Cruise in Halong Bay

Halong Bay in Vietnam is een van de bekendste bezienswaardigheden in Azië. Deze indrukwekkende plek staat bij menig reiziger op de to-do lijst. De duizenden rotsen die hier uit de zee rijzen hebben iets magisch. De beste manier om deze plek te ontdekken is een cruise in Halong Bay. En wij vertellen je hoe je dat regelt.

Onze ervaring met de cruise in Halong Bay

De eerste keer dat wij Halong Bay bezochten was in 2009. In de loop der jaren zijn wij, of onze bloggers, regelmatig terug geweest en elke keer blijft een cruise in Halong Bay weer een speciale ervaring. Het is wat drukker geworden in de loop der jaren, maar het uitzicht en de omgeving zijn onveranderd. En dat is waar je voor komt.

Een cruise in Halong Bay is een absolute must-do als je naar Vietnam gaat. Het is een geweldige ervaring en daarnaast ook een leuke manier om 1) de indrukwekkende regio te verkennen en 2) andere mensen te leren kennen.

Halong Bay

De locals wonen op het water in Halong Bay

Cruise in Halong Bay

Hier wil iedereen toch varen?

Wat zie je onderweg

Veel mooie dingen. Halong Bay is niet voor niets één van de New7Wonders of Nature. Je komt niet zo maar op die lijst. Het is lastig te beschrijven wat je onderweg allemaal ziet, maar het is een soort Avatar wereld in het water. De rotsen die uit het water rijzen, de dorpjes op het water, de grotten, verborgen strandjes en de grootsheid van deze regio zijn magisch.

De hele baai is bezaaid met 1.600 kalkstenen eilanden en eilandjes en heeft een oppervlakte van meer dan 1.500 vierkante kilometer. Het surrealistische landschap betovert menig reiziger.

De highlights

Wat je tijdens een tweedaagse, één nacht of driedaagse, twee nachten durende cruise in Halong Bay ziet is verschillend per operator. Uiteraard vaar je langs verschillende eilandjes, stranden, dorpen en grotten op een ontspannen tempo.

Een van de meest populaire stops in Halong Bay is het eiland Cat Ba, met drijvende dorpen, hotels, restaurants en bars op een eiland met weelderige bergen. Dan heb je nog Dau Be Island waar je schitterend koraal, grote grotten en meren vindt.

Andere bekende bezienswaardigheden tijdens een cruise in Halong Bay zijn de grotten. De Dau Go Cave, Sung Sot, Trinh Nu en Trong Cave zijn de bekendste grotten die je kunt bezoeken.

Activiteiten onderweg

Je kunt onderweg ook zwemmen, vissen, snorkelen, kajakken en wandelen. Je kunt natuurlijk ook gewoon op de boot chillen om van de zon te genieten en het prachtige landschap bewonderen.

Welke tour is het beste?

Dat ligt aan jouw voorkeur en je reisschema. Er zijn meerdere cruises in Halong Bay te boeken variërend van budget cruises tot de meest luxe cruises. De meeste geboekte cruise zijn de 2 dagen, 1 nacht (2D/1N) en de 3 dagen, 2 nachten (3D/2N) cruise.

Als je de tijd hebt raden we de 3D/2N cruise aan aangezien je daar het meeste ziet. De 3D/2N cruise is echter ook een prima optie waarbij je de belangrijkste highlights ziet.

Wat kost het?

De kosten voor een cruise in Halong Bay zijn als volgt;

  • 3 dagen / 2 nachten cruise = €259 p.p.
  • 2 dagen / 1 nacht cruise = €133 p.p

Cruise in Halong Bay

Locals in Halong Bay

Cruise In Halong Bay

Het bekende Dau Go island

Halong Bay

De mooiste plekjes in Halong Bay

Kun je ook zelf gaan?

Als je to-do lijst voor Vietnam nog leeg is zou een cruise in Halong Bay zeker niet misstaan! Wij vonden het één van de leukste tours in Vietnam. Het is niet per se nodig om een cruise te boeken. Je kunt ook op eigen gelegenheid naar Halong Bay maar dat is zeker geen betere optie.

Is het goedkoper?

In theorie is het goedkoper, maar dan gaan we er van uit dat alles goed gaat en je een verkoper treft die geen extreem hoge bedragen rekent voor de tour. Iets dat nog wel eens gebeurd in de Vietnamese reisindustrie. En die kans is klein.

Wij raden aan een tour te boeken. Dit is makkelijker, sneller en goedkoper

Een touroperator heeft goede contacten met bedrijven en kan tours vele malen goedkoper aanbieden dan jij in je eentje voor elkaar krijgt. Dus nee, waarschijnlijk is het niet goedkoper.

Is het makkelijker?

Dat zeker niet. Het is veel makkelijker om een tour te boeken in Hanoi dan zelf richting Bai Chay Wharf te reizen en daar op zoek te gaan naar een betrouwbare touroperator. Daarnaast loop je nog het risico dat alle tourboten vol zitten en je dus voor niks bent afgereisd.

Cat Ba

Cat Ba island

Halong Bay

De zonsondergang hier is magisch

Beste reistijd

Halong Bay kent twee belangrijke seizoenen. Van mei tot september heb je hete seizoen met af en regen. Het koelere seizoen, van oktober tot en met maart is koeler.

De beste tijd om Halong Bay te bezoeken zijn de maanden mei tot en met september.

In de wintermaanden (november tot en met maart) heb je minder regen maar is het ook best fris. Zeker in januari en februari. De zomer, van mei tot september brengt lekker weer mee, een blauwe lucht en af en toe wat regen. Temperaturen zijn dan boven de 25ºC.

Halong Bay

Locatie Halong Bay

    Meer lezen over Vietnam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven