Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Visum Venezuela

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 2

Bijgewerkt op 26 april, 2022

Het regelen van je visum Venezuela is een van de belangrijkste punten tijdens de voorbereiding van je reis. Wat dat betreft ben je ben je snel klaar voor Venezuela. Voor een reis naar Venezuela heb je namelijk geen visum nodig. Je mag als Nederlander of Belg 90 dagen in reizen zonder visum Venezuela.

Visum Venezuela

Zodra je in Venezuela aan komt (waarschijnlijk in Caracas) krijg je een gratis visum, een toeristenkaart, waarmee je 90 dagen (drie maanden) door het land kunt reizen. Je hoeft hier dus niet voor te betalen. Als je langer dan 90 dagen in Venezuela wil blijven, of voor zaken komt, heb je wel een visum nodig. Neem hier voor contact op met de ambassade (Churchillplein 5, 2517JW, Den Haag).

TIP ♥ – alle Nederlanders en Belgen kunnen zonder visum 90 dagen in Venezuela blijven

Als je over land komt krijg je een stempel bij de douane. Zorg er wel voor dat je deze ook krijgt. Anders ben je illegaal in het land. Houd de toeristenkaart ook altijd bij je. Hier kan om gevraagd worden tijdens controles. Bij vertrek uit Venezuela moet je deze toeristenkaart weer inleveren.

Wat heb je nodig

Hoewel je op het vliegveld gratis een 90-dagen visum krijgt dien je wel een aantal dingen op orde te hebben voordat je een visum Venezuela (toeristenkaart) krijgt. Dit zijn;

 • je paspoort moet minimaal zes maanden geldig zijn bij aankomst in Venezuela
 • één lege visumpagina voor de stempel van de douane
 • een bewijs van een retourvlucht of uitgaande vlucht uitVenezuela

Kopie

Maak voor vertrek een kopie van je paspoort en ticket. Neem een geprinte versie mee en stuur een ingescande versie naar je eigen e-mail adres. Zo heb je altijd je documenten bij je als je ze verliest.

Meer lezen over Venezuela?

2 comments

 1. Rob de Bos

  Hallo beste reis expert
  Hierbij zoek ik een hulpmiddel van een persoon die mee reist naar Venezuela en door douane heen voor de veiligheid
  Dat niks in mijn koffer of rugzak in gestopt wordt, en voor zekerheid een hotel of huisje.
  Punt is : dat ik een persoon kan ontmoeten, en er een vliegveld van Venezuela is op slot en dat is : vliegveld ( LPS ) in punto fijo Venezuela, en als de lockdown voorbij is , met zonder gedoe zoals QR , Enz . Hoop dat dat we allemaal weer normaal kan reizen gewoon met paspoort en dat is meer genoeg , dus ik zoek een vrijwilliger persoon die veilig mee gaat met reizen en door douane heen, en graag haar ontmoeten in Venezuela bij het dorp of stad : punto fijo, en goedkope vliegtickets is via Skyscanner.
  Vriendelijke groet Rob

  1. Sjoerd lagraauw

   Hi Rob,

   ik begrijp je vraag niet helemaal. Maar afgaand op je verhaal zou ik 100% afraden om naar Venezuela af te reizen. Het is daar op dit moment niet veilig voor westerlingen. Helemaal niet om met mensen af te spreken.

   Happy Travels,
   Sjoerd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

We need you!

Wij houden van reizen, maar niet van schreeuwerige websites. Reis-Expert is een onafhankelijk platform en dat houden we graag zo.

Het up-to-date houden kost echter wel veel tijd. Gebruik jij graag onze website en wil je deze gratis en advertentievrij houden? 

KOOP EEN PRODUCT!

of

DONEER!
Dan houden wij Reis-Expert gratis en advertentievrij!

LET OP de situatie in Venezuela is op dit moment onveilig! Reizen komt met risico’s. Reis en verblijf alleen in Venezuela als dit noodzakelijk is. Bekijk het laatste reisadvies op de website van Nederland Wereldwijd.