Scooter rijden in Ho Chi Minh City

Vietnam is toch wel één van onze favorieten landen waar we tot nu toe zijn geweest. Vietnam heeft eigenlijk alles wat een land ‘zou moeten hebben’. Een van de leukste plekken is Ho Chi Minh. De grote stad in het zuiden van het land.

Een rijke (helaas droevige) geschiedenis, mooie stranden, mooie hooglanden, boeiende binnenlanden, schitterende tempels en ander cultureel erfgoed, een aardige bevolking, grote steden en hele kleine boeren dorpjes waar ze nog nooit een (blanke) toerist zijn tegen gekomen.

We moeten er wel bij zeggen dat Vietnam een land is dat door de meeste reizigers gehaat of geliefd wordt, you hate it or love it. Dit omdat de Vietnamese bevolking soms arrogant kan overkomen, zeker in de grote steden als Ho Chi Minh City. Echter als je, zoals wij hebben gedaan, met een scooter of ander vervoersmiddel het land door gaat kom je juist in de kleine dorpjes waar de mensen ontzettend aardig en behulpzaam zijn.

Filmpje verkeer HCMC Vietnam

Zoals gezegd hebben wij 6 weken op de brommer door Vietnam gereden. Een schitterende ervaring maar eerlijk is eerlijk, toen we in Ho Chi Minh Stad onze scooters kochten hebben we wel even getwijfeld. Willen we dit echt doen? We hadden vooraf uiteraard de uitzending van Top Gear gezien en het zag er onwijs gaaf uit, alleen als je dan tussen de miljoenen scooters loopt en je jezelf realiseert dat je straks tussen die brommers rijdt, is het toch wel even anders dan op de televisie. Uiteindelijk hebben we het plan doorgezet, de scooters gekocht en op weg gegaan. Al waren de eerste momenten op de scooter, een echte onverwoestbare Vespa uit 1985, toch wel beangstigend.

Na 6 weken hebben we met pijn in ons hart afscheid moeten nemen van onze scooters. We gingen weer met de trein, vliegtuig, bus, enz reizen. Gelukkig zou het allemaal goed komen toen we in Nieuw Zeeland een nieuwe liefde vonden in de Yellow Submarine. Al met al was het een gave reis door een mooi land en heeft het ons mooie reis ervaringen opgeleverd.

En toen kwamen we, al surfend op het internet, onderstaande video over Vietnam tegen. Deze video over Ho Chi Minh stad in Vietnam geeft een mooi beeld van hoe het verkeer daar kan zijn. Of misschien beter gezegd hoe chaotisch het verkeer in Vietnam kan zijn. Het geeft je misschien een beeld van hoe onze eerste paar dagen op de scooter in Ho Chi Minh Stad waren. Veel kijk plezier.

    Meer lezen over Scooter rijden in Ho Chi Minh City?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven