Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Rondreis Suriname

Bijgewerkt op 26 april, 2022

Een rondreis Suriname is een schitterende manier eens de andere kant van Suriname te zien en ontdekken. Veel mensen gaan op vakantie naar Suriname en zien dan (te) weinig van het land. De natuur in Suriname is indrukwekkend, de steden zijn sfeervol en de mensen zijn bijzonder vriendelijk en goedlachs. Het is een geweldig land. Als je niet op eigen gelegenheid door Suriname kan, of wil reizen, is een rondreis Suriname misschien wel wat voor jou!

Individuele rondreis Suriname

De meeste mensen willen graag een individuele rondreis door Suriname maken. Het land leent zich nu eenmaal minder goed voor groepsreizen. Je leert het echte Suriname waarschijnlijk ook beter kennen tijdens een individuele rondreis Suriname. Omdat je op sommige dagen een gids tot je beschikking hebt maak je makkelijk contact met de lokale bevolking. Je zal verstelt staan van de gastvrijheid van de goedlachse Surinaamse bevolking. Door de enorme diversiteit in de bevolking is het ontzettend leuk om meerdere keren mensen te ontmoeten die zoveel van elkaar verschillen maar toch allemaal samenwonen in dit prachtige land.

Daarnaast geeft het je de kans op de reis helemaal samen te stellen naar jouw wensen. Je kan dus precies doen wat jij wil zien en/of doen tijdens je rondreis door Suriname. Je hoeft geen rekening te houden met wensen van andere of te wachten op de laatkomers ‘s morgens bij het ontbijt. Er zijn meerdere partijen die zich hebben gespecialiseerd in het samenstellen van individuele rondreizen naar en door Suriname. Een zoektocht op het internet zal je snel verder helpen. Kijk goed naar wat ze wel maar ook naar wat ze niet in hun rondreis aanbieden.

Palumeu

Het landschap van Palumeu is prachtig.

Voor wie is een rondreis Suriname?

Een rondreis is voor veel mensen een ideale uitkomst. Maar niet iedereen wil zijn of haar reis laten uitstippelen en plannen door een ander. Naar ons idee is het voor sommige mensen juist een beter alternatief dan alles zelf uitzoeken en boeken. Hieronder onze lijst en de redenen.

Voor het eerst op verre reis

Ga je voor het eerst op reis buiten Europa? Ook dan is een georganiseerde rondreis door Suriname een prima oplossing. Zo’n eerste keer ver weg kan best spannend zijn. Je weet niet wat je kan verwachten, hoe de mensen daar zullen zijn of hoe je van A naar B komt. Als een reisorganisatie dit allemaal voor jou kan regelen neemt dat een hoop onzekerheid weg. Zo ga je beter gemutst op reis en kan je ook beter genieten van het land zelf en al het moois dat het te bieden heeft.

Mensen met weinig tijd

Wil je graag Suriname ontdekken maar heb je niet zeeën van tijd om alles zelf uit te zoeken. Of heb je nog maar twee weken vakantie over? Ook dan is een georganiseerde rondreis door Suriname een ideale uitkomst.
Wederom wordt al het uitzoekwerk voor je gedaan. Alles wordt voor je geboekt. Je hoeft dus zowel van te voren als onderweg geen enkele tijd te besteden aan het uitzoeken van bezienswaardigheden in Suriname of het zoeken van je volgende hotel. Dat maakt het reizen relaxt en op die manier kan jij het maximale uit je reis halen.

Suriname River

Vergeet de prachtige Suriname Rivier niet te bezoeken!

Rondreis Curacao Suriname

Veel mensen combineren een rondreis door Suriname met Curacao. Het is natuurlijk een perfecte combinatie. In beide landen wordt Nederlands gesproken en ze liggen relatief dicht bij elkaar. Dan is Curacao de ideale eindbestemming voor jouw rondreis Suriname. Even heerlijk bijkomen van al het moois dat je in Suriname heeft gezien en gedaan op de hagelwitte stranden van Curacao. Zo kan je een twee weekse rondreis prima combineren. Je brengt dan 10 dagen door in Suriname en sluit af met een dag of 4/5 op Curacao. Een perfecte combinatie. Natuurlijk kan je ook langer gaan. Maar de combinatie van rondreizen en daarna nog even een paar dagen heerlijk aan het strand vertoeven spreekt bij een hoop mensen tot de verbeelding. Het is dan ook een combinatie reis die steeds vaker geboekt wordt.

Rondreis Suriname met kinderen

Heb je (kleine) kinderen die je graag mee wilt nemen op reis, dan is een georganiseerde rondreis perfect. Alles is geregeld dus jij/jullie kunnen je aandacht volledig op de kinderen richten en genieten van je reis samen.
Voor de kids is het ook de ideale manier van reizen. Je weet zeker dat er plek is in bijvoorbeeld de bus die je moet nemen. Alles is goed geregeld en omdat je van te voren hebt aangegeven dat je met kinderen reist houden de mensen van het hotel of de reisorganisatie hier ook rekening mee. Zo kunnen ze bijvoorbeeld net dat hotel boeken met zwembad waar de kinderen nog even kunnen zwemmen.

Meer lezen over Suriname?

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

We need you!

Sinds Corona is er wereldwijd een veel veranderd. Ondanks dat we ons uiterste best doen, is onze informatie niet overal up-to-date.

Zie jij een foutje, of heb je recente informatie voor ons? Dan zouden we het supertof vinden als je ons een berichtje stuurt.

Dan zorgen wij dat het z.s.m. online komt.

CONTACT!