Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Visum voor de Filipijnen

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 91

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Alle Nederlanders en Belgen die naar de Filipijnen gaan hebben geen visum nodig. Bij aankomst in de Filipijnen krijg je gratis een 30 dagen visum. Met dit visum kan je 30 dagen rondreizen in de Filipijnen. Er zijn wel wat voorwaarden. Op deze pagina kom je het volgende te weten over het visum voor de Filipijnen:

Visum voor de Filipijnen

Bij aankomst in de Filipijnen krijg je gelijk een stempel in je paspoort. Dit wordt ook wel een ‘visum upon arrival’ genoemd. Deze is 30 dagen geldig. Je hebt dus geen speciale aanvragen nodig voor een visum voor de Filipijnen. 30 dagen is voor de meeste reizigers genoeg. Dat je geen visum nodig hebt, betekent niet dat je niets op orde hoeft te hebben.

TIP ♥ – alle Nederlanders en Belgen hebben GEEN visum nodig. Je mag 30 dagen in het land.

Benodigdheden Visum voor de Filipijnen

Ook al krijg je bij de grens meteen een visum moet je wel enkele dingen kunnen laten zien bij de grens. In de praktijk vragen ze niet altijd naar deze dingen, maar als ze er wel naar vragen moet je het kunnen tonen.

  • een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst;
  • een retourticket (binnen de 30 dagen)

In veel landen wordt er bijna niet naar een retourticket gevraagd. In de Filipijnen is dit wel het geval! Je moet dus kunnen aantonen dat je het land weer verlaat. Je hoeft niet per se terug te keren naar Nederland. Een ticket uit de Filipijnen (naar elk willekeurig land) is voldoende.

Ingang van visum

Het visum voor de Filipijnen is 30 dagen geldig. Deze 30 dagen beginnen op de dag NA aankomst in de Filipijnen. Ter verduidelijking:

  • aankomst op 1 augustus
  • verblijf tot / laatste vertrekdag op 31 augustus
Banaue

De rijstterrassen van Banaue

Langer blijven?

Als je langer dan 30 dagen wil blijven kun je je verblijf verlengen met nog eens 29 dagen. In totaal kun je dus 59 dagen in het land blijven. Je kunt in elke grote stad in de Filipijnen je visum verlengen. De kosten voor het verlengen verschillen per leeftijd;

  • Kinderen tot 14 jaar 3.130 peso
  • Kinderen tussen 14 en 16 jaar  4.150 peso
  • Volwassenen  4.400 peso

Boete voor overstay

Afhankelijk van de ernst van uw overschrijding, kun je het land worden uitgezet en/of een boete krijgen. Dit betekent dat je misschien ook problemen hebt om een visum voor andere landen te krijgen, dus we raden het niet aan om langer te blijven!

De boete die je betaalt voor je overstay is nogal vaag. De Bureau of Immigration meldt 500 tot 4.310 peso per maand, maar hier is veel onduidelijkheid over.

Visa Run

Een visa run is een uitstapje naar een ander land. Dit doe zodat je, bij terugkomst in de Filipijnen, weer een nieuw visum voor 30 dagen krijgt. Je kunt bijvoorbeeld naar Thailand, Hong Kong of Tokyo reizen. Dit kan alleen met het vliegtuig dus is vrij prijzig, maar wel handig mocht je geen andere optie hebben.

Online visum

Als je vooraf al weet dat je langer dan 30 dagen in de Filipijnen blijft is het makkelijker om je visum in Nederland aan te vragen. Er zijn verschillende visumbureaus die dit voor je kunnen regelen. Je betaalt dan ongeveer €85 en je visum voor de Filipijnen heb je dan al binnen voor vertrek.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

We need you!

Wij houden van reizen, maar niet van schreeuwerige websites. Reis-Expert is een onafhankelijk platform en dat houden we graag zo.

Het up-to-date houden kost echter wel veel tijd. Gebruik jij graag onze website en wil je deze gratis en advertentievrij houden? 

KOOP EEN PRODUCT!

of

DONEER!
Dan houden wij Reis-Expert gratis en advertentievrij!