Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Vliegtickets Suriname

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 30 juni, 2020

Suriname wordt door de internationale reiswereld een stuk minder bezocht dan andere landen in Zuid-Amerika. Maar veel Nederlanders hebben een sterke band met het land en bezoeken het land regelmatig. De vliegtickets Suriname zijn helaas nog niet zo goedkoop als die naar andere, bekendere, landen. Toch vlieg je tegenwoordig al voor zo’n €600 naar Suriname.

Hoe kan het nou dat de ene dag je vliegticket Suriname goedkoper is dan de andere? Daar is helaas niet één gouden regel voor. Het heeft te maken met ingewikkelde algoritmes waarmee luchtvaartmaatschappijen hun vliegtickets per dag, en zelfs per uur, in prijs kunnen verhogen of verlagen. Op deze pagina vertellen we je over:

Goedkope vliegtickets Suriname boeken

Er zijn best een aantal dingen die een rol spelen in de prijs van je vliegticket Suriname. Zo is vliegen in het weekend altijd duurder. Daarnaast zijn onze zomermaanden, en dan met name juli en augustus, dure maanden om te vliegen. Dit omdat er veel mensen vakantie hebben in deze periode. Vergelijk de prijzen van vliegtickets Suriname maar eens tussen begin augustus en september.

Daarnaast zijn er komen er de laatste tijd steeds meer websites bij waar je vliegtickets kunt boeken. Je ziet tegenwoordig zo veel voorbij komen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Maar één ding is zeker. Verwacht niet dat er tussen deze websites honderden euro’s verschil zit. Ze bieden namelijk allemaal dezelfde tickets aan. Wij hebben zelf de beste ervaring (en goedkoopste tickets) met CheapTickets. hieronder geven we je in een aantal stappen tips voor het boeken van goedkope vliegtickets Suriname.

TIP ♥ – onze zomermaanden, en dan met name juli en augustus, zijn dure maanden om te vliegen

Hoe boek je je ticket?

Als je een vliegticket gaat boeken, stel dan je vertrek in op ‘flexibel. Als je zoekt op een vaste datum focus je jezelf op alleen die datum terwijl andere data, zeg een of twee dagen er voor, goedkoper kunnen zijn. Bij Tix.nl kun je een tabel naar voren halen waar de goedkoopste vliegtickets van een paar dagen staan i.p.v. één datum.

Zoals gezegd is vliegen in het weekend vaak duurder. Probeer daarom te kijken naar de dinsdag en donderdag. Dit zijn over het algemeen de goedkoopste dagen om te vliegen. Probeer daarnaast onze vakantieweken te mijden. Check de afbeelding rechts voor een voorbeeld van flexibele data.

De beste vliegticket websites

Er zijn ontelbaar veel websites te vinden waar je goedkope vliegtickets Suriname kunt boeken. De prijzen van verschillende websites zullen niet enorm met elkaar verschillen. Maar als je verschillende vertrekdata, vertrekplaatsen en tijden vergelijkt, kun je best het een en ander besparen. Wij hebben een overzicht gemaakt met de beste websites voor het boeken van je ticket.

CheapTickets

Skyscanner

Skyscanner200x200

Handige trucjes

Ook wij weten helaas niet hoe je precies het goedkoopste vliegticket Suriname vindt. Was dat maar zo. Het enige wat wij kunnen is onze kennis en ervaring met het boeken van tickets met jullie delen. Wat we wel weten is dat luchtvaartmaatschappijen hun ticketprijzen beheren door middel van ingewikkelde algoritmes. Hierdoor kunnen ze per dag, en zelfs per uur, de prijzen kunnen verhogen of verlagen.

Er is daarom niet een gouden regel waardoor je het goedkoopste vliegticket vind. Er zijn echter wel een aantal trucjes die je kunt toepassen.

1. Prijsalarm

Een prijsalarm is een van de makkelijkste manieren om prijzen van bepaalde bestemmingen te volgen. Bij de vergelijkingssite Skyscanner kun je makkelijk een prijsalarm instellen.

Het werkt vrij simpel. Als je niet meteen de beste prijs van je ticket vindt, heb je de optie om een prijsalarm in te stellen. Je krijgt een melding zodra de prijs van het ticket verhoogd of verlaagd wordt. Op die manier volg je heel makkelijk jouw ticketprijs.

2. Nieuwsbrief

Iedereen is altijd een beetje huiverig voor nieuwsbrieven. Niemand wil elke dag een volle inbox met tientallen mails. Toch kan het wel degelijk geld schelen. Luchtvaartmaatschappijen kondigen namelijk vaak hun aanbiedingen aan via nieuwsbrieven. Soms volgen luchtvaartmaatschappijen elkaar volgen qua prijsverlagingen. Als Lufthansa de prijzen voor een vliegtickets Suriname verlaagt, is de kans aanwezig tot British Airways dat ook doet.

3. Aanbiedingen

Over het algemeen zijn januari en september echte ‘aanbieding maanden’. In deze maanden vullen ze de ‘gaten’ tussen het hoog- en laagseizoen. De maanden maart tot en met mei en oktober en november zijn namelijk rustige maanden.

Daarom proberen ze met aanbiedingen in de maanden januari en september die rustige maanden op te vullen.

Vertrek plaats

r zijn een aantal dingen die bepalend zijn voor de prijs van je ticket. Vliegen in het weekend is bijna altijd duurder dus het plannen van je reis is redelijk belangrijk. Daarnaast kunnen vliegtickets goedkoper worden als je zoekt op andere vertrekplaatsen dan Amsterdam.

Check ook eens tickets vanaf BrusselDüsseldorf en Frankfurt. Dit is vaak een stuk goedkoper vliegen.

Meer lezen over Suriname?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU