Formule 1 in Vietnam

De echte Formule 1 kenners zullen het ongetwijfeld al weten, maar het Formule 1 circus, met Max Verstappen in de gelederen, strijkt in 2020 voor het eerst neer in Vietnam. De verwachtingen zijn hoog voor dit nieuwe stratencircuit van de Formule 1. In deze blog vertellen we je alles over de Formule 1 in Vietnam én het leven in het land.

Formule 1 in Vietnam

Sinds Max Verstappen de punten aaneenrijgt is Nederland in de ban van Formule 1. Jarenlang was het een sport voor de echte kenners en fans, maar Nederlands nieuwe sportheld zorgt er persoonlijk voor dat er duizenden nieuwe fans bij zijn gekomen.

Wat is er nu leuker dan de Formule 1 in Vietnam te combineren met een reis door dit land?

Formule 1 in Vietnam

Je kunt Max Verstappen vanaf 2020 in Vietnam bewonderen

Waar en wanneer

Deze race wordt al een tijdje gepromoot, maar om je geheugen op te frissen hebben we de belangrijkste informatie over de race op een rij gezet.

 • Waar het Hanoi Motor Sport Circuit in Hanoi
 • Wanneer in het weekend van 3 tot 5 april 2020;

Wat kost het bezoeken van de race

Als je de Formule 1 in Vietnam wil bezoeken moet je rekening houden met kosten variërend van €30 tot €385 per ticket. Dan hebben we het alleen over de toegangskaarten tot de race. Daar komt je vliegticket naar Vietnam en je verblijf nog bij.

Niet goedkoop, maar Vietnam is een geweldig land. In combinatie met de Formule 1 is dat garantie voor een toffe reis! De prijzen voor een heel weekend (vrijdag t/m zondag);

 • General Admission €74,50
 • Turn 10.5 €166,04
 • Turn 7-8 €273,74
 • Turn 12 €273,74
 • Starting Grid €385,03
 • Turn 1 €385,03
 • Turn 2-3-4 €385,03

TIP ♥ – ondanks dat de exacte datum nog niet bekend is, kun je al tickets kopen. Deze zijn snel uitverkocht dus wees er snel bij! Dit is de officiële website waar je tickets kun kopen.

Het circuit van Hanoi

Formule 1 combineren met reizen in Vietnam

Als je de Formule 1 in Vietnam wil bezoeken is het wel zo gaaf om dit te combineren met een mooie reis door het land. Het voordeel is dat de race in de hoofdstad van het land wordt gereden; Hanoi. Dit is onze favoriete stad in Vietnam en we raden iedereen aan om hier een keer heen te gaan!

Natuurlijk is er veel meer te doen en te zien in Vietnam dan alleen de Formule 1 en Hanoi.

Rondom Hanoi vind je schitterende bezienswaardigheden. Denk aan het wereldberoemde Halong Bay, de rijstvelden van Sapa en Mu Cang Chai, de indrukwekkende natuur van Ninh Binh en het sfeervolle Hoi An. Met een twee of drie weekse rondreis kun je de volgende plekken bezoeken;

Je kunt in twee tot drie weken best een hoop zien. Daarnaast wordt het noorden van het land, waar de Formule 1 in Vietnam wordt georganiseerd, beschouwd als het mooiste deel van het land.

Met onze reisgids voor Vietnam ga je goed voorbereid op weg (inclusief 3 reisroutes)

Tips voor reizen in Vietnam

Voordat je naar Vietnam af reist is het handig om iets meer te weten over het land. Denk aan je visum, de kosten, wat ze er eten en hoe het vervoer is geregeld. Een aantal tips.

#1 Visum voor Vietnam

Alle Nederlanders en Belgen die naar Vietnam reizen zijn verplicht een visum Vietnam aan te vragen! Dit kun je online doen, bij de grens of alvast in Nederland.

Wij raden aan om je visum online te regelen. Dit gaat tegenwoordig makkelijk en snel en daarnaast voorkom je onaangename verassingen in het land van bestemming!

TIP ♥ – op onze pagina Visum voor Vietnam lees je alles over het aanvragen van een visum

#2 Wat kost reizen in Vietnam

In principe kan je voor €30-€35 een dag goed door komen. Dan hebben we het over; een overnachting in hostels (privé kamer), eten buiten de deur in normale restaurants, een bezienswaardigheid bezoeken en wat boodschappen.

Het kan uiteraard ook duurder als je wilt verblijven in duurdere hotels en vooral Westerse maaltijden eet. Het ligt er maar net aan wat jouw reisstijl is. Denk aan de volgende kosten:

 • Low budget backpackers   €30
 • Normaal budget  €40 tot €50
 • Luxe reiziger  €70+
Cruise in Halong Bay

Wie wil hier (Halong Bay) nou niet heen?

#3 Wat eten ze hier?

Vietnam staat bekend als één van de meest gevarieerde en hoogstaande keukens in Azië. In elk gebied vindt je weer andere aspecten in het eten Vietnam. Dit komt door de vele invloeden die de Vietnamese keukenheeft ondervonden.

Het eten in Vietnam heeft ook invloeden vanuit Frankrijk gezien het verleden. In Hanoi en Ho Chi Minh City vind je uiteraard de meeste lekkernijen!

Kraanwater

Net als in veel andere landen in Azië is het kraanwater in Vietnam niet geschikt om te drinken. Je bent daarom aangewezen op de flessen water (nuoc suoi) die je overal kan krijgen. Kijk ook uit met ijsklontjes en ijs.

eten vietnam

#4 Wat moet je vooral niet doen in Vietnam

Het leven in Vietnam is heel anders dan in Nederland. Mensen hebben andere normen en waarden hier en helaas zijn Nederlanders nog wel eens negatief in het nieuws geweest betreffende het overschrijden van bepaalde normen en waarden.

Als je de Formule 1 in Vietnam gaat bezoeken denk dan aan de volgende punten;

Gezichtsverlies

Negatieve onderwerpen worden vaak vermeden tijdens discussies. Kwaad worden op de Vietnamees of je stem verheffen is hier niet handig. Dit is namelijk slecht voor hun aanzien.

Familie en thuis

Familie is heel erg belangrijk. Beledig nooit een familielid, zeker niet de oudere! De oudste hebben meestal het meeste aanzien en respect binnen de familie. Als je bij iemand thuis wordt uitgenodigd doe dan altijd je schoenen uit.

Boeddha, het geloof en tempels

In Vietnam dien je geschikte kleding te dragen bij het bezoeken van tempels. Je schouders en knieën dien je te bedekken en doe ALTIJD je schoenen uit. Richt nooit je voetzolen (onrein) naar een boeddha beeld of persoon.

Vrouwen mogen monniken niet aanraken!

Omgang met Vietnamees

Je voetzolen naar iemand (of een boeddha beeld) richten is ook hier not-done. Raak NOOIT iemand aan op zijn of haar hoofd. Wijs nooit met je vinger, gebruik je hele hand. Probeer niet met je handen in je heupen te staan.

Foto’s maken van Ho Cho Minh’s sarcofaag is ten strengste verboden. Laat nooit je chopsticks in een V-vorm staan, dit is het teken van de dood.

Mu Cang Chai

Het prachtige Mu Cang Chai

  Meer lezen over Formule 1 in Vietnam?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven