Phonsavan vlakte

De cultuur van Laos vindt je niet alleen in steden als Luang Prabang en Vientiane, maar ook in het minder bekende Phonsavan. Een van de meest bijzondere bezienswaardigheden in Laos: een vlakte bezaaid met stenen kruiken, zo hoog als jijzelf. De Phonsavan vlakte wordt ook wel de Plain of Jars genoemd.

Phonsavan of Plain of Jars

Veel mensen weten helaas niet van deze vlakte maar het is een bijzonder schouwspel! De herkomst van de kruiken is nog altijd een raadsel. Deskundigen geloven dat de kruiken vroeger dienden als voorraadpot voor wijn of rijst. Anderen denken dat de kruiken dienden als graf.

Phonsavan ligt in het heuvelachtige noordoosten van Laos, waar verschillende dorpen liggen waar minderheden van Laos wonen. Het is dé plek om kennis te maken met hun cultuur en cultuur combineer je met historie. De vlakte kan je samen met een gids ontdekken.

Je kan drie plaatsen bezoeken, vol met de duizenden kilo’s wegende kruiken.

Phonsavan vlakte

Naast vlaktes, vind je ook een heuvel met 150 kruiken. Deze heuvel is een aanrader want vanaf deze heuvel heb je uitzicht over het landschap, je ziet niets anders dan natuur. Phonsavan zelf is een klein stadje waar je in de centrale straat hotels en restaurants vindt.

De meeste mensen komen hier eigenlijk alleen voor de Plain of Jars maar de omgeving en de omliggende dorpen zijn zeker indrukwekkend.

Phonsavan vlakte bezoeken

Niet alleen de vlakte is hier bijzonder. Onderweg bezoek je namelijk dorpen van de minderheden zoals de Hmong Khmu en Thai Dam. Hier maak je kennis met de locale bevolking en bewonder je de bondgekleurde weefkunsten en ontdek de opiumteelt.

Het is vanuit Luang Prabang en Vientiane goed te bezoeken en dient als culturele, historische verbinding tussen beide steden tijdens je reis.

Phonsavan vlakte

Locatie Phonsavan vlakte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven