Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Highlights Bhutan

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 22 maart, 2023

Bhutan is een van de meest bijzondere landen ter wereld. Het is een unieke bestemming in Azië. Een land dat met geen ander land te vergelijken is. Bhutan herbergt ongerepte tempels hoog in de bergen, schitterende landschappen, besneeuwde bergtoppen, bijzondere steden en een unieke cultuur. Meer weten? Check dan deze highlights van Bhutan.

Wil je weten hoe je Bhutan bezoekt? Bekijk dan hier onze tips!

Highlights van Bhutan

Je bezoekt het land niet zomaar. Dat mag namelijk alleen met een georganiseerde reis en dat kost minimaal US$200 p.p. per dag, maar degene die de uitdaging aan gaan worden beloond met een onvergetelijke reis.

Er is nog niet zo veel bekend van Bhutan. Dat komt mede doordat het land pas sinds 1974 (!) is opengesteld voor toeristen. Dat is ook de reden dat dit een van de meest unieke bestemmingen ter wereld is. Alles wat je hier bezoekt is nog niet aangetast door massatoerisme.

Je kunt er kloosters bezoeken, de Himalaya intrekken, door eindeloze graslandschappen trekken, het boeddhisme ontdekken, de nieuwsgierige locals leren kennen, het bijzondere eten proeven of bijzondere festivals meemaken.. De highlights van Bhutan zijn stuk voor stuk adembenemend.

Wat is er te zien

Bhutan heeft geen stranden zoals Australië of wereldberoemde nationale parken zoals Costa Rica, maar de highlights van Bhutan zijn wel divers. Zo kun je op één dag een tempel bezoeken, maar ook de bergen in trekken (tegelijkertijd zelfs).

Daarnaast heeft Bhutan bijzondere steden zoals Trongsa of Jakar.Deze steden liggen allemaal in een indrukwekkende omgeving met uitzicht op de bergen. We zouden nog uren kunnen schrijven over de highlights van Bhutan, maar je kunt ze beter zelf ontdekken!

Tiger’s Nest

Taktsang Palphug, ook wel ‘Tiger’s Nest Monastery‘, is een boeddhistisch klooster in de bergstaat Bhutan en dé highlight van Bhutan. Het klooster heeft in totaal zeven tempels. De naam Tiger’s Nest komt doordat Taktshang letterlijk Tijgernest betekent. Het klooster is tegen de rosten aan gebouwd en hangt op 900 meter boven de Paro Valley. Het is een waar wereldwonder en wij delen graag onze tips!

Trongsa

Trongsa is een prachtig gelegen stad op 2.800 meter hoogte. Het ligt ingeklemd tussen de groene heuvels. Dat is echter niet de reden dat deze stad zo indrukwekkend is. Dat komt met name door de vele adembenemende tempels hier. De één is nog mooier dan de ander. De meest indrukwekkende is de Trongsa Dzong. Wij delen onze tips!

Jakar

Jakar wordt ook wel Chamkhar genoemd en het is een van de bekendste en meest bezochte steden van Bhutan. Dat is niet zo gek want de stad ligt midden in de bergen en wordt omringt door groene valleien en besneeuwde bergtoppen. Vandaar de naam Zwitserland van Bhutan. Onze tips!

Thimphu

Thimphu is een bijzondere stad, zoals heel Bhutan, ook wel ‘Land of Thunder Dragon’, een bijzondere bestemming is. Thimphu is met niks te vergelijken. He is een soort sprookjesstad, ingeklemd in de Himalaya. Bekijk hier onze tips over deze bijzondere plek.

Punakha

Punakha is een van de mooiste steden van het land én de thuisbasis van de Punakha Dzong. Een van de mooiste kloosters ter wereld. Vooral in de zomermaanden is het hier ontzettend mooi met veel zon en het heldere rivierwater. Meer weten over deze stad? Bekijk dan one tips.

Jigme Dorji National Park

Bhutan is een land wat veel mensen bezoeken voor de bijzondere cultuur en het ontmoeten van de bewoners. Maar ook aan natuur heeft het land een grote hoeveelheid schoonheid te bieden. Er zijn diverse regio’s die het bezoeken waard zijn. Een van die plekken is het Jigme Dorji National Park, een indrukwekkend park.

Wangdue Phodrang

Wangdue Phodrang is een relatief onbekende stad in Bhutan. De stad wordt ook wel Wangdi genoemd. Je vindt hier een van de belangrijkste dzong’s van het land liggend op een kleine heuvel. Tegenwoordig is ook het toerisme in dit gebied sterk in ontwikkeling. Dit komt omdat er in de buurt van Wangdue Phodrang ontzettend veel dingen te zien en te doen zijn.

Mount Jomolhari

Het landschap in Bhutan is schitterend. Doordat het land zo veel verschillende hoogtes kent varieert het ook heel erg. Het landschap dat iedereen kent van Bhutan zijn natuurlijk de bergen. Een deel van de Himalayas liggen in Bhutan, en die hebben schitterende pieken. Een aantal van deze pieken kun je beklimmen, waaronder Mount Jomolhari. Bruid […]

Meer lezen over Bhutan?

0 comments

  1. Anoniem

    Visitor Rating: 9.9/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU