Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Vliegtickets Bhutan

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Bhutan is niet het eerste land waar je aan denkt als je je volgende vakantie plant. Toch is dit land een van de mooiste en meest unieke landen ter wereld. Het land is jarenlang compleet afgesloten geweest van de rest van de wereld en dat heeft er toe geleid dat je hier een bijzondere mix van ongerepte natuur en cultuur vindt. Dit land is nog vrij van massatoerisme. Maar hoe zit het met vliegtickets naar Bhutan?

Op deze pagina vertellen we je meer over hoe je hier komt.

Vliegtickets naar Bhutan

Zoals je wellicht al weet, kom je niet zomaar naar Bhutan. je kunt niet op eigen gelegenheid naar het land reizen.  Je moet ten alle tijden een georganiseerde rondreis boeken. Dat kan in Nederland of bij een Bhutaanse operator.

Hier vertellen we je alles over hoe je Bhutan bezoekt.

Alle georganiseerde reizen die je boekt zijn exclusief vliegtickets naar Bhutan. Dat heeft natuurlijk een reden. Wij vertellen je graag waarom.

Vliegtickets naar BhutanDe luchthaven van Paro

Je kunt niet rechtstreeks vliegen

Het eerste wat je moet weten als je naar Bhutan wil reizen is dat je niet rechtstreeks naar dit land kunt vliegen. Je zult ten alle tijden eerst moeten vliegen naar India (alle grote steden), Nepal (Kathmandu), Thailand (Bangkok) of Singapore.

Check hier alle tickets naar Nepal of Thailand

Vanaf daar moet je dan weer een apart ticket boeken richting Bhutan.

Paro is de enige luchthaven waar internationale vluchten kunnen landen. Andere opties heb je niet. Er zijn slechts 2 maatschappijen die vanaf de eerder genoemde steden naar Paro vliegen. Dit zijn:


TIP ♥ – vluchten van en naar Paro zijn alleen mogelijk onder goede weersomstandigheden en alleen overdag, dus vertragingen zijn heel gebruikelijk.

Er zijn maar een beperkt aantal piloten die mogen landen

De reden dat vluchten zo beperkt zijn is omdat er maar een beperkt aantal piloten zijn die de landing mogen maken in Bhutan. Die is namelijk niet makkelijk (daarover later meer).

Het aantal piloten dat deze landing mag maken varieert op internet van 8 tot 17, maar veel zijn het er in ieder geval niet.

De landingsbaan is nog geen 2 kilometer lang. Ter vergelijking: op Schiphol zijn de meeste landingsbanen zo’n 3,5 kilometer. De landing is door de hoogte, de ligging tussen de Himalaya en het weer een van de moeilijkste landingen ter wereld.

Piloten mogen hier ook nooit op automatische piloot landen.

Paro AirportDe bekendste highlight van het land: Tiger’s Nest

De spannende landing

Dat vliegtickets naar Bhutan niet zo maar te boeken zijn heeft ook te maken met de landing. Het is niet voor niets dat hier maar een aantal goed getrainde piloten mogen landen.

De landing is namelijk niet makkelijk. Bhutan ligt ingeklemd tussen torenhoge bergtoppen van de Himalaya. Er zijn weinig vlakke gedeeltes in het land.

De landing is dus precisiewerk want piloten moeten rakelings langs bergtoppen manoeuvreren om überhaupt in de buurt van het vliegveld te komen.

Meer lezen over Bhutan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU