Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Jigme Dorji National Park

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 11 april, 2022

Bhutan is een land wat veel mensen bezoeken voor de bijzondere cultuur en het ontmoeten van de bewoners. Maar ook aan natuur heeft het land een grote hoeveelheid schoonheid te bieden. Er zijn diverse regio’s die het bezoeken waard zijn. Een van die plekken is het Jigme Dorji National Park, een indrukwekkend park.

De verbogen parel van Bhutan

Het Jigme Dorji National Park is een van de verborgen parels in Bhutan, waar je als natuurliefhebber absoluut geweest wil zijn. De bijzondere dieren die je hier kunt vinden zijn onder andere de Takin en de zwarte raaf, allebei nationale dieren van Bhutan.

Doordat de overheid het park bijzonder goed beschermd is het ook thuis voor bijvoorbeeld de Bengaalse tijger, de rode panda en de zwarte beer. Het is dus zeker niet zomaar een nationaal park.

TIP ♥ – dit park ligt op grote hoogte dus bereid je daar op voor

Jigme Dorji National Park

Het park

Know before you go

Aangezien het park op een aanzienlijke hoogte ligt, is hoogteziekte iets wat zeker voor kan komen als je hier naar toe gaat. Zorg er dan ook voor dat je hier goed op voorbereid bent. Neem je tijd om steeds hoger het park in te klimmen, en zorg voor voldoende drinkwater onderweg.

Er zijn eventuele medicijnen die je in kunt nemen om hoogteziekte te voorkomen. Het is ook belangrijk de natuur met rust te laten als je dit park bezoekt, en laat vooral de dieren met rust.

TIP ♥ – neem alle afval die je produceert weer mee terug zodat er niets in het park achterblijft.

Bezienswaardigheden in het igme Dorji National Park

Het park is in alle opzichten schitterend. Het is ontzettend gevarieerd dus je kunt hier gemakkelijk langere tijd verblijven. Wij nemen je graag mee in de meest bijzondere plekken die je in dit park kunt vinden.

#1 Bezoek Mount Jomolhari

Deze berg is op z’n minst indrukwekkend te noemen. De piek bevindt zich op maar liefst 7.326 meter hoogte en staat op de grens van China, Tibet en Bhutan. De piek wordt als heilig gezien voor de Tibetaanse boeddhisten.

Op de zuidelijke helling van de berg staat de Jomolhari Tempel. Andere bijzondere plekken rondom de piek zijn Gyalwa Lorepa, Milarepa en de Tsheringma ‘spirit lake’. Al deze bezienswaardigheden zijn te bereiken vanaf de algemene route door het park.

Jigme Dorji National ParkMount Jomolhari

#2 De heilige Mount Jitchu Drake

Voor de echte mountaineers onder ons is Mount Jitchu Drake de beste plek om te bezoeken. Het is een berg met diverse pieken verschillende in hoogte van 6.714 meter tot 6.989 meter.

Mount Jitchu Drake staat naast Mount Chomolhari en is ook een heilige plek, opgedragen aan de Tutelary Deity.

Het is een populaire plek voor de echte bergbeklimmers die Bhutan bezoeken.

#3 Gasa Dzong

De Gasa Dzong is een bijzondere Dzong in het Jigme Dorji National Park op een hoogte van 2.850 meter. Als je de Dzong eenmaal hebt bereikt word je beloond met een schitterend uitzicht over de omliggende bergen.

In de volksmond heet de Gasa Dzong ook wel de Gasa Tashi  Tongmon Dzong, en het is tevens het administratieve centrum voor het noord-westen van Bhutan. De architectuur is afskomstig uit de zeventiende eeuw.

#4 Glacier & Alpine Region

Als je besluit op safari te gaan in het Jigme Dorji National Park, zijn de gletsjermeren de beste plekken om heen te gaan. Hier vind je namelijk een schitterende combinatie van alles wat het park te bieden heeft.

Kleurrijke meren, schitterende bergpieken, grazende dieren aan de kant, hot springs en watervallen.

TIP ♥ – als je een stukje verderop richting de bossen gaat vind je de bijzondere dieren zoals de tijgers.

Hoe kom je er?

Na het lezen van deze informatie vertrek je natuurlijk het liefst vandaag. Je hebt maar twee opties om in dit nationale park te komen. Je kunt via de lucht of via de weg reizen. Het is echter niet mogelijk om zelf naar dit park te reizen.

Je mag namelijk niet op eigen gelegenheid rondreizen in Bhutan. Je moet ten alle tijden een georganiseerde reis boeken.

Georganiseerde reizen

Je mag Bhutan alleen in met een georganiseerde reis. Meer daarover lees je hier. Bij je touroperator moet je aangeven dat je dit park wil bezoeken. Zij kunnen dit dan meenemen in hun reisofferte.

Locatie

Meer lezen over Bhutan?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU