Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Bezienswaardigheden Suriname

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 2

Bijgewerkt op 2 juni, 2023

Suriname is geen groot land, maar er is wel genoeg te zien! Er zijn heel veel Nederlanders met een emotionele band met Suriname. Maar ook degene zonder die band zouden het land eigenlijk een keer moeten bezoeken. De indrukwekkende bezienswaardigheden Suriname maken het een fascinerende bestemming voor iedereen.

Bezienswaardigheden Suriname

Suriname, en de bezienswaardigheden Suriname, weten elke reiziger te interesseren. De koloniale gebouwen in Paramaribo, de indrukwekkende natuur met de Amazone, de bijzonder vriendelijke mensen en het heerlijke eten zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

Het land mag dan niet de ruïnes zoals die in Peru hebben of de golven rond de kust van Chili, het biedt genoeg om je een paar weken te vermaken.

Er komen in Suriname een stuk minder toeristen dan in Brazilië of Peru, maar juist dat maakt Suriname zo’n interessante bestemming. Het is nog niet overspoeld door massatoerisme en je komt weinig andere toeristen tegen. Daarnaast spreken ze overal Nederlands, wel zo makkelijk!

Wat is er te zien

Suriname staat bekend om zijn ongerepte regenwoud, met exotische planten en dieren, gevaarlijke stroomversnellingen, grote rivieren en prachtige bergachtige gebieden in het zuiden van het land.

Maar ook om savannes, waar witte zandstranden, magische jungle en koloniale steden. Juist die afwisseling maakt het land zo uniek. Je kunt winkelen en gaan feesten in Paramaribo terwijl je op een paar uur rijden in de ongetemde jungle komt met niemand om je heen.

Paramaribo

Wie een vakantie boekt naar Suriname, begint zijn of haar reis vaak in de hoofdstad van het land. Paramaribo is een koloniale stad, maar de stad is tegelijkertijd ook erg tropisch en traag. Door het warme klimaat heeft niemand haast in Paramaribo en kom je heerlijk tot rust in de bijzondere stad, waar veel te beleven, te zien en te doen is.

Brownsberg

Heb je geen tijd om uitgebreid het Surinaamse regenwoud in te trekken, maar wil je de jungle wel dolgraag van in het echt zien tijdens je vakantie in Suriname? Dan kun je een bezoek brengen aan Brownsberg. Dit is de ideale introductie tot de Surinaamse jungle, die je gemakkelijk kunt bereiken en daarom erg populair is onder toeristen in Suriname.

Galibi Nature Reserve

Wil je even tot rust komen tijdens je rondreis door het bijzondere land, dan kun je het beste naar het Galibi Nature Reserve reizen. Dit is de enige echte strandbestemming van Suriname, waar je heerlijk tot rust kunt komen op het strand en bovendien een afgelegen natuurgebied met reuzenschildpadden kunt bezoeken.

Suriname Rivier

Suriname River of de Surinamerivier is een rivier van 480 kilometer lang die door het centrum en het oosten van Suriname loopt. Omdat de rivier veel toeristen trekt, is er altijd wel iets te beleven. Daar komt nog bij dat het flink heet kan worden in Suriname, waardoor het heerlijk kan zijn om in de Suriname Rivier af te koelen.

Raleighvallen

Middenin de Coppename rivier in Suriname ligt een klein eiland, die Fungu eiland wordt genoemd. Fungu Eiland is een bijzonder eiland, dat de poort naar het Centraal Suriname Natuurreservaat vormt. De Raleighvallen die om het eiland heen liggen, staan bekend om de vele watervallen en de spannende stroomversnellingen in het water.

Palumeu

Natuurlijk is Suriname door de jaren heen veranderd, maar er zijn ook nog gebieden in het land te vinden waar de tijd bijna heeft stilgestaan. Eén van de gebieden waar je zeker heen moet als je kennis wil maken met het authentieke Suriname, is het gebied rondom Palumeu. Dit indianendorp laat je kennis maken met de traditionele indianencultuur van Suriname en omdat de plaatselijke indianen je graag meer leren over hun cultuur, is een trip naar Palumeu een onvergetelijke excursie.

Meer lezen over Suriname?

2 comments

 1. Marianen Kuipers

  Beste heer, mevrouw,

  Wij hebben een vraag.
  Het plan is om van vrijdag 16 november tot vrijdag 7 december naar Suriname te gaan.
  Tickets staan nu gereserveerd bij TUI en wij hebben tot vrijdag 21 september de tijd om deze definitief te maken of te annuleren

  Tja wat willen we doen….?
  Moeilijke vraag wat wij precies willen want als je nog nooit in Suriname bent geweest lijkt alles goed.
  Misschien goed om te weten dat wij niet houden van “gemaakte” excursies wij houden ervan om van de gebaande paden af te wijken. Waar mensen rechts gaan, willen wij links.
  Of beter gezegd de nog niet zo toeristische excursies / tochten spreken ons meer aan.
  Wij vinden het belangrijk om een reis te maken die niet volgepropt is, een combinatie van avontuur, cultuur en ook wel wat relaxen 🙂

  Het liefst beginnen we met 1 of 2 dagen Paramaribo om even te acclimatiseren

  Wat ons aanspreekt is de jungle, fietstocht, kano tocht, dolfijntocht

  Waar we over hebbengelezen
  Voltzberg/Raleighvallen
  Brownsberg,
  Brokopondo,
  nickerie/ bigi pan
  wageningen
  marowijne / galibi
  coronie
  centraal reservaat
  palumeu
  fredberg

  En de reis ook een beetje relaxed afsluiten.

  Kunnen jullie iets voor ons betekenen?
  Wij zien graag jullie voorstellen het liefst voor vrijdag als dit mogelijk is.

  Hartelijke groet,

  Marianne Kuipers

  1. Ties - Reis Expert Post author

   Hoi Marianne,

   wij zijn geen reisbureau, maar een informatie reiswebsite. Wij bieden geen reizen aan dus kunnen u daar ook niet verder mee helpen.

   Groeten,
   Ties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

We need you!

Sinds Corona is er wereldwijd een veel veranderd. Ondanks dat we ons uiterste best doen, is onze informatie niet overal up-to-date.

Zie jij een foutje, of heb je recente informatie voor ons? Dan zouden we het supertof vinden als je ons een berichtje stuurt.

Dan zorgen wij dat het z.s.m. online komt.

CONTACT!