grote bijdrage aan de economie van het hele land. Als je een groot liefhebber bent van wijn, dan mag je deze streek eigenlijk niet overslaan tijdens je reis.

TIP ♥ je kunt bij je accommodatie verschillende tours boeken naar wijnvelden. Een low-budget tour kost je 120 peso, zo’n €7.

Je kunt er niet alleen heerlijke wijnen proeven, maar ook traditionele wijnboerderijen (bodega’s) bezoeken. Hier kun je bijvoorbeeld een rondleiding doen, maar ook deelnemen aan wijnproeverijen met heerlijk traditioneel eten.

mendoza

Bezienswaardigheden Mendoza

De meeste mensen die Mendoza bezoeken gaan in ieder geval naar één bodega of wijnboerderij. Hier kun je niet alleen wijn proeven, maar ook een rondleiding krijgen en een lekker hapje eten. Op 20 kilometer afstand van Mendoza liggen enkele beroemde wijnhuizen, waaronder La Colina de Oro en Bodega La Rural. Een aanrader om te bezoeken, zeker als je een liefhebber bent van wijn.

TIP ♥ begin maart heb je het Fiesta Nacional de la Vendimia. Een festival speciaal voor de oogst van wijn.

Verder kun je ook een bezoek brengen aan Park Sierre de las Quijadas, een nationaal park dat ten oosten van Mendoza ligt. Dit park is voornamelijk bekend geworden door de reusachtige rode zandstenen ravijnen die je er vindt. Deze kun je bewonderen vanuit de diverse uitkijkpunten in het park. Tot slot raden wij je zeker aan om een bezoek te brengen aan park San Martin. Hier geniet je niet alleen van de prachtige natuur, maar ook zeker van de rust.

mendoza

Geschiedenis Mendoza

De stad werd in het jaar 1561 gesticht door Pedro del Castillo. Hij vernoemde de stad naar de gouverneur van Chili, namelijk Don Garcia Hurtado de Mendoza. Na het stichten van de stad, werd het lange tijd bewoond door de Huarpe en de Puelche stammen. De stad werd steeds groter, tot een verwoestende aardbeving in 1861 duizenden mensen doodde en vele gebouwen deed neerstorten. Hierna moest de stad weer langzaam opgebouwd worden.

Aan het einde van de negentiende eeuw kreeg de stad een spoorwegverbinding met Buenos Aires. Dit maakte een einde aan de eerder vrij geïsoleerde ligging van de stad. De reistijd naar Buenos Aires werd op deze manier verkort werd naar enkele dagen in plaats van enkele maanden.

Fiets

Door de fiets te nemen naar een bodega bij Mendoza, kun je echt van de natuur in de omgeving genieten. Je kunt ook met de bus naar een wijnboerderij gaan of een taxi nemen, maar dan krijg je toch minder mee van de mooie omgeving en dit is zonde.

Beste reistijd

De beste reistijd om naar Mendoza te gaan, is in de Nederlandse zomer. Het is dan wel koeler in het gebied, maar het is wel droger dan in de Nederlandse winter. Ga je in de Nederlandse winter naar Mendoza, dan is het vrij heet, benauwd en vooral erg nat. Omdat dit je reis echt kan verpesten (en zeker als je veel van de natuur wil zien), is het over het algemeen beter om in de Nederlandse zomer te gaan.

Hoe kom je er?

Mendoza ligt in het oosten van Argentinië en kan bereikt worden met het vliegtuig of met de bus. Als je direct vanuit Buenos Aires vliegt ben je vrij veel geld kwijt voor je reis. Wel doe je er in dit geval slechts twee uur over om in de stad te komen.

Bus

Wil je wat goedkoper uit zijn en vind je het niet erg om langer te reizen, dan kun je ook de bus nemen. Dit duurt langer en is minder comfortabel, maar wel veel goedkoper en dus zeker een aanrader voor de reizigers met een budget.

Locatie Mendoza

Wat wij vinden:
  • Reis-Expert
4.6

Samenvatting

Mendoza wordt ook wel Ciudad de Mendoza genoemd. Het is een stad in het westen van Argentinië en heeft iets meer dan 111.000 inwoners. Het is niet erg groot, maar wordt wel veel bezocht door toeristen. Dit komt voornamelijk omdat er vele wijnboerderijen in de omgeving van de stad liggen. Hier je heerlijke wijnen kunt proeven.

Meer lezen over Argentinië?

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU