10x leuke dingen om te doen in China

Als je aan China denkt, denk je vaak aan de Chinese Muur of de gigantische steden met wolkenkrabbers, drukke straten, kleine tempeltjes en de bekende neon reclameborden die 24 uur per dag lijken te branden. Maar er is meer!

China is een van de meest veelzijdige landen in Azië en zodra je de grote steden achter je laat kom je in een adembenemend land terecht. Speciaal voor iedereen die naar China reist of op vakantie naar China gaat hebben we een overzicht gemaakt met de leukste dingen om te doen in China.

#1 Vaar over de Li River

Yangshuo
Het prachtige landschap van Yangshuo

Het landschap rondom de Li River, met name rondom de steden Yangshuo en Guilin behoort tot een van de mooiste regio’s van China. Het karstgebergte in combinatie met de kronkelende rivier en het groene landschap zorgen voor schitterende foto’s. Je hebt het gevoel alsof je in een andere wereld bent, een sprookjeswereld.

Eigenlijk stromen hier twee rivieren; de Li en de Yulong. Beide rivieren bieden bootcruises, zodat je het landschap nóg beter in je op kunt nemen. Dit is een van de leukste dingen om te doen in China.

TIP ♥ – meer weten? Bekijk onze pagina over de Li River.

#2 Beklim de Chinese Muur

doen in China
Zie jij jezelf hier al lopen?

Naar China gaan en niet naar de Chinese Muur gaan is natuurlijk geen optie. Dit is een van de meest iconische bouwwerken ter wereld. En hoewel het redelijk toeristisch is, is het zeker een aanrader. De meeste mensen kiezen ervoor om de beroemde plek vanuit Beijing te zien, maar er zijn plekken om de muur te bekijken.

De muur is in grote delen rondom Beijing gerestaureerd zodat je kunt zien hoe de muur er jaren geleden uit zou hebben gezien. Er zijn ook plekken waar bijna niemand komt en waar de natuur de muur heeft overgenomen.

TIP ♥ – meer weten? Bekijk ons blog over hoe je het beste de Chinese Muur kunt bezoeken (en waar)

#3 Fiets over de stadsmuren Xi’an

Doen in China
Fietsen op de muren van Xi’an

Xi’an is vooral bekend vanwege het Terracottaleger, maar de stad zelf heeft ook het een en ander te bieden. Naast veel tempels en pagodes en een paar mooie kloosters vind je in, of eigenlijk rondom, de stad oude verdedigingsmuren.

Een van de leukste dingen om te doen in China is fietsen op deze muren.

Ze zijn niet zo groot als de Chinese Muur, maar groot genoeg om er overheen te fietsen. Het is een leuke manier om de stad te verkennen. Fietsen kun je overal huren. Ga ook ’s avonds naar de muur wanneer deze mooi verlicht is.

#4 Bezoek de rijstvelden van Yunnan

doen in China
Rijstterrassen vind je niet alleen op Bali!

Iedereen kent de rijstvelden rondom Ubud, Sapa, Pai en Chiang Mai en zelfs die van Banaue in de Filipijnen beginnen steeds meer reizigers te trekken. China herbergt ook een paar (veel eigenlijk) rijstterrassen die zeker een bezoek waard zijn.

Je kunt ze helaas niet allemaal bezoeken, maar mocht je in de buurt van Yunnan zijn, is het zeker een aanrader om de beentjes te strekken en de verschillende rijstterrassen in de buurt te verkennen.

Er worden ook tours georganiseerd, maar lekker op eigen houtje door de omgeving lopen (of rijden als je een scooter huurt) is wel zo lekker!

TIP ♥ – meer weten? Bekijk onze pagina over Yunnan

#5 Maak de reis naar Tibet

Potala Paleis
Het Potala Paleis in Tibet

Tibet is een van de meest interessante plekken in Azië. Officieel is het onderdeel van China, hoewel dat natuurlijk niet helemaal is gegaan zoals het hoort. Tibet is eigenlijk gewoon een land, bezet door China en helaas worden alle tradities en cultuur van het land langzaam verdreven door de Chinezen.

We hebben getwijfeld om het wel of niet op deze lijst te zetten, maar Tibet is een van de meest inspirerende en meest bijzondere plekken waar wij ooit zijn geweest. Hoe krom de situatie ook is, Tibet is zeker een bezoek waard.

TIP ♥ – lees meer over Tibet op onze pagina over Tibet

#6 Bezoek het stadje Fenghuang

Fenghuang
Het mysterieuze Fenghuang

Een van de leukste dingen om te doen in China is Fenghuang bezoeken, genesteld aan de voet van groene bergen aan de rand van de rivier de Tuojiang. Het staat bekend als een van de mooiste, traditionele steden van China.

Degene die wel eens in Hoi An in Vietnam zijn geweest zien misschien de overeenkomsten. Het enige verschil is dat hier minder (internationale) toeristen lopen.

De oude stad Hunan herbergt vele oude huisjes, gebouwd langs de rivier en er is overal cultuur te zien. Er zijn traditionele houten huizen met houten palen, kleine restaurantjes en mysterieuze kleine tempeltjes.

#7 Ga naar Jiuzhaigou National Park

Jiuzhaigou
Je vindt er kleurrijke meren

Jiuzhaigou is een van de mooiste nationale parken van het land. Het is zo’n 72.000 hectare groot en ligt in het westen van China. De naam betekent ‘Vallei van de Negen Versterkte Dorpen’. Tot de jaren ’70 kwam er eigenlijk nooit iemand naar Jiuzhaigou, maar dat is de laatste jaren veranderd.

Jiuzhaigou staat op de Werelderfgoedlijst van UNESO en is de thuisbasis van ontelbare zeldzame soorten planten en dieren. Waaronder de reuzenpanda en rode panda. Ze leven hier beschermd in de bergen, oude bossen en de prachtige turquoise meren.

TIP ♥ – meer weten? Bekijk onze pagina over Jiuzhaigou

#8 Bezoek het stadje Lijiang

doen in China
Wie wil hier nu niet lopen?

Lijiang is een doolhof van straatjes, gammele oude houten gebouwen, bruggetjes en stromende kanalen. Het maakt het één van de meest bezochte steden in het noorden van Yunnan. Lijiang is vergelijkbaar met Sūzhōu vanwege de kanalen.

Beide steden worden ook wel het Venetië van Azië genoemd. Sinds 1997 staat dit schitterende dorpje op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Eén van de eerste dingen die je moet doen in Lijiang is het kopen van een kaart want de ontelbare straatjes zijn een waar doolhof. Je zal niet de eerste en zeker niet de laatste zijn die hier verdwaald. Het stadje is één en al sfeer en naar onze mening vergelijkbaar met Hoi An in Vietnam.

TIP ♥ – meer weten? Bekijk onze pagina over Lijiang

#9 De tempels van Beijing

Beijing
Het Zomerpaleis

Beijing, of Peking, is een stad die je niet over kan slaan tijdens je bezoek aan China. Veel internationale vluchten landen hier en de kans is groot dat je je reis door China hier begint. Het is een stad waar je makkelijk een week kunt verblijven en nog elke dag nieuwe dingen ziet.

Een van de leukste dingen om te doen in Beijing zijn de vele tempels, paleizen en religieuze bouwwerken bezoeken. Zo heb je natuurlijk de Verboden Stad, maar ook het Plein van de Hemelse Vrede, het Zomerpaleis (zie foto) en de Tempel van de Hemel. En dat is nog maar een fractie van alle tempels en paleizen.

TIP ♥ – meer weten? Bekijk onze pagina over Beijing

#10 Verbaas je over de natuur van de Yellow Mountains

Yellow Mountains
Prachtige natuur!

Een van de leukere dingen om te doen in China is de natuur in trekken. De Yellow Mountains is een van de beroemdste en mooiste gebieden in China. Het werd in 1990 door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst.

Het spectaculaire landschap bestaat uit vreemd gevormde dennen, rotsen, zeeën van wolken, hotsprings en schitterende zonsopkomsten en zonsondergangen.

Het is niet voor niets een van de populairste plekken voor Chinezen om vakantie te vieren. De Yellow Mountains staan bekend als de ‘Four Natural Wonders’: de dennen, de gigantische rotsen, de wolken en de hotsprings.

TIP ♥ – dit gebied staat ook wel bekend als Huangshan. Meer weten? Bekijk dan deze pagina

    Meer lezen over 10x leuke dingen om te doen in China?

16 gedachten over “10x leuke dingen om te doen in China”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven