Peninsula Valdes is een schiereiland waar je naar toe moet als je een groot liefhebber bent van (wilde) dieren. Op Peninsula Valdes kun je namelijk diverse excursies boeken om oog in oog te komen staan met de plaatselijke dieren, waaronder walvissen, zeeolifanten, pinguïns en orka’s.

Peninsula Valdes en Puerto Madryn

Peninsula Valdes is een schiereiland waar niet zo veel mensen wonen, maar waar je wel vele verschillende bijzondere dieren kunt spotten. Dieren die overigens zeer zeldzaam zijn. Het is niet voor niets dat deze regio UNESCO Werelderfgoed is.

Het staat bekend als een van de mooiste en belangrijkste natuurreservaten van Zuid-Amerika. Tussen juni en december is het een belangrijk broedgebied voor walvissen, iets waarvoor veel mensen komen.

Ties: “Hou er rekening mee dat je 850 Argentijnse peso entree moet betalen voor het gebied”.

Puerto Madryn

De stad Puerto Madryn is de beste optie om je reis naar de Peninsula Valdes te starten. Puerto Madryn ligt in het Argentijnse deel van Patagonië en is voor veel mensen het startpunt van hun reis door dit adembenemende gebied.

Peninsula Valdes
Peninsula Valdes

Wat is er te doen in Peninsula Valdes?

De belangrijkste bezienswaardigheden in Peninsula Valdes zijn de vele dieren die je op en vanuit het schiereiland kunt bewonderen. Niet alleen op het land, maar ook in de zee rond het eiland leven vele bijzondere dieren.

Dit zijn de belangrijkste dingen om te doen in Peninsula Valdes.

#1 Ontdek de stad Puerto Madryn

Puerto Madryn is de toegangspoort tot Peninsula Valdes, evenals veel andere plekken in Patagonië. Hiervandaan kun je niet alleen deelnemen aan een excursie naar de grootste kolonie pinguïns in Zuid-Amerika, maar kun je ook een grote kolonie zeerobben zien.

Ook raden wij je aan om naar een van zoutmeren te gaan, waar nog altijd zout wordt gewonnen. Bij de zoutmeren vind je het laagste punt van Latijns-Amerika, een zoutmeer dat 35 meter onder het zeeniveau ligt.

De stad zelf is overigens niet heel spectaculair, maar groter dan mensen denken!

Puerto Madryn
Puerto Madryn

#2 Ga naar Puerto Piramides

Puerto Piramides is een stadje op een uur rijden van Puerto Madryn. Bij Puerto Piramides dien je de entree te betalen, omdat het beschermde natuurgebied hier begint.

Het plaatsje staat bekend om de Mirador Lobería, waar je zeehonden kunt spotten. Als je geluk hebt spot je ook walvissen in de baai, maar hiervoor kun je beter het water op gaan.

Je vindt hier ook accommodatie, dus als je niet in Puerto Madryn wil overnachten, kun je ook in Puerto Piramides overnachten.

peninsula valdes
Walvissen bij Puerto Madryn

#3 Bezoek Punta Delgada

Aan de oostkust van Peninsula Valdes, op een uur van Puerto Piramides, vind je Punta Delgada. In het begin denk je misschien: “Wat doe ik hier?”.

Er is hier namelijk helemaal niks, behalve een grote open vlakte. De reden dat je hier komt, is echter de kolonie zeeolifanten.

Samen met een gids kun je deze bijzondere dieren spotten.

#4 Maak een mini roadtrip

Als je de Peninsula Valdes zelf wil ontdekken, kun je zelf een roadtrip maken. Vanuit Puerto Madryn kun j een lus rijden. Je rijst eerst naar Punta Piramides en Punta Delgada.

Je vervolgt je weg naar het noordelijkste puntje van het schiereiland, waar je kunt lunchen bij Cafe Punta Norte. Vervolgens kun je weer terug naar Puerto Madryn.

Over deze route doe je ongeveer 8 uur en je kunt een auto huren in Puerto Madryn.

TIP ♥ – onderweg kom je nog langs Caleta Valdes Beach waar je zeeolifanten kunt spotten.

Caleta Valdes Beach
Caleta Valdes Beach, Peninsula Valdes

Hoe kom je er?

Puerto Madryn geeft een luchthaven, maar wel een kleine. De stad Trelew, op ongeveer 45 minuten rijden van Madryn, heeft een grotere (internationale) luchthaven; Almirante Marcos A. Zar Airport.

Vanuit Buenos Aires gaan er dagelijks vluchten naar Trelew. Reken op prijzen tussen de €80 en €150 voor een enkeltje.

Vanuit de stad Ushuaia kun je om de paar dagen naar Trelew vliegen.

Met de bus vanuit Trelew

Je kunt ook de bus nemen naar Trelew. Er rijden bussen van en naar Bariloche en Buenos Aires. Reken wel op lange reistijden. Een busreis vanuit Bariloche naar Trelew duurt al snel 12 uur.

Vanuit Buenos Aires doe je er 18 uur over.

peninsula valdes

Beste reistijd

De beste tijd om naar Peninsula Valdes te gaan, is in de maanden september tot en met november. Deze maanden vallen in de Argentijnse lente en dan broeden de vele diersoorten die in het gebied leven

Dit betekent dat de mannetjes om de vrouwtjes gaan vechten, de pinguïns aan land komen om hun eieren uit te broeden en de orka’s langs de kust komen om op zeehonden te jagen. Een periode die je moet vermijden, zijn de maanden april, mei en juni.

Zeeleven spotten

Wil je zeehonden, zeeleeuwen, zeeolifanten en verschillende vogelsoorten zien, dan maakt het niet zo veel uit wanneer je naar Peninsula Valdes gaat.

Deze diersoorten zijn namelijk het hele jaar door te zien op het schiereiland.

Locatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven