Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Beste reistijd Venezuela

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 26 april, 2022

Venezuela kun je in principe het hele jaar door bezoeken. Het land heeft een prettig klimaat met een gemiddelde temperatuur van zo’n 30 °C het hele jaar door. Toch is er wel degelijk een beste reistijd Venezuela te onderscheiden. Dit zijn de maanden december tot en met april. Tevens de droogste maanden in Venezuela.

Beste reistijd Venezuela

Het klimaat van Venezuela is tropisch, met een regenseizoen en een droog seizoen. Het regenseizoen loopt van mei tot oktober. Dit betekent dat je aan het einde van een zonnige dag regenbuien kunt verwachten. Dit is de beste tijd om de Angel Falls te bezoeken omdat het water niveau op zijn hoogst is.

TIP ♥ – de beste reistijd Venezuela zijn de maanden december tot en met maart

Als je alles wil weten over de beste reistijd Venezuela, lees dan verder op deze pagina. Wij vertellen je hier alles over de volgende onderwerpen;

De seizoenen van Venezuela

De beste reistijd van Venezuela is eigenlijk het hele jaar door omdat het vrij constante temperaturen heeft. Het enige wat de beste reistijd onderscheid is het regenseizoen. Daardoor kun je de beste reistijd onderscheiden in het hoogseizoen, het regenseizoen en het laagseizoen.

Hoogseizoen

los roques, Venezuela BST
December tot en met maart

Zonnige dagen, strak blauwe lucht en weinig regen. Hoewel het in het droge seizoen ook kan regenen is de kans wel veel kleiner. Tijdens de maanden december tot en met maart zijn er meer toeristen en stijgen de prijzen. Reserveren op bekende plekken kan geen kwaad.

Tussenseizoen

Angel Falls
Mei tot en met oktober

Het regenseizoen loopt van mei tot en met oktober. Verwacht niet dat je de hele dag wegregent. Het betekent dat je overdag vaak prima weer hebt en ‘s avonds een flinke bui kunt verwachten. Het regenseizoen is de beste tijd om de Angel Falls te bezoeken.

Laagseizoen

Roraima
Oktober en november

Een echt laagseizoen is er niet omdat de temperatuur het hele jaar door goed is. Toch zijn de maanden oktober en november rustige maanden. Prijzen dalen aanzienlijk in vergelijking met het hoogseizoen en stranden en steden zijn een stuk minder bevolkt door toeristen.

Beste reistijd Venezuela

Beste tijd om Venezuela te bezoeken

De beste tijd om naar Venezuela te reizen is tijdens het droge seizoen, van december tot en met april. Het droge seizoen wordt gekenmerkt door mooie heldere dagen met weinig regen

Het droge seizoen is vooral prettig als je van plant bent steden als Caracas te bezoeken. Evenals het strand. Als je van plan bent naar de Angel Falls te gaan kun je beter in het regenseizoen reizen, van mei tot oktober.

Als je van plan bent naar het Andes gebergte te reizen of überhaupt hoger gelegen gebieden moet je je voorbereiden op lage temperaturen. Hoe hoger je komt hoe kouder het wordt. 

TIP ♥ – naast de maanden december tot en met maart zijn ook april en mei goede maanden om te reizen

Feestdagen

In februari kun je meer drukte verwachten door Carnaval en de Procession of the Holy Shepherdess. Daarnaast zijn kerst den Hol Week (week voor Pasen) erg druk. Accommodatie en vluchten reserveren in deze tijd kan dus geen kwaad!

Als je de drukte wil vermijden (en de hoge prijzen0 bezoek Venezuela dan van mei tot november.

Het regenseizoen

Het regenseizoen van Venezuela duurt van mei tot en met september. Het betekent gelukkig niet dat het de hele dag regent. Vaak regen het ’s ochtends en ’s avonds wat het bezoeken van plekken een beetje kan verhinderen. Een bezoek aan Angel Falls (‘s werelds hoogste waterval), moet je wel tijdens het regenseizoen doen omdat de watervallen ontoegankelijk kunnen zijn de droge maanden. Hoe harder het regent hoe mooier de waterval is!

Angel Falls

Meer lezen over Venezuela?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

LET OP de situatie in Venezuela is op dit moment onveilig! Reizen komt met risico’s. Reis en verblijf alleen in Venezuela als dit noodzakelijk is. Bekijk het laatste reisadvies op de website van Nederland Wereldwijd.