Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Raleighvallen

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 26 april, 2022

Middenin de Coppename rivier in Suriname ligt een klein eiland, die Fungu eiland wordt genoemd. Fungu Eiland is een bijzonder eiland, dat de poort naar het Centraal Suriname Natuurreservaat vormt. De Raleighvallen die om het eiland heen liggen, staan bekend om de vele watervallen en de spannende stroomversnellingen in het water.

Raleighvallen; korte intro

De Raleighvallen hebben samen met de Voltzberg een oppervlakte van ongeveer 78.000 hectare. Ze vormen een van de laatste onbewoonde rivieren op aarde, die voornamelijk bekend staat om de prachtige watervallen die je er kunt vinden en de spannende stroomversnellingen die een tocht over de rivier extra uitdagend maken.

Het gebied is voornamelijk populair onder vogelliefhebbers en dit komt omdat er veel bijzondere vogelsoorten in de omgeving leven. In totaal zijn er 350 verschillende vogelsoorten in het gebied gespot, die je tijdens een bezoek aan de regio goed kunt verkennen door een verrekijker mee te nemen. Overigens wonen er niet alleen bijzondere vogelsoorten in het gebied, maar leven er ook acht verschillende apensoorten. Kijk je goed om je heen als je bij de Raleighvallen bent, dan kun je meerdere apen spotten.

Voltzberg

De meeste mensen die de Raleighvallen bezoeken, doen dit onder andere voor de Voltzberg. De Voltzberg is een berg van 240 meter hoog, die je tijdens een bezoek aan het gebied kunt beklimmen. De top van de berg is niet alleen bijzonder, maar de natuur rond en op de berg ook. Aan de voet van de Voltzberg kom je bijvoorbeeld de feloranje ‘Cock of the Rock’ tegen, een bijzondere vogelsoort die zich onder de Voltzberg verzamelt om te paren.

Bezienswaardigheden 

Er zijn veel dingen te zien en te doen als je de Raleighvallen bezoekt. Ten eerste kom je vele bijzondere vogelsoorten tegen, die je extra goed kunt zien als je een verrekijker meeneemt. Ook zie je diverse apen in het gebied rondlopen, geniet je van de mooie bomen, planten en bloemen in de omgeving en kom je prachtige watervallen tegen in het gebied. Misschien niet zo indrukwekkend als de Iguazu falls maar absoluut de moeite waard. Maak een boottocht langs de diverse stroomversnellingen, doe mee met een fanatieke bergklimtocht om de top van de Voltzberg te bereiken en neem een duik in de rivier om de stroomversnellingen zelf te ervaren.

TIP ♥ wil je vogels en bijzondere apen spotten als je in Raleighvallen bent? Neem dan een goede verrekijker mee en je weet zeker dat je niets mist.

Werelderfgoedlijst van Unesco

In het jaar 2000 kwamen de Raleighvallen op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Door de notering op de Werelderfgoedlijst worden er meer en meer tochten georganiseerd, maar het gebied is zeker niet toeristisch. Het is er nog altijd lekker rustig en hoewel je gemakkelijk een tocht kunt boeken naar de Raleighvallen, is het zeker niet zo toeristisch als andere delen van Suriname.

Hoe kom je er?

Er zijn diverse touroperators die trips organiseren naar de Raleighvallen. De touroperators vertrekken vanuit diverse kleine dorpen in de omgeving. Door jouw tour van tevoren te reserveren, weet je precies waar je moet zijn en weet je bovendien zeker dat je met de tour mee kunt.

Beste reistijd

Je kunt het gebied het beste bezoeken in de maanden februari, maart, april, augustus, oktober en november. In deze maanden is het namelijk droger dan in de rest van het jaar, waardoor je optimaal kunt genieten van jouw bezoek aan het gebied. Door de regen kan de natuur van de Raleighvallen er nog mooier uit zien en zijn de watervallen extra krachtig, maar harde regen kan jouw vakantie wel in het water laten vallen. Daarom raden wij je aan om in de droge periode naar de Raleighvallen te gaan.

Locatie Raleighvallen 

Meer lezen over Suriname?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU