Quebrada de Humahuaca

De Quebrada de Humahuaca is een bizar, levendig landschap. Kurkdroog maar gespleten door rivieren. Het spectaculaire landschap biedt een spectrum van kleuren en lijkt bijna onrealistisch. Het landschap verandert voortdurend, van een haast witte omgeving tot dieprode rotsformaties. In 2003 werd de vallei om deze reden aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO toegevoegd.

De Quebrada vallei

Quebrada de Humahuaca is een prachtige vallei die niet alleen bijzonder is door de mooie natuur in het gebied, maar ook door de sporen van prehistorische jachtgemeenschappen.

Deze kun je nog altijd in het gebied zien. Het gaat om sporen van het Incarijk, maar ook om sporen van de onafhankelijkheidsstrijd in de negentiende en twintigste eeuw.

Quebrada de Humahuaca wordt ook wel de Argentijnse Grand Canyon genoemd en dit is niet voor niets. Vanuit de stad Salta kun je tours boeken naar deze bijzondere plek.

Quebrada de Humahuaca
Quebrada de Humahuaca 

Wat is er te zien?

De belangrijkste bezienswaardigheid van Quebrada de Humahuaca is eigenlijk de vallei zelf. Net zoals je de Grand Canyon bezoekt om dit natuurverschijnsel te zien, doe je dit bij Quebrada de Humahuaca ook om de omgeving zelf.

Wil je niet alleen genieten van de vallei zelf, maar ook kennis maken met de dieren die hier wonen? Stop dan af en toe eens met je wandeltocht om echt goed om je heen te kijken.

Door goed om je heen te kijken, zie je vele bijzondere diersoorten die je anders misschien voorbij was gelopen.

Tilcara

Het pittoreske Tilcara is voor veel mensen de basis om Quebrada de Humahuaca te ontdekken. Het is een prachtig dorpje op zo’n 3 uur rijden van Salta. Lokale boeren doen hier hun werk zoals ze al jaren doen. Het is een oase van rust.

Er zijn tal van boutique hotels en hostels waar je kunt overnachten. Zeker de moeite waard als je wat langer in Quebrada wil blijven.

Het stadje zelf is niet heel bijzonder. Je vindt er een oude kerk en in de buurt vind je nog Pukara de Tilcara, een oude ruïne.

Tilcara
Tilcara 

Hoe kom je er?

De meeste mensen bezoeken Quebrada de Humahuaca door naar Salta te reizen. Salta heeft namelijk een luchthaven en een gunstige ligging.

Van Salta kun je met de bus naar Tilcara nemen. Daar doe je ongeveer 6 uur over. Als je een eigen auto hebt, kun je er zelf heen rijden.

Je kunt in Salta ook meerdaagse tours boeken met chauffeur die je naar  Quebrada de Humahuaca kunnen rijden.

TIP ♥ – naast het stad Tilcara kun je ook in Humahuaca overnachten

Quebrada de Cafayate
Quebrada de Cafayate

Beste reistijd

Je kunt het beste naar Quebrada de Humahuaca gaan in het voorjaar of in het najaar. De maanden september, oktober, april en mei zijn over het algemeen de beste maanden om het gebied te bezoeken.

Niet alleen omdat de temperatuur in deze maanden niet te hoog en niet te laag is, maar ook omdat het in deze maanden vrij droog is in Quebrada de Humahuaca.

Locatie

3 gedachten over “Quebrada de Humahuaca”

 1. Paulo Schreiber

  En waar kan je dan meerdaagse excursies boeken? Deze vraag zou ik eerder hebben gesteld maar nog geen reactie ontvangeb

  1. hi Paulo,

   Je hebt de vraag inderdaad 1 minuut eerder geplaatst, maar wij reageren niet altijd direct. Dat gaat helaas niet.

   Er zijn verschillende mogelijkheden om tours te boeken. Je kunt het online doen, even googlen en je vindt meerdere aanbieders, of ter plaatse.

   Happy Travels,
   Sjoerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven