Beste reistijd Venezuela

Venezuela kun je in principe het hele jaar door bezoeken. Het land heeft een prettig klimaat met een gemiddelde temperatuur van zo’n 30 °C het hele jaar door. Toch is er wel degelijk een beste reistijd voor Venezuela. Dit zijn de maanden december tot en met april. Tevens de droogste maanden in Venezuela.

Beste reistijd voor Venezuela

Er is geen slechte tijd om Venezuela te bezoeken! Het land herbergt een breed scala aan ecosystemen, van tropische regenwouden tot droge woestijnen, en deze verscheidenheid betekent dat er altijd iets te zien en te doen is.

Als je echter op zoek bent naar de best mogelijke ervaring, dan zijn de maanden december tot en met maart de beste reistijd voor Venezuela. Deze periode valt buiten het regenseizoen en dus kun je genieten van een heldere hemel en felle zonneschijn.  Bovendien is dit ook het hoogseizoen voor het toerisme, wat betekent dat er volop activiteiten en evenementen plaatsvinden.

Het klimaat van Venezuela is tropisch, met een regenseizoen en een droog seizoen. Het regenseizoen loopt van mei tot oktober. Dit betekent dat je aan het einde van een zonnige dag regenbuien kunt verwachten. Dit is de beste tijd om de Angel Falls te bezoeken omdat het water niveau op zijn hoogst is.

De beste reistijd voor Venezuela zijn de maanden december tot en met maart

Maand Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Temp. 27 27 28 29 29 28 28 28 28 27 27 27
Regen (mm) 20 10 15 35 80 105 105 110 100 110 90 45
beste reistijd voor Venezuela
De schitterende watervallen

Beste tijd om Venezuela te bezoeken

De beste tijd om naar Venezuela te reizen is tijdens het droge seizoen, van december tot en met april. Het droge seizoen wordt gekenmerkt door mooie heldere dagen met weinig regen.

Het droge seizoen is vooral prettig als je van plant bent steden als Caracas te bezoeken. Evenals het strand. Als je van plan bent naar de Angel Falls te gaan kun je beter in het regenseizoen reizen, van mei tot oktober.

Als je van plan bent naar het Andes gebergte te reizen of überhaupt hoger gelegen gebieden moet je je voorbereiden op lage temperaturen. Hoe hoger je komt hoe kouder het wordt. 

TIP ♥ – naast de maanden december tot en met maart zijn ook april en mei goede maanden om te reizen

In februari kun je meer drukte verwachten door Carnaval en de Procession of the Holy Shepherdess. Daarnaast zijn kerst den Hol Week (week voor Pasen) erg druk. Accommodatie en vluchten reserveren in deze tijd kan dus geen kwaad!

Als je de drukte wil vermijden (en de hoge prijzen bezoek Venezuela dan van mei tot november.

Het regenseizoen

Het regenseizoen van Venezuela duurt van mei tot en met september. Het betekent gelukkig niet dat het de hele dag regent. Vaak regen het ’s ochtends en ’s avonds wat het bezoeken van plekken een beetje kan verhinderen. Een bezoek aan Angel Falls (’s werelds hoogste waterval), moet je wel tijdens het regenseizoen doen omdat de watervallen ontoegankelijk kunnen zijn de droge maanden. Hoe harder het regent, hoe mooier de waterval is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven