Hoofdmenu

Welcome to Dong Ky

reis expert header

Wangdue Phodrang

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 22 juli, 2020

Wangdue Phodrang is een relatief onbekende stad in Bhutan. De stad wordt ook wel Wangdi genoemd. Je vindt hier een van de belangrijkste dzong’s van het land liggend op een kleine heuvel. Tegenwoordig is ook het toerisme in dit gebied sterk in ontwikkeling. Dit komt omdat er in de buurt van Wangdue Phodrang ontzettend veel dingen te zien en te doen zijn.

Ongerepte regio in Bhutan

Wangdue Phodrang, of Wangdi, is nauwelijks een stad te noemen. Het is meer de regio dat bekend staat als Wangdue Phodrang. Hoewel er in de stad zelf niet zo veel te doen is vind je hier wel een van de bekendste dzongs.

Net als Punakha en Trongsa is de dzong in Wangdue Phodrang van groot belang. Hoewel er vandaag de dag nog steeds maar weinig reizigers Bhutan bezoeken, wordt deze regio wel steeds populairder.

Wij vertellen graag waarom.

Wangdue Phodrang

Bezienswaardigheden in en rondom Wangdue Phodrang

Zowel de regio Wangdue Phodrang als de gelijknamige hoofdstad zijn steeds meer in trek bij toeristen. Dit komt doordat er in de buurt voldoende te zien en te doen is om een stop van een aantal dagen te maken.

Het gebied is erg groot en uitgestrekt, maar toch zijn de meeste attracties met fatsoenlijk vervoer goed te bereiken.

#1 De Wangdue Phodrang Dzong

Deze Dzong werd gebouwd in 1638 bovenop een heuvelrug. De reden hiervoor was het indrukwekkende uitzicht op de valleien. De dzong werd in 2012 in brand gestoken en brandde bijna tot op de grond toe af.

Net als bijna alle religieuze bouwwerken in Bhutan heeft ook deze dzong een bijzondere legende. Volgens de legende is deze dzong namelijk gebouwd aan de hand van vier raven. Hoe dat precies zit weet niemand, maar het is een bijzonder verhaal 🙂

TIP ♥ – de restauratie van de dzong duurt tot medio 2021.

Wangdue PhodrangDe dzong

#2 Gangtey Monastery

Het Gangtey Monastery is een belangrijk boeddhistisch klooster in de regio Wangdue Phodrang. In de volksmond heet dit klooster ook wel Gangtey Goenpa genoemd. Het klooster is gelegen op een heuvel op een hoogte van ongeveer 2.800 meter.

Een bezoek aan dit klooster is niet alleen interessant voor het klooster zelf, het uitzicht vanaf deze heuvel is schitterend. Je kunt zover kijken als de Phobjikha Valley, waar je – met een klein beetje geluk – de Black Necked Cranes kunt spotten.

Gangtey Natural Hike

Als je besluit een bezoek te brengen aan dit klooster kun je na afloop ook een schitterende hike doen in de buurt. Bijvoorbeeld de Gangtey Natural Hike. Deze staat bekend als een van de makkelijkste hikes in Bhutan en je kunt hiermee dichterbij de Phobjikha Valley komen om de zwartehalskraanvogels te spotten.

Wangdue PhodrangHet klooster

#3 Dargay Goempa

Ook Dargay Goempa is een klooster in de regio. In eerste instantie werd het klooster gebouwd als meditatiecentrum. Het is neergezet op de plek waar Drukpa Kuenley voor het eerst Ashi Genzo ontmoette, die bekend stond om haar schoonheid. H

et klooster is zo bekend geworden omdat Lam Drukpa Kuenley over het algemeen wordt beschouwd als Bhutan’s meest favoriete heilige. Dit vanwege zijn onorthodoxe manier van onderwijs en schunnige humor die hij op iedereen over probeerde te brengen.

TIP ♥ – in de directe omgeving heb je verschillende mogelijkheden om te gaan wandelen, hiken of zelfs te kamperen!

#4 Adha & Rukha

De dorpjes Adha & Rukha zijn ook een bijzondere trekpleister in deze regio. Bij een bezoek aan deze plekken krijg je een goed gevoel bij hoe de Bhutanese boeren hebben geleefd en tot op de dag van vandaag nog steeds leven.

Je hebt de mogelijkheid in Adha of Rukha te kamperen, maar je kunt ook een homestay boeken waarbij je bij een van de lokale families verblijft. Hoe dan ook, een bezoek aan Adha & Rukha is een unieke ervaring.

De boeren die hier wonen zijn ontzettend vriendelijk en nodigen je graag bij hun thuis uit.

Een van de velen boeren in de regio

#5 Gaselo & Nahee Village

Deze twee dorpen zijn ook geschikt om meer te ontdekken over het boerenleven in Bhutan. Je kunt de dorpjes bezoeken met een dagtrip, of je verblijft er in een lokale homestay. Het leven in Gaselo & Nahee is nog vrij ouderwets, en de boeren die hier leven zijn altijd blij om toeristen te ontmoeten.

Beste reistijd

Bhutan is een groot land en ook vind je hier veel hoogteverschillen. Wangdue Phodrang ligt over het algemeen in een warm klimaat. Van mei tot en met september is het altijd rond de 25℃. In januari en februari is het iets kouder (rond de 18℃).

Natuurlijk is de temperatuur ook afhankelijk van de hoogte waarop je verblijft. Hoe hoger je gaat hoe kouder het wordt.

Wangdue Phodrang bezoeken

Je kunt Bhutan niet op eigen gelegenheid bezoeken. Je zult altijd met een touroperator mee moeten. Je moet namelijk een georganiseerde reis boeken. Samen met de touroperator stel je je reis samen.

Een reis kost een vaste fee per dag. Dat is voor iedereen hetzelfde. Dit is voor 3 personen of meer:

  • Hoogseizoen  US$250 p.p. per dag  (maart, april, mei, september, oktober en november)
  • Laagseizoen  US$200 p.p per dag (januari, februari, juni, juli, augustus en december)


TIP ♥ – bekijk hier al onze tips over het bezoeken van Bhutan

Locatie

Meer lezen over Bhutan?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU