Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Visum Thailand

Door: Sjoerd lagraauw    |    Reacties: 22

Bijgewerkt op 8 september, 2022

Als je naar Thailand wil reizen hebben we goed nieuws. Je hebt namelijk geen visum voor Thailand nodig. Iedereen krijgt bij de grens een gratis visum dat 30 dage geldig is. Wil je langer door Thailand reizen? Dan zul je wel een visum moeten regelen.

Visum voor Thailand

Als je 30 dagen of korter in Thailand blijft krijg je gratis een visum op het vliegveld. Dat werkt heel makkelijk.

Zodra je het vliegtuig uit stapt, volg je de borden richting immigratie (zoals je bij elk vliegveld doet). Hier krijg je de juiste formulieren die je in moet vullen. Soms krijg je die in het vliegtuig al.

Vul dit gelijk in want dit scheelt lange wachtrijen.

Ties: “Je hoeft geen visum voor Thailand te regelen. Je krijgt een gratis 30-dagen-visum bij aankomst op het vliegveld”.

Visum voor Thailand

Het visum is niet meer dan een stempel

Wat als je langer dan 30 dagen wil blijven?

30 dagen in Thailand is voor de meeste mensen genoeg, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je langer wil blijven.

Gelukkig kan dat. Er zijn verschillende manieren om je verblijf te verlengen.

Visum Verlengen

Je kunt je visum voor Thailand verlengen met 30 dagen. Dit kost je 1.900 Bath. Dit is alleen voor een visum van 30 dagen!

Het kost 1.900 Bath en dient geregeld te worden bij Immigration Centres in bijvoorbeeld Bangkok, Pattaya, Phuket of Koh Samui.

Visa Run

Een populaire en makkelijk manier om je visum voor Thailand te verlengen is een visa run. Als blijkt dat je langer wil blijven dan je dacht, is dit erg makkelijk.

Een visa run is een uitstapje naar een ander land. Dit doe zodat je, bij terugkomst in Thailand, weer een nieuw visum krijgt.

Je kunt bijvoorbeeld naar Laos, Cambodja, Vietnam of Myanmar reizen. Dit kan met de bus of vliegtuig. Je kunt dit zelf regelen, maar er zijn ook veel touroperators die deze service aanbieden, zeker in Bangkok.

Ties: “Sinds 1 januari 2017 mag je nog maar twee keer per kalenderjaar Thailand binnen komen!”.

Je reist over land naar Thailand

De meest reizigers komen met het vliegtuig aan in Thailand, maar het kan ook zo zijn dat je de grens oversteekt.

Het is namelijk ook erg makkelijk om van Myanmar, Maleisië, Cambodja of Laos naar Thailand te reizen.

Ook dat kan! Als je over land Thailand binnen komt, krijg je ook een visum van 30 dagen (sinds 1 januari 2017)!

Wat heb je nodig voor een visum voor Thailand

Hoe lang je ook in Thailand blijft en welk visum je ook krijgt, je moet altijd een aantal dingen in orde hebben wil je überhaupt je visum krijgen.

Dit zijn onder andere;

 • een paspoort dat minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst;
 • twee recente pasfoto’s in kleur;
 • een volledig ingevuld en ondertekend visumformulier;
 • een uitreisticket en een hotelbevestiging*

TIP ♥ – je kunt je visum ook regelen via Traveldocs.

Heb je een uitreisticket nodig?

Net als veel andere landen in Azië heb je officieel een uitreisticket nodig om een visum te krijgen. Dit moet een vliegticket zijn. In de praktijk wordt dit echter nooit gevraagd.

Veel reizigers leggen de route af Thailand, Laos, Cambodja of Vietnam. Zowel over land als door de lucht. Maar veel reizigers plannen dit niet.

Wij zijn heel wat keren in Thailand geweest en er is nooit om gevraagd. Garanties geven we echter niet. Officieel is het verplicht dus als je geen uitreisticket hebt, kan toegang tot Thailand worden geweigerd.

Meer lezen over Thailand?

22 comments

 1. Frank

  Wij landen op 14 januari 2024 in Bangkok. Verblijven daar 1 dag en vliegen vervolgens naar Cambodja, waar we 1 maand verblijven. Daarna terug naar Thailand, waar we verblijven van 15-2-2024 tot 18-3-2024.
  Vraag:
  Wat voor visum moet ik voor het verblijf in Thailand aanvragen en kan ik dat visum nu al aanvragen ?

  1. Ties Lagraauw

   Hi Frank,

   je hebt voor Thailand geen visum nodig.

   Happy travels,
   Ties

 2. Cees

  Hoi,

  Is een combinatie VOA (Of 30-day visa exemption stamp) te combineren met een 60-day tourist visa? Of anders gezegd bestaat er de mogelijkheid dat de Thaise Douane moeilijk gaat doen wanneer zij die stamp zien staan bij de 2e entry met wel een Visa. Het idee erachter is Noord-Thailand, Laos, Cambodja en dan terug om Zuid-Thailand (eilanden etc.) te bezoeken.

  1. Ties Lagraauw

   Hi Cees,

   je kunt niet op twee verschillende visa het land in reizen. Je zult er dus één moeten kiezen 🙂

   Happy travels,
   Ties

 3. Phoebe

  Hoe kom ik aan een visumformulier?

 4. Tom

  Wij willen voor 29 dagen naar Thailand. We blijven eerst 13 dagen en gaan dan naar Vietnam voor 30 dagen. Vervolgens willen we terug naar Thailand voor 16 dagen. Is de Thailand pass voldoende omdat dit voor 30 dagen dekt of moet ik omdat ik dubbele entry heb een visum aanvragen?

  1. Ties Lagraauw

   Hi Tom,

   voor een reis naar Thailand moet je, naast de Thailand Pass, altijd een visum aanvragen. Als je twee keer het land in komt, heb je een dubble entry visa nodig.

   Happy travels,
   Ties

 5. Patrick

  Hallo ties,
  Ik plan om in Thailand te gaan wonen , hoe moet ik dat organiseren en welk visum of verblijfs documenten heb je nodig en waar moet je daar voor zijn

  1. Ties Lagraauw

   Hi Patrick,

   dit kun je het beste via de Thaise Ambassade regelen in Den Haag.

   Happy travels,
   Ties

 6. Eef

  Wij willen 3 maanden in Thailand rond gaan reizen.

  Wat is wijs om in onze situatie te doen omtrent het visum

  1. Ties Lagraauw

   Hi Eef,

   een visum voor 3 maanden moet je van tevoren aanvragen bij de ambassade.

   Happy travels,
   Ties

   1. m_e_vandam

    Thanks! We vertrekken in November en moeten starten met eerst een visum aanvragen in NL van 60 dagen en als we 15 dagen( Phuket sandbox) in Thailand zijn kunnen we een verlenging van 30 dagen gaan aanvragen en die is meestal de zelfde dag geregeld. Groeten

 7. Anoniem

  Visitor Rating: 5 Stars

 8. Sjoerd

  Hallo,

  Ik vroeg me af hoe zit met de geldigheid van een visum in het geval je langer dan 30 dagen blijft maar ook al eerder het land betreed voor een doorvlucht. Ik had gelezen dat een visum in beginsel voor onetime entry is. Ik zou vliegen op 9 december 2019 naar Bangkok vervolgens op 12 december 2019 naar de Filipijnen om vervolgens pas weer 10 januari 2020 terug te vliegen naar bangkok om daar te blijven tot en met 18 maart 2020. Moet ik nu rekening houden met de verblijf periode in de FIlipijnen voor de visum aanvraag van 90 dagen? Zou dit op te lossen zijn met een visa run?

  Met vriendelijke groet,

  Sjoerd

 9. Van Eijk

  Heb ik een visum nodig voor Thailand als ik een retourticket heb AMS-BKK., totaal 40 dgn verblijf afwisselend Thailand en Vietnam?
  Start in Bangkok na 1,5 week door naar Vietnam verblijf daar ong 1,5-2wkn. en dan weer terug naar Thailand. Ziet de douane dan de retourticket als 40 dgn verblijf in Thailand of is aan toonbaar visum Vietnam voldoende om geen visum Thailand aan te vragen?

  1. Ties - Reis Expert

   Hoi Van Eijk,

   onze ervaring is, is dat ze niet naar je ticket kijken. Als jij binnen 30 dagen Thailand verlaat en daarna weer terug komt is dat geen probleem en krijg je gewoon een nieuwe stempel. Als je dit 10x per jaar doet gaan ze wel vragen stellen, maar als je dit een keer doet zullen ze daar niet naar kijken.
   Overigens zijn het de luchtvaartmaatschappijen die kijken naar je retourticket, niet de douane. Als de luchtvaartmaatschappij niet naar je ticket vraagt is er geen probleem. Dit is echter totaal afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij en degene die je treft bij het boarden.

   Happy travels,
   Ties

 10. Jozeph

  Hi ik wil 3 maanden door azie reizen en start in bankok daarna cambodja of vietnam heb ik nog iets nodig ?Naar wat ik gelezen heb kan je dus met je retour ticket vrij reizen door de landen als je korter als een maand verblijft per maand .Is dit correct ?

  1. Sjoerd - Reis Expert Post author

   Hi Jozeph,

   voor Vietnam hem je een visum nodig wat je NIET aan de grens kunt regelen. Meer informatie vind je op onze Visum Vietnam pagina.
   Je aanname klopt dus niet helemaal.

   Happy Travels,
   Sjoerd

 11. Jan

  Waar vraag ik een visum aan als ik als nederlander in het buitenland woon?
  Bij de thaise ambassade in nederland of bij de ambassade in mijn woonland?

 12. Puck rozendaal

  Hi! Ik ga 1 juni naar Thailand en vlieg 14 juni naar Myanmar. Ik blijf 3 weken in myanmar en ga dan terug naar Thailand voor 3,5 weken (misschien in de tussentijd nog Cambodja in). Raden jullie aan om van te voren een visum te regelen?

  1. Ties - Reis Expert

   Hoi Puck,

   bedoel je een visum voor Thailand? Die heb je namelijk niet als je 3,5 week blijft. Je hebt pas een visum nodig als je langer dan 30 dagen blijft.

   Groeten,
   Ties

 13. GOEMAERE

  Maar als ik 30 dagen blijf slapen in thailand en ik vertek de 31ste dag moet ik dan een visa hebben of niet maar ik blijf wel 30 dagen slapen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU