Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Inentingen Venezuela

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 24 maart, 2020

Inentingen Venezuela is niet het eerste waar je aan denkt als je besluit in Venezuela te gaan reizen. Toch is het wel een belangrijk punt. Als er iets jammer is, is het wel ziek worden tijdens het reizen. En helaas hebben wij daar ervaring mee!

Verplichte inentingen Venezuela

Er zijn voor het reizen naar Venezuela op dit moment geen verplichte inentingen. Uiteraard kan dit wel veranderen dus we adviseren om deze pagina goed in de gaten te houden.

TIP ♥ – voor een reis naar Venezuela zijn er geen inentingen verplicht

Aanbevolen inentingen

Dat er geen verplichte inentingen Venezuela zijn betekent niet dat je je helemaal niet hoeft in te enten tegen virussen. Er worden namelijk wel een paar inentingen aanbevolen voor reizen naar Venezuela. Dit zijn de volgende:

  • vaccinatie tegen DTP;
  • vaccinatie tegen hepatitis A
  • vaccinatie tegen gele koorts (behalve voor de staten Falcón en Zulia, de steden Valencia en Caracas en de gemeente Paez)

Ga je langer dan drie maanden? Dan worden de volgende inentingen aanbevolen:

  • vaccinatie tegen hepatitis B
  • vaccinatie tegen rabiës (hondsdolheid)

Malaria

In Venezuela komt malaria voor. Met name in de gebieden rond de Amazone, Bolivar, Delta Amacuro en rond de Angel Falls. Er wordt aangeraden om in deze gebieden malariatabletten (malarone of lariam) te gebruiken. In de rest vanVenezuela kun je anti-muggenspray gebruiken.

Muggen zijn vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend actief. Als je lange mouwen en lange broeken draagt is de kans op infectie dus kleiner. Daarnaast is het gebruik van een klamboe, DEET (met mate) een aanrader.

Meer lezen over Venezuela?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

LET OP de situatie in Venezuela is op dit moment onveilig! Reizen komt met risico’s. Reis en verblijf alleen in Venezuela als dit noodzakelijk is. Bekijk het laatste reisadvies op de website van Nederland Wereldwijd.